Αυτό είναι το τοξικό στοιχείο του χαρακτήρα σου βάσει ζωδίου

22.02.2024
Αυτό είναι το τοξικό στοιχείο του χαρακτήρα σου βάσει ζωδίου
Ε ναι, όσο κι αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς, έχεις κι εσύ ένα «μελανό» σημείο στον χαρακτήρα σου και το ζώδιό σου παίζει κάποιον ρόλο σ' αυτό.

Όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου έχουν μερικά κοινά γενικά χαρακτηριστικά και μεταξύ αυτών υπάρχει και ένα αρνητικό, το οποίο στην υπερβολή του μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και τοξικό. Για δες... Ισχύει και στη δική σου περίπτωση;

Κριός: Εγωιστής

Το πρώτο ΄ζώδιο της δωδεκάδας, μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να δει πέρα από τη... μύτη του. Ένας τοξικός Κριός δεν έχει τη διάθεση να βάλει στην άκρη τις δικές του επιθυμίες για κάποιον άλλο. Προτεραιότητα μίας Κριού, για παράδειγμα δεν θα είναι η κηδεία του παππού της κολλητού της σε περίπτωση που αυτή συμπίπτει με ραντεβού για... ανταύγειες!

Ταύρος: Καμία μετάνοια

Οι Ταύροι είναι πολύ πεισματάρηδες και στο τοξικό τους πλαίσιο, αυτό σημαίνει ότι δεν μετανιώνουν ποτέ και για τίποτα. Αυτή η αδιαλλαξία ως προς το να αλλάξουν γνώμη (ουαί κι αλίμονο!) σε συνδυασμό με το τεράστιο «εγώ» τους σημαίνει ότι σπάνια θα λάβεις ένα «συγγνώμη» από αυτούς, ακόμη κι αν έχουν σφάλλει με τρόπο που δεν αμφισβητείται με τίποτα! Οι Ταύροι έχουν τους δικούς τους νόμους και... αρκούν!

Δίδυμοι: Αλλοίωση της αλήθειας

Το ξεχωριστό ταλέντο που έχουν οι Δίδυμοι με την επικοινωνία μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για... κακό σκοπό κι εκείνοι υποκύπτουν συχνά στον πειρασμό. Οι Δίδυμοι μπορούν να βλέπουν τόσο ξεκάθαρα και τις δύο πλευρές κάπου ζητήματος, που το να στρέψουν την αλήθεια προς τη μία ή την άλλη τούς έρχεται αβίαστα. Ανάλογα τη διάθεση, λοιπόν, μπορούν να δικαιολογήσουν το όποιο «ψέμα» ακόμη και στον εαυτό τους.

3 όχι και τόσο προφανείς παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και την ψυχική σου υγεία

Καρκίνος: Εξπέρ στη συναισθηματική χειραγώγηση

Οι καρκίνοι είναι πλάσματα με υψηλή συναισθηματική ευφυΐα, οπότε όταν αυτό συνδυάζεται με κακόβουλες προθέσεις, προκύπτει μια παράξενη χρήση της αγάπης που δεν ξέρεις πώς και που θα... «χτυπήσει». Ξέρουν ακριβώς χρειάζεσαι και θα το χρησιμοποιήσουν σε κάθε περίπτωση ώστε να πάρουν κι αυτοί την προσοχή και τη φροντίδα που έχουν ανάγκη για να νιώσουν ασφαλείς. Το κακό νέο είναι, βέβαια, ότι αυτό το τελευταίο δεν συμβαίνει ποτέ!

Λέων: Ο ναρκισισμός σε άλλο επίπεδο

Τα λιοντάρια λατρεύουν τους εαυτούς τους με όλο τους το είναι (ακόμη και αν δεν το έχουν αναγνωρίσει επίσημα) και αυτό μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια αιώνια δίψα για προσοχή που δεν μπορεί ποτέ να σβήσει. Στη (μόνιμη) προσπάθειά τους για επιβεβαίωση, να περιμένεις αρνητισμό και υποβιβασμούς. Ξέρουν να αγαπούν και να προσφέρουν, όμως η πραγματική εύτυχία έρχεται μόνο όταν κερδίζουν κι αυτό δεν ελέγχεται!

Παρθένος: Πού σε πονεί και πού σε σφάζει

Η τελειομανία των Παρθένων είναι ριζωμένη βαθιά μέσα στα απίστευτα ικανά και αναλυτικά μυαλά τους. Μπορούν εύκολα να δουν τι δεν πάει καλά σε οποιοδήποτε κομμάτι της καθημερινότητας και αυτό το ίδιο στοιχείο, στην υπερβολή του μπορεί να γίνει τοξικό καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μέγιστο αρνητισμό που μπορεί να κλωνίσει και τους πιο ασφαλείς... εγωισμούς. Είναι πολύ έξυπνοι και χειρίζονται άριστα τον λόγο πράγμα που τους δίνει τη δυνατότητα να...«στρίβουν το μαχαίρι στην πληγή» με απίστευτο ταλέντο.

