Ισχύει τελικά ότι η Πανσέληνος φέρνει μόνο χωρισμούς;

06.05.2020
Ισχύει τελικά ότι η Πανσέληνος φέρνει μόνο χωρισμούς;
Στις 7 Μαίου έχουμε Πανσέληνο και αυτή η φάση του φεγγαριού είναι διαβόητη για την ιδιότητα της να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται συναισθηματικά φορτισμένοι παντού και να βγάζουν από μέσα τους τα πράγματα που απεχθάνονται περισσότερο στους άλλους ανθρώπους. Εξαιτίας αυτού, η Πανσέληνος είναι επίσης αντιπροσωπευτική των «καταλήξεων» στην αστρολογία, συμπεριλαμβανομένων των χωρισμών και των τσακωμών.

Ωστόσο, αυτός ο μύθος φαίνεται να απέχει από την αλήθεια. Όπως λέει η Lisa Stardust του Cosmopolitan «Ως επαγγελματίας αστρολόγος για περισσότερο από μια δεκαετία, έχω δει τους περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να επιλύσουν υπάρχοντα ζητήματα στις σχέσεις τους κατά τη διάρκεια μιας Πανσέληνου, από οποιανδήποτε άλλη φάση της. Γιατί; Επειδή η Σελήνη αντιπροσωπεύει τη συναισθηματική μας αλήθεια. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι δηλώνουν κάποια έντονα πράγματα στο σύντροφο τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Η Πανσέληνος μας επιτρέπει να κάνουμε μια βαθιά βουτιά μέσα μας και να μιλήσουμε από την καρδιά μας, χωρίς φίλτρο. Εάν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ ενός ζευγαριού, συνήθως και οι δύο θέλουν να ακούσουν τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουν εκείνη τη στιγμή. Οι αλήθειες ξετυλίγονται με φυσικό τρόπο και οι άνθρωποι δεν συγκρατούνται.

Στις μέρες που οδηγούν στην Πανσέληνο, υπάρχει συνήθως ένα εμπόδιο που παρεμποδίζει την επαφή μεταξύ μας και του συντρόφου μας. Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να αισθανθούμε τη σεληνιακή πίεση για να αναδείξουμε τις συναισθηματικές συνθήκες. «Μην αγχώνεσαι! Ηρέμησε! Κατάλαβε ότι το τρέχον κοσμικό θερμόμετρο, μας ωθεί να είμαστε υπερβολικοί με τις επιθυμίες μας» συμβουλεύει η Stardust. «Δηλαδή, νιώθουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας το συντομότερο δυνατόν. Αυτή η έντονη ατμόσφαιρα γίνεται αισθητή ακόμη και πριν από την Πανσέληνο, οπότε αν εσύ και ο σύντροφος σου είχατε ένα μεγάλο καυγά την περασμένη εβδομάδα, τώρα ξέρεις γιατί!».

Η Πανσέληνος είναι στην πραγματικότητα μια περίοδος όπου οι άνθρωποι θέλουν να ασχοληθούν σε σχέσεις με δράματα. Θυμήσου, αυτός ο δορυφόρος ρίχνει μια λάμψη στη Γη, η οποία μας κάνει πραγματικά να δούμε καταστάσεις και ανθρώπους πιο καθαρά. Μην ξεχνάς, η Σελήνη στην αστρολογία είναι το μέρος του εαυτού μας που δεν μπορούμε να εκφράσουμε. Έτσι, όταν η Σελήνη ρίχνει μια λάμψη σε αυτό το μέρος του εαυτού μας, μπορούμε να ανοιχτούμε γιατί αισθανόμαστε πολύ πιο ορατοί από τον σύντροφο μας (και χωρίς κρίση από αυτόν) —και το αντίστροφο. Είμαστε όλοι λίγο πιο συναισθηματικά ευφυείς αυτήν τη στιγμή και μπορούμε να δούμε πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται κάποιος για εμάς.

«Λοιπόν, ναι, η Πανσέληνος σημειώνει τεχνικά «καταλήξεις» αλλά όχι με τον τρόπο που πιστεύουμε. Βοηθώντας μας να δούμε τη σχέση από μια βαθύτερη και σαφέστερη προοπτική, η Σελήνη βάζει τέλος στο δράμα και ενισχύει τις δεσμεύσεις μας» σημειώνει η Stardust. Φυσικά, εάν τα ζητήματα δεν μπορούν να επιλυθούν, θα προκύψει διακοπή, αλλά τότε τουλάχιστον ξέρεις σίγουρα ότι ήταν το καλύτερο. Η Πανσέληνος είναι ακριβώς εδώ για να μας κάνει να εργαστούμε σκληρότερα σε αισθηματικά θέματα και δεν αξίζει τη δυσοίωνη φήμη που έχει.