Τι πρέπει να ξέρεις για τη νέα δίαιτα με μουστάρδα και τυρί cottage που έχει γίνει trend στο TikTok

08.08.2023
Τι πρέπει να ξέρεις για τη νέα δίαιτα με μουστάρδα και τυρί cottage που έχει γίνει trend στο TikTok
Η μουστάρδα και το τυρί cottage μπορεί να μην ακούγονται σαν μια ιδανική γευστική επιλογή αλλά αυτό δεν εμπόδισε αυτόν τον συνδυασμό τροφών να προκαλέσει καταιγισμό στο TikTok.

Αυτά τα δύο απλά αλλά βασικά τρόφιμα που διαθέτει σχεδόν κάθε κουζίνα έχουν γίνει ένα trend στο TikTok, με τους influencers να βιντεοσκοπούνται να βουτάνε φαγητά όπως ωμά λαχανικά ή λουκάνικα κοτόπουλου στο τυρί και στη συνέχεια να το γεμίζουν με την κίτρινη σάλτσα.

Ξεκινώντας από την influencer Tiffany Magee, το hashtag #veggieswithmustard έχει πλέον πάνω από 250 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Η Magee ισχυρίζεται ότι η τακτική κατανάλωση αυτού του γεύματος τη βοήθησε να χάσει 36 κιλά, ενώ και αρκετοί άλλοι ακολουθούν την τάση ως τρόπο να χάσουν βάρος.

{https://www.tiktok.com/@tiffanyymagee/video/7259520191233723694}

Η ιδέα είναι ότι, ως τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, το τυρί cottage σε κρατά χορτάτη, όπως και άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως το λουκάνικο, που μπορείς να το βουτήξεις στον συνδυασμό των συστατικών. Άλλα προϊόντα - λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα καρότα ή οι πιπεριές - έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες σε βοηθούν επίσης να είσαι χορτασμένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η μουστάρδα προσφέρει μια πικάντικη γεύση που σύμφωνα με τους TikTokkers προσθέτει στη νοστιμιά.

Δίαιτα διαλειμματικής νηστείας: Πόσες ώρες είναι η ιδανική διάρκεια αποχής από το φαγητό

Είναι όμως αυτό το διατροφικό πρόγραμμα κατάλληλο για εσένα;

Αν θέλεις να αδυνατίσεις, αυτή η δίαιτα μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα δελεαστική καθώς περιλαμβάνει φθηνά συστατικά και εύκολο προγραμματισμό. Ωστόσο, οι διαιτολόγοι σημειώνουν ότι έχει κάποια σοβαρά θέματα. Δες παρακάτω τι είπαν για αυτήν την τελευταία τάση του TikTok.

Και τα δύο συστατικά προσφέρουν οφέλη για την υγεία, με το τυρί cottage, ιδιαίτερα, να είναι το αγαπημένο των διαιτολόγων λόγω του εξαιρετικού θρεπτικού του προφίλ.

Τα άτομα με διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη μπορούν να ωφεληθούν από την κατανάλωση τυριού cottage, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Miranda Galati, ιδρύτρια της Real Life Nutritionist. «Ως φυσική τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, το τυρί cottage είναι εξαιρετικό για το σάκχαρο του αίματος», είπε η Galati στο Health.

Η μουστάρδα έχει και κάποια οφέλη για την υγεία. «Η μουστάρδα είναι χαμηλή σε θερμίδες και μπορεί να υποστηρίξει τους στόχους απώλειας βάρους», είπε η Galati. «Η μουστάρδα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως ισοθειοκυανικά και σινιγρίνη, τα οποία έχουν αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από ασθένειες».

Κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί: Ποιο έχει τις λιγότερες θερμίδες

Τα μειονεκτήματα μιας δίαιτας με μουστάρδα και τυρί cottage

Δεδομένου ότι το τυρί cottage, η μουστάρδα, τα κρέατα και τα λαχανικά είναι γενικά χαμηλών θερμίδων και προάγουν την πληρότητα, είναι απολύτως πιθανό η επανειλημμένη κατανάλωση τους να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Αλλά αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή, είπε η Galati.

«Μια υγιεινή διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφών για να διασφαλίσει ότι λαμβάνεις όλη τη διατροφή που χρειάζεσαι», είπε. «Το να βασίζεσαι στο τυρί cottage ως μοναδική πηγή πρωτεΐνης μπορεί να σημαίνει ότι χάνεις άλλα τρόφιμα που προάγουν την υγεία, όπως ψάρια, φασόλια ή άπαχο κρέας».

Επιπλέον, ορισμένες μάρκες μουστάρδας και τυριών cottage περιέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα για την αρτηριακή πίεση όταν καταναλώνεις υπερβολικά. Εάν αποφασίσεις να τρως συχνά αυτά τα τρόφιμα, είναι έξυπνο να παρακολουθείς πόσο νάτριο παρέχει κάθε γεύμα. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να κουραστείς να τρως τα ίδια τρόφιμα κάθε μέρα, καθιστώντας δύσκολη τη μακροπρόθεσμη εφαρμογή αυτής της δίαιτας του προγράμματος απώλειας βάρους. Τελικά, μπορεί να καταναλώσεις τροφές με πολλές θερμίδες μόνο και μόνο για να ισορροπήσεις τη διατροφή σου.

The Salad Project: Η υγιεινή διατροφή στα καλύτερα της!

Είναι αυτή η δίαιτα κατάλληλη για εσένα;

Αλλά αν θέλεις να τρως μουστάρδα, τυρί cottage, λαχανικά και κρέατα για κάθε γεύμα - και για λόγους απώλειας βάρους - η Galati είπε ότι ίσως θα χρειαστεί να το ξανασκεφτείς.

«Θα είμαι ειλικρινής, μοιάζει με ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα, αλλά παρακαλώ συμπεριλάβετε και κάποιες άλλες θρεπτικές επιλογές στη ζωή σας», είπε. «Υπόσχομαι ότι δεν είναι το θαυματουργό πιάτο απώλειας βάρους που θέλει να το κάνει το TikTok».

Τελευταία τροποποίηση στις 06.08.2023 - 11:04