Ντανιέλ Πεννάκ, Τα φρούτα του πάθους

22.02.2001
Ένα βιβλίο που θα σας κάνει να γελάσετε και ταυτόχρονα να προβληματιστείτε, καθώς οι κοινωνικές συγκρούσεις και οι ξεπερασμένες αντιλήψεις για τους άνδρες και τις γυναίκες περιγράφονται με χιούμορ, ζωντανή γλώσσα και σουρεαλισμό.
"- Ακου Τερέζα, τον πρόσεξα καλά τον Μαρί- Κολμπέρ σήμερα το απόγευμα. Δεν ήθελα να σου πω, αλλά είμαι σίγουρος πως θέλει να εκμεταλλευτεί το χάρισμά σου για την καριέρα του, αυτό είναι όλο. Είναι άντρας της εξουσίας, σε παντρεύεται από πολιτικό συμφέρον.
-Θες να πεις πως δεν αγαπάει εμένα την ίδια;
-Ακριβώς τον ενδιαφέρει, η μάντισσα.
-Αυτό τουλάχιστον μπορεί να εξακριβωθεί εύκολα.
Πρόφερε αυτή τη φράση μ' ένα τόσο γαλήνιο χαμόγελο, που ξαναβρήκα το κουράγιο μου".

... μία καθημερινή σκηνή που διαδραματίζεται στην οικογένεια Μαλοσσέν, μία οικογένεια που δεν μοιάζει με τις άλλες. Ο Μπενζαμέν, ο μεγάλος αδελφός, παίζει το ρόλο του πατέρα ελλείψει του πραγματικού. Ανησυχεί σοβαρά για την αδελφή του την Τερέζα, η οποία είναι μέντιουμ στο επάγγελμα, ερωτευμένη και αποφασισμένη να παντρευτεί τον καλό της ό,τι και να γίνει. Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται απλά και αστεία, όταν όμως αρχίζει μία σειρά από περιπέτειες που καταλήγουν στο φόνο και στην αναζήτηση του ενόχου, όλα αλλάζουν. Η πλοκή ξετυλίγεται σε μία παρισινή γειτονιά της Μπελβίλ, όπου ζει και δρα η φοβερή οικογένεια Μαλοσσέν.
Ενα βιβλίο που θα σας κάνει να γελάσετε και ταυτόχρονα να προβληματιστείτε, καθώς οι κοινωνικές συγκρούσεις και οι ξεπερασμένες αντιλήψεις για τους άνδρες και τις γυναίκες περιγράφονται με χιούμορ, ζωντανή γλώσσα και σουρεαλισμό.

Εκδόσεις Πατάκη
Τίτλος: Τα Φρούτα του πάθους
Συγγραφέας: Ντανιέλ Πεννάκ
Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα
Σελίδες: 200
Τιμή: 3.900
ISBN: 960-378-800-7