Ποια είναι τα βήματα για να είναι πιο αποδοτική η άσκηση σου στο γυμναστήριο

27.10.2019
Ποια είναι τα βήματα για να είναι πιο αποδοτική η άσκηση σου στο γυμναστήριο
To πρωτόκολλο για τη γυμναστική παγκοσμίως περιλαμβάνει, κάποια συγκεκριμένα βήματα. Κάποια από αυτά είναι η απενεργοποίηση του κινητού σου τηλεφώνου κάθε φορά που ασκείσαι, η ευγένεια όταν χρησιμοποιείς τον κοινόχρηστο εξοπλισμό όπως τα βάρη, η προσοχή σε ορισμένα θέματα όπως το να μην φοράς κάποιο βαρύ άρωμα και τέλος να διατηρείς μια σωστή υγιεινή όπως να σκουπίζεις τον ιδρώτα σου από κάθε μηχάνημα μετά από την προπόνησή σου.

Aλλά υπάρχουν επίσης κάποιοι χρήσιμοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείς όταν μπαίνεις σε μια αίθουσα γυμναστηρίου για άσκηση. Aν τους ακολουθήσεις πιστά μπορεί να βελτιώσεις την απόδοσή σου, να υιοθετήσεις μια υγιεινή στάση και να έχεις μια καλή σχέση με τους προπονητές σου.

Κατ 'αρχάς, χρησιμοποίησε τα λεπτά την ώρα που ντύνεσαι, για να εστιάσεις σε αυτό που πας να κάνεις-κάτι σαν διαλογισμό. Εμψύχωσε τον εαυτό σου για να κάνεις μια σοβαρή προπόνηση και θυμήσου ότι η γυμναστική ενισχύει τα κίνητρά σου και τον ενθουσιασμό σου.

Διάβασε επίσης: Αποκάλυψη για «Άγριες μέλισσες»: Ιδού ποιοι ηθοποιοί δέχτηκαν αρχικά πρόταση για μερικούς από τους βασικούς ρόλους [photos]

Όλοι ωφελούνται όταν είσαι συνεπής στην ώρα σου. Η καθυστέρηση αποσπά την προσοχή από τον γυμναστή και τον υπόλοιπο κόσμο που γυμνάζεται. Επίσης, χάνεις το ζέσταμα, που είναι πολύ σημαντικό όπως τονίζει το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση και αυτό σε βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για τραυματισμό. Αν καθυστερήσεις σε μια συνεδρία με έναν personal trainer θα πας πίσω το υπόλοιπο πρόγραμμα του γυμναστή σoυ που σημαίνει ότι θα ασκηθείς λιγότερο χρόνο απ’ ότι θα έπρεπε.

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ντρέπεσαι να θέσεις ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς και ενδεχομένως να αποφύγεις έναν τραυματισμό. Μην υπομένεις χαμογελώντας μια δύσκολη κίνηση ή αν δεν είσαι σίγουρη για το πώς να τη κάνεις. Εάν δεν μπορείς να τραβήξεις την προσοχή του δασκάλου κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ρωτησέ τον μετά τις ανησυχίες σου. Όταν παραμένεις σιωπηλή μπορείς απλά να δημιουργήσεις δυσαρέσκεια και να παρεμποδίσες την πρόοδό σου. Οι δάσκαλοί σου θέλουν να μάθεις να προπονείσαι σωστά και είναι δουλειά τους να σε διδάξουν με έναν τρόπο που θα σε ωφελήσει.