Η ειδική γυμναστική για να αποκτήσεις τη μέση της Kim Kardashian

11.10.2019
Η ειδική γυμναστική για να αποκτήσεις τη μέση της Kim Kardashian
Το κορμί-κλεψύδρα φαίνεται ότι πάει να γίνει το επόμενο hot fitness trend. Τι ακριβώς είναι αυτό όμως και πώς το αποκτά κανείς; Ο personal trainer Dalton Wong και ιδρυτής του Twenty Two Training εξηγεί:

Ποια, είναι η βασική ιδέα πίσω από τη γυμναστική της μέσης (waist training);

Ο στόχος της συγκεκριμένης γυμναστικής είναι να μικρύνεις την περιοχή ανάμεσα στους γοφούς και τα πλευρά, δουλεύοντας τους μπροστινούς και χαμηλούς κοιλιακούς μύες, όπως επίσης και τους πλάγιους. Η ιδέα είναι να δυναμώσεις τους συγκεκριμένους μύες για να δημιουργήσεις μία επίπεδη κοιλιά και μία πιο ευδιάκριτη μέση.

Πόσα είδη κορσέ υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο τύποι κορσέ: ο πρώτος βοηθά στην ενδυνάμωση και συχνά φοριέται μετά την εγκυμοσύνη ή από ανθρώπους που έχουν προβλήματα με την πλάτη τους. Ο δεύτερος τύπος κορσέ χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των ασκήσεων για να αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματος και κατά συνέπεια να ιδρώσεις περισσότερο. Δηλαδή, ο στόχος είναι να κάψεις περισσότερο λίπος. Ο κορσές που χρησιμοποιεί η Kim Kardashian είναι ένας συνδυασμός και των δύο τύπων.

Τι είδους σχήμα σώματος μπορείς να πετύχεις με την γυμναστική της μέσης;

Αυτή η γυμναστική στοχεύει στη δημιουργία μίας σιλουέτας που θα μοιάζει με κλεψύδρα. «Προφανώς, δεν μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος των γοφών σου αλλά με την κατάλληλη προπόνηση μπορείς να μειώσεις το λίπος γύρω από τη μέση σου και να αναδείξεις τις καμπύλες του σώματος σου» λέει ο Wong.

Ποιες ασκήσεις θα έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα;

«Οι κοιλιακές ασκήσεις προφανώς θα βοηθήσουν να καθοριστεί περισσότερο το σχήμα της μέσης σου, αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν μειώσεις το σωματικό λίπος πoυ έχει παραμείνει. Η μεταβολική άσκηση και οι υψηλής έντασης ασκήσεις καύσης λίπους πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την συγκεκριμένη γυμναστική της περιοχής» συστήνει ο Wong.