Ζυγός: Άλλος βγάζει τα κάστανμα απ' τη φωτιά

Έχοντας ως κυβερνήτη τους την Αφροδίτη, οι Ζυγοί δεν αρέσκονται στο να λερώνουν τα χέρια τους. Προτιμούν πολύ να αναθέτουν σε... εξωτερικούς συνεργάτες την επιθετικότητά τους και αντί να αντιμετωπίζουν άμεσα θέματα και διαφωνίες, προτιμούν να χειραγωγούν τις συγκρούσεις μεταξύ των φίλων τους. Αποτέλεσμα; Έχοντας τους κοντινούς τους ανθρώπους σε... ταραχή οι ίδιοι παραμένουν «ατσαλάκωτοι» να ορίζουν (και) τις τύχες τους.

Σκορπιός: Σοβαρά ζητήματα εμπιστοσύνης

Μία είναι η αντίφαση που υπάρχει πάντα στην καρδιά ενός Σκορπιού και αυτή αφορά στο ότι ο ίδιος απαιτεί απόλυτη εμπιστοσύνη χωρίς, όμως, να παραχωρεί εύκολα τη δική του. Είναι ΟΚ, για παράδειγμα, να διαβάζει τα μηνύματά σου, ή να αμφισβητούν την αλήθεια που τους λες βρίσκοντας διαρκώς τρόπους για να δοκιμάσουν την πίστη και την ειλικρίνειά σου αλλά αν κάνεις κι εσύ το ίδιο κάηκες! Αυτή η «προδοσία» δε συγχωρείται.

Αυτα είναι τα 4 πιο ανταγωνιστικά ζώδια

Τοξότης: Φουλ ανταγωνιστικός

Το στοιχείο αυτό μπορεί να έχει και την καλή του έννοια, αλλά ένας «κακός» Τοξότης θα ανταγωνίζεται συνεχώς τους φίλους του με εμμονή! Ένα βήμα ο φίλος; 2 ο Τοξότης. Δεν θα ανεχτεί ποτέ να «μείνει πίσω» και αυτό στο τέλος... θα τον «φάει».

Αιγόκερως: Θα εκμεταλλευτεί ό,τι μπορεί

Στη χειρότερη μορφή τους, οι «κατσικούλες» του ζωδιακού θα αναρριχηθούν ξεδιάντροπα σε κοινωνικό επίπεδο, απορρίπτοντας εύκολα τις φιλίες που μόλις έχουν ξεπεράσει τη χρησιμότητά τους. Αν τους το επισημάνεις, βέβαια, δεν θα αναλάβουν καμία ευθύνη και θα σε κάνουν να πιστεύεις ότι «εσύ φταις που δεν ήσουν ποτέ τόσο κοντά». Η εξουσία είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει και θα κάνουν το παν για να την κατακτήσουν.

Υδροχόος: Ισχυρή έλλειψη ενσυναίσθησης

Αν δεν έχεις καταλάβει το σκεπτικό του, ένας Υδροχόος μπορεί και να μη σε βλέπει μπροστά του. Ως διανοητικό ζώδιο, λαχταρά τη διέγερση και την καινοτομία, συχνά νιώθοντας χαμηλή ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους που αφήνει πίσω του, όμως στην εκάστοτε στιγμή δεν τον νοιάζει καθόλου. Στο μέλλον, αν κάτι «επιστρέψει» στο προσκήνιο, επανεξετάζεται.

Αυτά είναι τα 3 ζώδια με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Ιχθύς: Συγκαλυμμένος ναρκισσισμός

Σε αντίθεση με έναν Λέοντα, ο ναρκισσισμός των Ιχθύων τείνει να χαρακτηρίζεται από αυτοθυσία και μαρτυρικό σύμπλεγμα. Τα «ψαράκια» θα αναλάβουν συναισθηματικά φορτία που ξεπερνούν κατά πολύ το καθήκον, απλά και μόνο για να το χρησιμοποιήσει «εναντίον» σου με την πρώτη ευκαρία. Δεν έχει σημασία τι περνάει οποιοσδήποτε άλλος ή τι είναι δίκαιο – στην κοσμοθεωρία τους, ένα είναι το κύριο «θύμα» και το βλέπουν κοιτάζοντας στον καθρέφτη!

Τελευταία τροποποίηση στις 22.02.2024 - 13:18