Στο εστιατόριο

29.04.2004
Γεύμα με συναδελφους, δείπνο με φίλους... Αποτέλεσμα; Δυσκολευόσαστε να αντισταθείτε στους πειρασμούς των εστιατορίων. Για να αποφύγετε τα περιττά κιλά, δεν χρειάζεται να στερηθείτε τα πάντα. Οι έξυπνες κινήσεις θα σας απαλλάξουν από το άγχος των θερμίδων.
Γεύμα με συναδέλφους, δείπνο με φίλους... Αποτέλεσμα; Είναι δύσκολο να αντισταθείτε στους πειρασμούς των εστιατορίων. Για να αποφύγετε τα περιττά κιλά, δεν χρειάζεται να στερηθείτε τα πάντα. Οι έξυπνες κινήσεις θα σας απαλλάξουν από το άγχος των θερμίδων.

Οι έξυπνες κινήσεις
* Αν επιλέξετε ένα "απαγορευμένο" φαγητό, δε χρειάζεται να παραλείψετε το επόμενο γεύμα. Απλά, περιορίστε την ποσότητα. Μία σούπα και μία φέτα ζαμπόν, ψάρι και σπανάκι, φρούτα ή γιαούρτι... είναι η σωστή διατροφική λύση. Αν, όμως, το γεύμα σας δεν είχε πολλές θερμίδες, μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας ένα επιδόρπιο όπως ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι.
* Αποφύγετε το αλκοόλ. Καλύτερα να πιείτε μεταλλικό νερό ή ένα χυμό ντομάτα. Βέβαια, αν η παρέα σας επιμένει, προτιμήστε ένα ποτήρι κρασί.
* Έχετε υπό έλεγχο τα φαγητά που είναι πλούσια σε λιπαρά. Αντί να φάτε αλλαντικά, διαλέξτε μία φέτα σολομό.
* Συνδυάστε τα λαχανικά με πατάτες στον ατμό ή ζυμαρικά χωρίς σάλτσα.
* Αποφύγετε το τυρί.
* Για επιδόρπιο, προτιμήστε μία φρουτοσαλάτα ή γιαούρτι.