Πέφτει... Βροχή στο Badminton!

23.12.2010
Μία από τις καλύτερες χορεύτριες του φλαμένκο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια ολοκαίνουρια παράσταση. Η Eva Yerbabuena είναι διάσημη για την ταχύτητα, το δυναμισμό και τη δραματική κίνηση στα πόδια και έρχεται στις 15 και 16 Ιανουαρίου στο θέατρο BADMINTON.
Μία από τις καλύτερες χορεύτριες του φλαμένκο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια ολοκαίνουρια παράσταση. Η Eva Yerbabuena είναι διάσημη για την ταχύτητα, το δυναμισμό και τη δραματική κίνηση στα πόδια και έρχεται στις 15 και 16 Ιανουαρίου στο θέατρο BADMINTON.

Ποιητικά εμπνευσμένο, το νέο της έργο παρουσιάζει τη σούπερ σταρ του φλαμένκο στην πιο σαγηνευτική και συγκινητική μορφή της. Με τη συνοδεία τεσσάρων χορευτών και ένα διεθνώς αναγνωρισμένο γκρουπ μουσικών και τραγουδιστών, προσφέρει μία αξέχαστη, δυναμική ερμηνεία που άφησε το κοινό να παραληρεί.

Η Eva Yerbabuena υποστηρίζει ότι η «Lluvia» (Βροχή) «γεννήθηκε μια σκοτεινή ημέρα αγνής μελαγχολίας», και ότι μέσα από το έργο αυτό προσπαθεί να εξερευνήσει το ξεκίνημά της. Οι ρίζες της βρίσκονται στον έρωτα, τον αγνό, το μοναχικό. Πιστεύει βέβαια και σε ένα άλλο είδος έρωτα, πιο εκπληκτικό και διαχυτικό, όμως ο έρωτας που χορεύει και που εκφράζει στη «Lluvia» είναι εκείνος που σε αναγκάζει να γνωρίσεις καλύτερα μέρη της υπόστασής σου. Το έργο αυτό «είναι ένα αφιέρωμα στη μελαγχολία και την ψυχρότητα, στην οντότητα και το ατελείωτο της ζωής.»

Η Eva Yerbabuena βραβεύτηκε το 2001 με το Εθνικό Βραβείο Χορού της Ισπανίας, σηματοδοτώντας τη θέση της στο διεθνές στερέωμα του φλαμένκο. Αγαπημένη του κοινού και των κριτικών, τιμήθηκε με πολλά άλλα βραβεία, που συμπεριλαμβάνουν το Χρυσό Μετάλλιο της Ανδαλουσίας το 2007 για την συνεισφορά της στις τέχνες. Το 1997, εμφανίστηκε στο Flamenco Women, ένα ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή Mike Figgis, ο οποίος αργότερα τη συμπεριέλαβε στο καστ της ταινίας του Hotel (2001) με τον John Malkovich. Χορογράφησε το πρώτο της έργο κανονικής διάρκειας La Garra y el Angιl το 1997. Ένα χρόνο αργότερα, η χορογράφος Pina Bausch της ζήτησε να χορέψει στον εορτασμό των 25ων γενεθλίων της ομάδας της, όπου η Eva εμφανίστηκε με τον Mikhail Baryshnikov.

Ιδέα και χορογραφία: Eva Yerbabuena
Μουσική Διεύθυνση: Paco Jarana
Σκηνογραφία: Vicente Palacion
Σχεδιασμός Φωτισμών: Florencio Ortiz
Σχεδιασμός Ήχου: Manu Meρaca
Σχεδιασμός και πραγματοποίηση
κοστουμιών: Lσpez de Santos
Καθηγητής νοηματικής γλώσσας: Josι Tirado Lσpez

Χορός: EVA YERBABUENA, Mercedes de Cσrdoba, Lorena Franco, Eduardo Guerrero, Fernando Jimιnez

Μουσικοί: Paco Jarana, κιθάρα
Manuel de la Luz, κιθάρα
Enrique El Extremeρo, τραγούδι
Pepe de Pura, τραγούδι
Jeromo Segura, τραγούδι
Josι Valencia, τραγούδι
Manuel Josι Muρoz ?Pαjaro?, κρουστά
Raϊl Domνnguez, κρουστά

ΙΝFO:
Πότε: 15 & 16 Ιανουαρίου 2011
Που: Θέατρο Badminton
Τιμές Εισιτηρίων:
Α Ζώνη: 50€
Β Ζώνη: 40€
Γ Ζώνη: 30€
Δ Ζώνη: 20€
E Ζώνη - Φοιτητικό 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC.