Τα τελευταία trends στη διακόσμηση της κουζίνας και συμβουλές

08.01.2024
Τα τελευταία trends στη διακόσμηση της κουζίνας και συμβουλές
Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα δωμάτια του σπιτιού, καθώς πολύ συχνά αποτελεί σημείο συνάντησης της οικογένειας, αλλά και χώρο δημιουργίας γευστικών συνταγών. Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης της μαγειρικής, μία όμορφη κουζίνα φιλοξενεί τα γεύματα της ημέρας και ο χρόνος που περνάς σε αυτήν είναι καλό να σε γεμίζει με όμορφες εικόνες και ηρεμία. Η στιγμή του φαγητού εξάλλου είναι ιερή. Ποιος δε θα ήθελε να βρίσκεται σε έναν ελκυστικό χώρο που να εξυπηρετεί αρμονικά όλες του τις αισθήσεις;

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σε ενημερώσουμε για τα τελευταία trends της σεζόν και θα σου δώσουμε τις συμβουλές που χρειάζεσαι για να φτιάξεις την κουζίνα των ονείρων σου. Αν αυτό που μόλις περιγράψαμε σε ενδιαφέρει, συνέχισε να διαβάζεις. Ας ξεκινήσουμε!

Ιταλικός σχεδιασμός

Οι εμπνευσμένες από την ιταλική φινέτσα κουζίνες, πέρα από απαράμιλλη αισθητική, προσφέρουν και αυξημένη λειτουργικότητα και πρακτικότητα. Ο μίνιμαλ σχεδιασμός τους και οι καθαρές γραμμές δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για όλη την οικογένεια. Επιπλέον, οι μεγάλες νησίδες που συνήθως τις συνοδεύουν, μπορούν με ευκολία να ενώσουν το χώρο της κουζίνας με κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού, όπως είναι το καθιστικό, και να φιλοξενούν όλα τα γεύματα.

Κάνε λοιπόν την έρευνά σου, εμπιστεύσου την ιταλική υπεροχή, όπως είναι για παράδειγμα τα έπιπλα κουζίνας της gruppocucine.gr, και ντύσε το σπίτι σου με τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. Μία καλή ιδέα επίσης είναι να βάλεις πάνω στους aesthetic πάγκους και κάποια μικρά φυτά εσωτερικού χώρου, όπως είναι αυτά του flowerstore.gr. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις μια μοναδική αντίθεση που θα ομορφύνει ακόμα περισσότερο την κουζίνα σου.

Φυσική πέτρα και μάρμαρο

Τα μεγάλα πλακάκια από φυσική πέτρα και το μάρμαρο σε ασυνήθιστα χρώματα φαίνεται να είναι από τα trends που ήρθαν για να μείνουν και να μεταμορφώσουν ολικά την κουζίνα σου. Αυτά τα υλικά, πέρα από βιώσιμα, χαρίζουν και ένα δραματικό ύφος στο χώρο και σε μεταφέρουν σε μία άλλη διάσταση.

Το μάρμαρο με χρώμα και ιδιαίτερα μοτίβα είναι must πρόταση των μεγάλων σχεδιαστών, οι οποίοι σε συμβουλεύουν να προτιμήσεις αυτά που κάνουν πράσινα, μαύρα και καφέ “νερά”. Μία τέτοια επιλογή δημιουργεί έναν πιο ζεστό χαρακτήρα και προσαρμόζεται σε κάθε κουζίνα. Αν θες ένα ακόμα πιο μοναδικό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις λεπτομέρειες φτιαγμένες από ξύλο και να πετύχεις το τέλειο mix & match στυλ.

Total black

Αν και για πολλούς αποτελεί μία δύσκολη απόχρωση που μικραίνει το δωμάτιο, μία total black κουζίνα δίνει ένα ultra μοντέρνο vibe στο σπίτι και η χρονιά σου προτείνει να υιοθετήσεις αυτήν την τάση. Στην περίπτωση όμως που η κουζίνα σου μετράει μόνο λίγα τετραγωνικά, προτίμησε πιο φωτεινές αποχρώσεις, έτσι ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

Είναι ώρα όμως να ξεχάσεις τις απλές χρωματικές παλέτες και να τολμήσεις κάτι ιδιαίτερο που θα δώσει παραπάνω ταυτότητα και στυλ. Κόκκινο, πράσινο και μπλε είναι τα κυρίαρχα χρώματα της χρονιάς και χαρίζουν πινελιές πολυτέλειας και έξτρα αισθητική. Επίλεξε λοιπόν μία από αυτές τις αποχρώσεις και συνδύασέ την με χρυσές λεπτομέρειες, όπως είναι τα χρυσά χερούλια ή μαγειρικά σκεύη. Ταιριάζουν μοναδικά!

Statement φωτιστικά

Ο σωστός φωτισμός έχει την τάση να ομορφαίνει κάθε χώρο και να αναδεικνύει τις πιο όμορφες γωνιές του. Αν πάλι συνοδεύεται και από ένα καλαίσθητο φωτιστικό, το οποίο θα χαρίζει έξτρα πόντους στην κουζίνα σου, τότε είναι σίγουρο ότι το δωμάτιο θα μεταμορφωθεί. Ένα statement φωτιστικό εξάλλου είναι φτιαγμένο για να ξεχωρίζει και να τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα.

Επίλεξε λοιπόν το αγαπημένο σου κομμάτι και πρόσθεσε αμέσως προσωπικότητα και χαρακτήρα στην κουζίνα σου. Είτε προτιμάς μία ράγα φωτισμού, είτε περίτεχνα γεωμετρικά σχέδια, το σημαντικό είναι να αντικατοπτρίζουν το μοναδικό σου γούστο και να σε κάνουν να νιώθεις καλά.

Αν έφτασες ως εδώ, τότε σίγουρα πήρες κάποιες ιδέες με τις τάσεις του σήμερα, που μπορεί να απογειώσουν την όψη της κουζίνας σου. Διάλεξε τις αγαπημένες σου και δώσε νέα πνοή στο χώρο!

Τελευταία τροποποίηση στις 08.01.2024 - 16:22