Κοιμάσαι με ανοιχτό τον ανεμιστήρα; Μπορεί να κάνεις κακό στην υγεία σου - Ιδού γιατί

30.07.2019
Κοιμάσαι με ανοιχτό τον ανεμιστήρα; Μπορεί να κάνεις κακό στην υγεία σου - Ιδού γιατί
Προτιμάς το κλιματιστικό ή τον αναμιστήρα; Μιας και ο καύσωνας βρίσκεται και πάλι προ των πυλών θα εξηγήσουμε γιατί δεν είναι και τόσο υγιεινό να κοιμάσαι με τον ανεμιστήρα.

Σύμφωνα με το Sleep Advisor, ενώ ο ανεμιστήρας κυκλοφορεί τον αέρα για να κάνει το δωμάτιο σου πιο δροσερό, μπορεί επίσης να μεταφέρει γύρη και σκόνη, κάτι που δεν είναι καλό ιδίως εάν υποφέρεις από αλλεργίες, άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα.

«Ρίξε μια προσεκτική ματιά στον ανεμιστήρα σου», προτείνει το Sleep Advisor. «Αν έχει μαζέψει σκόνη στις λεπίδες, αυτά τα σωματίδια πετούν στον αέρα κάθε φορά που τον βάζεις σε λειτουργία».

Διάβασε επίσης: Καύσωνας: 5 έξυπνα και ανέξοδα κόλπα για να τον... ξεγελάσεις

Άλλοι λόγοι για να μην κοιμηθείς με έναν ανεμιστήρα είναι ότι μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σου, καθώς και τις ρινικές σoυ διόδους. Εάν οι ρινικές σου δίοδοι είναι πολύ ξηρές, το Sleep Advisor προειδοποιεί ότι το σώμα μπορεί να παράγει περίσσεια βλέννας, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι βουλωμένη τη μύτη σου.

Και μετά αρχίζουν οι μυϊκές κράμπες. «Οι άνθρωποι που κοιμούνται με το αεράκι κατευθείαν πάνω τους μπορεί να ξυπνήσουν με δυσκαμψία ή πόνο στους μύες, γιατί ο συμπυκνωμένος ψυχρός αέρας μπορεί να κάνει τους μύες να τεντωθούν και να υποφέρουν από κράμπες», εξηγούν οι ειδικοί. «Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα συχνό στους ανθρώπους που κοιμούνται με τον ανεμιστήρα κοντά στο πρόσωπο και το λαιμό τους. Αν λοιπόν ξυπνάς με πιασμένο λαιμό το πρωί, μπορεί να οφείλεται στο συνεχές αεράκι».

Αυτό το διάβασες; Καύσωνας: Ωφελεί η γυμναστική τέτοιες ημέρες ή όχι;

Έτσι, ενώ ένας ανεμιστήρας στην κρεβατοκάμαρά σου μπορεί να φαίνεται σαν ο μόνος τρόπος για να καταπολεμήσεις τη συνεχή ζέστη, αξίζει να δοκιμάσεις άλλα πράγματα όπως μια δροσερή πετσέτα σε ένα μπολ με νερό κοντά στο κρεβάτι σου ή να κοιμάσαι στην κορυφή του κρεβατιού με το παράθυρο εντελώς ανοιχτό.