Ζώδια και τιμόνι: Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι οδηγοί του ζωδιακού κύκλου

25.11.2020
Ζώδια και τιμόνι: Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι οδηγοί του ζωδιακού κύκλου
Αναρωτήθηκες ποτέ εάν το ζώδιο σου έχει καμία σχέση με τις οδηγικές σου ικανότητες; Και όμως, παρακάτω μπορείς να διαβάσεις για τους καλύτερους και τους χειρότερους οδηγούς ανάλογα με το ζώδιο τους, όπως τους περιγράφει λεπτομερώς η αστρολόγος από το Σαν Ντιέγκο Nancy R. Fenn. Η Fenn επεξεργάστηκε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Suncorp Metway, Ltd., μια χρηματοοικονομική υπηρεσία που εδρεύει στην Αυστραλία, η οποία ταξινόμησε όσους υπέβαλλαν αίτηση αποζημίωσης για τροχαίο ατύχημα, ανάλογα με το ζώδιο τους. Η μελέτη βασίστηκε σε 160.000 νομικές διεκδικήσεις ατυχημάτων για μια περίοδο τριών ετών. Δες παρακάτω ποιοι είναι οι καλύτεροι και χειρότεροι οδηγοί σύμφωνα με τη μελέτη της Suncorp.

Δίδυμοι

Λόγω της γενικής ανησυχίας και της τάσης τους να βαριούνται εύκολα σε περιβάλλοντα με αργό ρυθμό, οι χειρότεροι οδηγοί όλων ήταν οι Δίδυμοι, οι οποίοι συμμετείχαν σε περισσότερα τροχαία στην έρευνα από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο.

Ταύρος και Ιχθείς

Στη δεύτερη και τρίτη θέση σε αυτή τη λίστα συναντάμε τον Ταύρο και τους Ιχθείς. Οι Tαύροι παίρνουν τη δεύτερη θέση λόγω της τάσης τους να σκέφτονται μόνο για τις άμεσες ανάγκες τους. Όταν βρίσκονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, οι Ταύροι συχνά δεν μπορούν να κοιτάξουν αρκετά μακριά στον ορίζοντα για να προσαρμοστούν ομαλά και με ασφάλεια στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον γύρω τους. Και με τους Ιχθείς που χάνονται στο εσωτερικό του μυαλού τους, αποσπασμένοι από τον περιβάλλοντα κόσμο, οι αντιδράσεις τους σε γρήγορες και επικίνδυνες καταστάσεις μπορεί να είναι αργές και παράλογες.

Διάβασε και αυτό: 5 τρόποι να μαθαίνεις τις καθημερινές ειδήσεις χωρίς να σου προκαλούν απόγνωση

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι, από την άλλη πλευρά, κατατάσσονται ως οι καλύτεροι οδηγοί του ζωδιακού κύκλου. Ο Αιγόκερως είναι υπομονετικός, υπεύθυνος και λογικός και αυτός είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται και στο δρόμο και επιπλέον είναι γνωστό ότι δεν παίρνει ρίσκα. Επίσης τηρεί τους κανόνες ασφάλειας και έχει το μυαλό του αποκλειστικά στη διαδρομή του από το σημείο Α στο σημείο Β.

Και φτάνουμε στην ουσία αυτής της έρευνας. Με τον Δίδυμο να κατατάσσεται ως ο χειρότερος οδηγός της λίστας, ο Ταύρος να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, οι Ιχθείς στην τρίτη και τον Αιγόκερω να χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος οδηγός του ζωδιακού κύκλου, τα υπόλοιπα ζώδια βρίσκονται σε αυτή τη σειρά, από τον χειρότερο οδηγό ως τον καλύτερο: 4) Παρθένος 5) Καρκίνος 6) Υδροχόος 7) Κριός 8) Λέων 9) Ζυγός 10) Τοξότης 11) Σκορπιός.

Διάβασε και αυτό: 7 λόγοι για να αγαπήσεις έναν Αιγόκερω

Τοξότης και Σκορπιός

Ο Τοξότης μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια χάρη στο εξαιρετικά αναπτυγμένο μυαλό και στη διαίσθηση του. Η άκρως ανεπτυγμένη αίσθηση ροής και του συγχρονισμού επιτρέπει στον Τοξότη να αντιμετωπίσει ομαλά τα μοτίβα κυκλοφορίας και τις χωρικές σχέσεις. Και ο Σκορπιός, που εμπλέκεται στενά με την εσωτερική ζωή των άλλων και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις μεταβαλλόμενες ενέργειες, με πολλούς τρόπους μπορεί να δει ακριβώς μέσα από τους υπόλοιπους από εμάς. Αυτή η αίσθηση της πρόβλεψης και του ενστίκτου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να αποφευχθούν τραγικά λάθη στην οδήγηση όπως το να επιμείνει να πάρει το τιμόνι ένας μεθυσμένος οδηγός.

Ανεξάρτητα, όμως από το ζώδιο σου (ακόμη και ο πιο υπεύθυνος Αιγόκερως), όλοι θα πρέπει να είμαστε σοφοί στο τιμόνι, να κατανοήσουμε καλύτερα τις συμπεριφορές οδήγησης και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι εκεί έξω. Ενώ αυτή η έρευνα προσφέρει διασκεδαστικές απαντήσεις στο ερώτημα «ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός;», η ουσία της συζήτησης είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση: όταν είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή και την ασφάλεια του εαυτού μας, των επιβατών μας και των ζωών και των οικογενειών κάθε άλλου ατόμου στο δρόμο, είναι η ώρα να κλείσουμε το τηλέφωνο, να είμαστε νηφάλιοι και να επικεντρωθούμε στις ευθύνες μας πίσω από το τιμόνι!