5 έξυπνες ιδέες για να ενσωματώσεις ένα γραφείο στην κουζίνα σου

08.02.2024
5 έξυπνες ιδέες για να ενσωματώσεις ένα γραφείο στην κουζίνα σου
Καλώς ή κακώς, όλοι κάποια στιγμή εργαζόμαστε από το σπίτι. Αν δεν έχεις σταθερό γραφείο ιδού μερικές ιδέες για να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο της κουζίνας που, συνήθως, προσφέρεται περισσότερο από άλλους.​

Η ενσωμάτωση ενός χώρου γραφείου στην κουζίνα σου μπορεί να είναι μια πρακτική και αποτελεσματική χρήση του χώρου, ειδικά εάν θέλεις να μεγιστοποιήσεις τη λειτουργικότητα σε ένα μικρό σπίτι ή διαμέρισμα. Δες αν σου ταιριάζει κάποια από τις παρακάτω προτάσεις και δοκίμασέ τη.

​Φτιάξε ένα κανονικό γραφείο

Αν έχεις πολύ ελεύθερο χώρο, το πιο απλό είναι να χρησιμοποιήσεις μία γωνία ή έναν χώρο τοίχου και να δημιουργήσεις ένα ενσωματωμένο γραφείο. Μπορείς να εγκαταστήσεις έναν πάγκο σε άνετο ύψος και να τον συνδυάσεις με ταιριαστά ντουλάπια ή ράφια από πάνω για αποθήκευση. Σκέψου να χρησιμοποιήσεις υλικά που συμπληρώνουν τα ντουλάπια της κουζίνας για μια ταιριαστή εμφάνιση.

Δουλεύεις από το σπίτι; Να πώς να το κάνεις παραγωγικά

Πλωτά ράφια

45_3.png

Αν θέλεις κάτι που πιάνει λιγότερο χώρο διάλεξε μερικά αιωρούμενα ράφια στον τοίχο για να δημιουργηθεί ένας στιγμιαίος χώρος εργασίας με την καρέκλα να μεταφέρεταιαπό το τραπέζι κάθε φορά που τη χρειάζεσαι.

Αναδιπλούμενο γραφείο

1_146.png

Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, ένα πτυσσόμενο γραφείο που μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν ελεύθερο τοίχο είναι η τέλεια επιλογή. Όταν δεν χρησιμοποιείται, το κλείνεις (είτε σε ντουλάπι επάνω, όπως στη φωτογραφία, είτε σκέτο προς τα κάτω) και εξοικονομείς χώρο στη στιγμή. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για μικρότερες κουζίνες όπου ένα μόνιμο γραφείο μπορεί να μην είναι πρακτικό.

5 τρόποι για να κάνεις την κουζίνα σου να φαίνεται πάντα τακτοποιημένη

Κινητή μονάδα εργασίας

78.png

Αυτή θα ΄ηταν, ίσως, η πιο ενδιαφέρουσα επένδυση για παν ενδεχόμενο. Ένα πολυμορφικό γραφείο, με ρόδες και αναδιπλούμενο ύψος, που μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε μέσα στο σπίτι σου δίνει την ελευθερία για χρήσει κατά το δοκούν, χωρίς να σε δεσμεύει σε κάτι, ενώ μπορείς να το χρησμοποιήσεις εναλλακτικά και για ο,τιδήποτε άλλο, όταν δεν εργάζεσαι.

6 τροποι για να ανανεώσεις την κουζίνα σου και να την κάνεις να φαίνεται σαν καινούργια

Μυστικό γραφείο

Αν βρίσκεσαι στο σημείο να σχεδιάζεις από την αρχή την κουζίνα σου, ίσως σκεφτείς να εντάξεις έναν κρυφό χώρο γραφείου στο σχεδιασμό της κουζίνας σου εγκαθιστώντας μια συρόμενη πόρτα ή ένα αναδιπλούμενο πάνελ που μπορεί να κρύψει τον χώρο εργασίας όταν δεν χρησιμοποιείται. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για να διατηρήσεις μια βελτιωμένη εμφάνιση στην κουζίνα σου, έχοντας εξασφαλίσει ταυτόχρονα έναν ειδικό χώρο γραφείου.

Σε κάθε περίπτωση, αν χρησιμοποιείς αρκετή ώρα το γραφείο αυτό, θα πρέπει απαραίτητα να εξασφαλίσεις μια καλή καρέκλα και επαρκή φωτισμό γιατί εκτός από την παραγωγικότητα πρέπει να φροντίζεις και την υγεία σου!

Τελευταία τροποποίηση στις 08.02.2024 - 12:30