Ο Πλούτωνας έγινε ανάδρομος και θα επηρεάσει το ζώδιο σου

04.05.2022
Ο Πλούτωνας έγινε ανάδρομος και θα επηρεάσει το ζώδιο σου
Ήταν μια σχετικά ήρεμη η αρχή του 2022, αστρολογικά τουλάχιστον. Αλλά τα πράγματα πρόκειται να εξελιχθούν με έναν ανάδρομο πλανήτη. Από τις 29 Απριλίου, ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της Μεταμόρφωσης και της Καταστροφής, έγινε ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερω. Αν και ο ανάδρομος χορός του Πλούτωνα δεν είναι τόσο χαοτικός όσο, ας πούμε, του ανάδρομου Ερμή, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να προσέξουμε καθώς το αστρολογικό γεγονός συνεχίζεται μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022

Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω από το 2008, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ασχοληθεί με όλα τα σχετικά θέματα στο παρελθόν: επιχείρηση, δομή, πατριαρχικές κατασκευές, κάρμα και σταθερότητα. Ο Πλούτωνας είναι ανάδρομος περίπου μία φορά το χρόνο για περίπου έξι μήνες κάθε φορά, επομένως έχουμε επιβιώσει - και ίσως ακόμη και ευδοκιμήσει – και άλλες φορές. Το κύριο θέμα εδώ; Αντανάκλαση. «Υπό την επιρροή του Πλούτωνα, καλούμαστε να εξετάσουμε θέματα όπως η ψυχή μας, ο υποσυνείδητος εαυτός μας, η σκιώδης δουλειά και η μεταμόρφωση», λέει η Madi Murphy ιδρύτρια του CosmicRx . Τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πολύπλοκα.

Δεν θα πιστέψεις σε ποια ηλικία βιώνει κανείς τη μέγιστη αυτοεκτίμηση!

Αν και τα αποτελέσματα της ανάδρομης πορείας του Πλούτωνα, μπορεί να αργήσουν να γίνουν αισθητά, είναι μακροχρόνια - και αυτό το αστρολογικό γεγονός έχει να κάνει με την εφαρμογή της αλλαγής στη ζωή μας. «Θα εργαστούμε σκληρά για να φτιάξουμε τις καρδιές μας και να αγκαλιάσουμε τους φόβους μας», λέει η Lisa Stardust, αστρολόγος και συγγραφέας του The Love Deck. «Οι παλιές πληγές μπορούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια, αλλά μπορούμε να χειριστούμε την κατάσταση και να τις αντιμετωπίσουμε, αγκαλιάζοντας την αλλαγή όταν η ζωή μας καταρρεύσει». Τα πράγματα θα γίνουν συναισθηματικά για τους επόμενους πέντε μήνες, αλλά η Stardust λέει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να «καταλάβουμε και να σκεφτούμε τη ζωή μας και την κατεύθυνση μας». Ο Πλούτωνας λατρεύει να αλλάζει τα πράγματα, επομένως η εστίαση στη χρήση της ενέργειάς του για τη δημιουργία θετικών αλλαγών θα είναι υψίστης σημασίας.

Ο Πλούτωνας θα σχηματίσει επίσης ένα τρίγωνο με τον Ερμή στον Ταύρο, καθώς ο πλανήτης της Επικοινωνίας πρόκειται να εισέλθει στους Διδύμους. «Πράγματι, το σύμπαν προσπαθεί να μας πει κάτι, καθώς μια σύνδεση μεταξύ του Ερμή και του Πλούτωνα φέρνει πάντα πληροφορίες στην επιφάνεια», λέει η Stardust. «Τα μεγάλα νέα με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα θα παραδοθούν δεξιά και αριστερά».

Η Kalina Trifonova, αστρολόγος στο Nebula, συμβουλεύει να προσέξουμε το χρονικό διάστημα μεταξύ 23 Μαΐου και 27 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λέει ότι το πώς βλέπουμε και κατανοούμε την αγάπη μπορεί να αμφισβητηθεί. «Μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να εμμείνεις στις απόψεις σου και να αφήσεις πίσω σου όλα όσα δεν σε εξυπηρετούν πλέον», λέει. «Αν αποφασίσεις να μην ενεργήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις σου από εκείνη την περίοδο, στις 29 Ιουνίου θα έρθεις αντιμέτωπη με μια κατάσταση που θα τις αμφισβητήσει ξανά. Συνιστάται να εμμείνεις στις απόψεις σου, αλλά προσπάθησε να μην σε προκαλέσουν να ενεργήσεις βιαστικά».

Δύναμη ψυχής: Όσες φορές κι αν πέσεις, τόσες θα σηκωθείς - Ιδού γιατί

Να ξέρεις ότι ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης που έχει να κάνει με τη μεταμόρφωση και με το ότι βλέπει τις σκιώδεις πλευρές μας. Μην τον φοβάσαι, αγκάλιασε τον αποκτώντας τον πιο βαθύ και σκοτεινό σου εαυτό, λέει η Murphy. «Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη διέλευση για την προσωπική σου ενδυνάμωση ερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους αυτοσαμποτάρεσαι και κάνοντας μικρές προσαρμογές». Τώρα είναι η ώρα να αναρωτηθείς, τι σε εμποδίζει από την πνευματική σου εξέλιξη; «Όταν αντιμετωπίζεις τους φόβους σου και αποφασίσεις να κάνεις αλλαγές, θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις πολύ περισσότερη δύναμη από ότι φαντάζεσαι», λέει.