Αδυνάτισμα για ζευγάρια

18.11.2008
Στα τρία χρόνια που μετράει η σχέση σου, πήρες πέντε κιλά, φοράς ένα νούμερο τζιν παραπάνω και ο καλός σου έγινε σαν τον Τόνυ της Παπαρίζου. Η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις παχαίνουν! Αν θέλεις να ξεφορτωθείς τα παχάκια του έρωτα, χωρίς να παρατήσεις τον καλό σου, μπείτε και οι δύο σε πρόγραμμα σωστής σχεσιακής άσκησης.

Στα τρία χρόνια που μετράει η σχέση σου, πήρες πέντε κιλά, φοράς ένα νούμερο τζιν παραπάνω και ο καλός σου έγινε σαν τον Τόνυ της Παπαρίζου. Η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις παχαίνουν! Αν θέλεις να ξεφορτωθείς τα παχάκια του έρωτα, χωρίς να παρατήσεις τον καλό σου, μπείτε και οι δύο σε πρόγραμμα σωστής σχεσιακής άσκησης.

Οι τρεις βασικοί κανόνες της κοινής προσπάθειας:

Ό, τι τρως, θα τρώει: όταν ο καλός σου τρώει ένα πιάτο τηγανητές πατάτες με τσένταρ και μπέικον, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενδώσεις στον πειρασμό και να φας τα βραστά φασολάκια σου. Ένας τέτοιος φαύλος κύκλος δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Συμφωνείστε (τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα) να μοιράζεστε τις ίδιες διατροφικές συνήθειες.

Κράτα με να σε κρατώ, ν' ανεβούμε το βουνό: εκείνος θα πρέπει να σε στηρίξει και σε αυτήν την προσπάθεια, όπως και σε κάθε άλλη. Το ίδιο είσαι υποχρεωμένη να κάνεις και συ. Αν ο ένας από τους δύο είναι στα πρόθυρα της αμαρτίας ενός μπισκότου, στήριξέ τον. Με λίγο κουράγιο και ενθάρρυνση, θα βρίσκεστε πάντα στον σωστό διατροφικό δρόμο.

Κοινή μαγειρική: αν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις κοινά υγιεινά γεύματα και για τους δύο, η δίαιτα θα γίνει παιχνιδάκι.


Τι πρέπει να προσέξεις: δυστυχώς, ακόμα κι αν καταναλώνετε τα ίδια τρόφιμα, γυμνάζεστε το ίδιο, ο καλός σου διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα εκ φύσεως. Αυτό συμβαίνει γιατί:


Οι άντρες καίνε περισσότερες θερμίδες: τα αρσενικά έχουν περισσότερους μυς και λιγότερο λίπος (10- 15%, ενώ οι γυναίκες 20-25% ποσοστό λίπους).


Οι άντρες χάνουν βάρος ευκολότερα: το αγόρι σου όπως και όλα τα αρσενικά χάνουν κατά 25% γρηγορότερα το βάρος που θέλουν σε σχέση με μια μέση γυναίκα. Αν ένα ζευγάρι ξεκινήσει την ίδια δίαιτα και τον ίδιο τρόπο άθλησης, η κοπέλα θα χάσει μόνο 3 κιλά ενώ ο σύντροφός της τουλάχιστον 5 κιλά.


Οι άντρες δεν αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα: είναι πολύ μικρό το ποσοστό των αρσενικών που υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές όπως είναι η βουλιμία και η νευρική ανορεξία. Έτσι, η σχέση τους με το φαγητό δεν είναι ψυχολογική.


Επί του πρακτέου: ο καλός σου έχει περισσότερους μυς. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να μειώσει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων που μπορεί να φτάνει τις 1600 με 1800 θερμίδες.

Για εσένα οι ημερήσιες θερμίδες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 1400. Εξαιτίας των ορμονών που σε επηρεάζουν, θα πρέπει να φροντίσεις να λαμβάνεις αρκετό σίδηρο, ασβέστιο ,βιταμίνη C, Β12 και B6.

Διατροφικά κόλπα για εσένα: αν θέλεις να διατηρήσεις τον μυικό σου ιστό, κατανάλωσε αρκετή πρωτεΐνη (αυγά, ψάρι και κρέας).

Διατροφικά κόλπα για τον καλό σου: μπορεί να καταναλώνει υδατάνθρακες και πρωτεΐνη. Όμως, θα πρέπει να αποφεύγει τις σος και τα πρόσθετα λιπαρά.

Πριν ξεκινήσετε:

Θέστε τους όρους: μόλις αποφασίσετε τον τρόπο άσκησης και διατροφής, υποσχεθείτε πως δεν θα παραπέσετε σε ατοπήματα. Αν κάποιος από τους δύο ενδώσει στον πειρασμό, θα πρέπει να εξομολογηθεί το παράπτωμα και όχι να προσπαθήσει να το κρύψει.

Μην ανταγωνίζεστε: η κοινή σας προσπάθεια δεν θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική. Έτσι κι αλλιώς όπως προείπαμε, εκείνος σαν αγοράκι που είναι, θα χάσει βάρος γρηγορότερα.

Πείτε ναι στα κοινά γεύματα: ορίστε εξαρχής τις ώρες του πρωινού, του μεσημεριανού και του δείπνου. Έστω κι αν δεν καταναλώνετε τις ίδιες ποσότητες φαγητού, θα πρέπει να τρώτε τα ίδια φαγητά για να ενισχύσετε τον κοινό αγώνα που διεξάγετε.

Αλληλοϋποστήριξη: αν ετοιμάζεσαι να ενδώσεις σε μια σοκολάτα, ζήτα τον να σε εμποδίσει με κάθε κόστος. Κάνε και εσύ το ίδιο. Σε περίπτωση που η επιθυμία του πειρασμού έχει κυριεύσει και τους δύο, προχωρήστε στο κρεβάτι και ξεχάστε το φαγητό, καίγοντας θερμίδες στο σεξ.

Ζευγαράκι και στις ασκήσεις: δοκιμάστε να βοηθήσει ο ένας τον άλλο στους παρακάτω απλούς τρόπους άθλησης:

  • Γιόγκα στο σπίτι
  • Δυνητική πυγμαχία στο Wii
  • Κοιλιακοί
  • Μπάσκετ ένας εναντίον ενός
  • Ερωτική πράξη
  • Πουσάπς
  • Διπλό ποδηλατάκι
  • Πατινάζ (επί πάγου)