Γυμνασμένα μπράτσα

26.09.2005
Αν αποφεύγετε ... επιμελώς τη γυμναστική, το μυϊκό σας σύστημα βρίσκεται σε μόνιμη χειμερία νάρκη. Κι αυτό είναι εμφανές και στα μπράτσα σας και ειδικά στην εσωτερική τους πλευρά. Αν, όμως, θέλετε να φορέσετε τα αμάνικα μπλουζάκια του καλοκαιριού, θα πρέπει να ξεκινήσετε την επιχείρηση φροντίδας και σύσφιξης. Τονώστε, λοιπόν, αυτό το νευραλγικό σημείο του σώματος γρήγορα και εύκολα...
Αν αποφεύγετε ... επιμελώς τη γυμναστική, το μυϊκό σας σύστημα βρίσκεται σε μόνιμη χειμερία νάρκη. Κι αυτό είναι εμφανές και στα μπράτσα σας και ειδικά στην εσωτερική τους πλευρά. Αν, όμως, θέλετε να φορέσετε τα αμάνικα μπλουζάκια του καλοκαιριού, θα πρέπει να ξεκινήσετε την επιχείρηση φροντίδας και σύσφιξης.
Τονώστε, λοιπόν, αυτό το νευραλγικό σημείο του σώματος γρήγορα και εύκολα με τις ασκήσεις που σας προτείνουμε. Για να έχετε αποτελέσματα, θα πρέπει να τις εφαρμόζετε κάθε μέρα.
Ασκηση 1η: Αξιοποιήστε το διάστημα που παρακολουθείτε τηλεόραση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπαλάκι του τένις. Σφίξτε το με δύναμη στην παλάμη σας και λυγίστε τον αγκώνα, πλησιάζοντας το μέτωπο. Μετρήστε ως το δέκα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε την κίνηση αυτή 20 φορές για κάθε χέρι.
Ασκηση 2η: Ακουμπήστε τις παλάμες σας σε έναν τοίχο και κάντε 20 push ups. Ο κορμός του σώματος πρέπει να είναι πάντα σε ευθεία και τα χέρια στο ύψος των ώμων.
Ασκηση 3η: Ξαπλώστε μπρούμυτα, με τα χέρια παράλληλα στο σώμα και το μέτωπο να ακουμπά στο πάτωμα. Οι παλάμες των χεριών να κοιτάνε προς τα πάνω. Εισπνεύστε βαθιά και κατά την εκπνοή ανασηκώστε τα χέρια προς τα πίσω και πάνω, χωρίς να σηκώσετε το κεφάλι σας. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.