Ζωγραφικοί χώροι, στη γκαλερί Stigma

16.02.2001
"Ζωγραφικοί χώροι", έτσι ονομάζεται η ζωγραφική δουλειά των τριών τελευταίων χρόνων του Χαράλαμπου Κατσατσίδη, η οποία παρουσιάζεται στη Γκαλερί STIGMA. Τα έργα του, ζωγραφισμένα με χρώματα λαδιού, κάρβουνο, μολύβι και ρητίνη σε καμβά μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, έχουν θέματα τις σχέσεις του σύγχρονου ανθρώπου με τον Κόσμο, την Ιστορία και την Εικόνα.
"Ζωγραφικοί χώροι", έτσι ονομάζεται η ζωγραφική δουλειά των τριών τελευταίων χρόνων του Χαράλαμπου Κατσατσίδη, η οποία παρουσιάζεται στη Γκαλερί STIGMA. Τα έργα του, ζωγραφισμένα με χρώματα λαδιού, κάρβουνο, μολύβι και ρητίνη σε καμβά μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, έχουν θέμα τις σχέσεις του σύγχρονου ανθρώπου με τον Κόσμο, την Ιστορία και την Εικόνα.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει χαρακτηριστικά: "τέσσερα ζητήματα με απασχολούν σε όλη τη δουλειά μου. Πως δημιουργείται ο εικαστικός χώρος, ποια η σχέση των υλικών με το τελικό έργο, η κλίμακα και τέλος η ανθρώπινη κατάσταση. Το μέλλον της ζωγραφικής το φωτίζει το παρελθόν της. Κάθε έργο Τέχνης αναφέρεται στον εαυτό του, στη ζωή την ίδια ή σε κάτι προηγούμενο, έτσι αποκτά και το εικαστικό του νόημα".
Σύμφωνα επίσης, με την ιστορικό Τέχνης, Μπία Παπαδοπούλου, "η ελάχιστη ζωγραφική αφήγηση και η απόφυγή της ρητορείας οδηγούν τον Χαράλαμπο Κατσατσίδη στην αναδόμηση του εικαστικού χώρου και στη δημιουργία ενός καινούριου πεδίου, όπου οι πολλαπλές ζωγραφικές δράσεις ανεξαρτητοποιούνται συνυπάρχοντας. Ο καλλιτέχνης ανιχνεύει τις διαφορετικές προσεγγίσεις του χώρου, συνθέτοντας πλάνα που κινούνται παλμικά μπρος και πίσω, ενώ αποσπασματικά οικειοποιείται ίχνη της αναγεννησιακής προοπτικής μόνο και μόνο για να τα ανατρέψει θριαμβευτικά στην τελική ολική εικόνα."
Διάρκεια έκθεσης: 1 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου 2001
Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 13.00 - 21.00, Σάββατο: 11.00 - 15.00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
Η Γκαλερί Stigma βρίσκεται στην οδό Αγ. Αναργύρων 20 -22, Ψυρρή