Ο δεκάλογος της σωστής διατροφής

05.09.2005
Ποιος είπε πως για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας πρέπει να σταματήσετε να τρώτε ό,τι που σας αρέσει; Σας διαβεβαιώνουμε, ότι μπορείτε να καταναλώνετε τα πάντα, αρκεί να ακολουθείτε 10 απλούς κανόνες. 1.Aν πεινάσετε ανάμεσα στα γεύματα είναι προτιμότερο να φάτε κάτι το οποίο δεν έχει πολλές θερμίδες: ένα γιαούρτι με φρούτα και χωρίς ζάχαρη...
Ποιος είπε πως για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας πρέπει να σταματήσετε να τρώτε ό,τι αρέσει; Σας διαβεβαιώνουμε ότι μπορείτε να καταναλώνετε τα πάντα, αρκεί να ακολουθείτε 10 απλούς κανόνες.

1. Aν πεινάσετε ανάμεσα στα γεύματα είναι προτιμότερο να φάτε κάτι το οποίο δεν έχει πολλές θερμίδες: ένα γιαούρτι με φρούτα και χωρίς ζάχαρη, ένα φρούτο, ένα αβγό ή ακόμα και ένας καφές μπορούν να σας ξεγελάσουν ως την ώρα του κανονικού γεύματος.
2. Μπορείτε να τρώτε όσα λαχανικά επιθυμείτε, αρκεί να μην τους προσθέτετε πολλά λιπαρά. Μια κουταλιά ελαιόλαδο είναι αρκετή.
3. Είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείπετε κανένα από τα βασικά γεύματα.
4. Να τρώτε αργά και με ηρεμία. Έτσι, θα αισθάνεστε πιο χορτάτοι. Αντίθετα, αν τρώτε γρήγορα, δεν θα αισθανθείτε κορεσμό και θα συνεχίσετε να πεινάτε.
5. Αν συνηθίσετε να τρώτε σε μικρότερο πιάτο, θα έχετε την αίσθηση ότι τρώτε περισσότερο.
6. Μην αντικαθιστάτε το ψωμί με φρυγανιές, κριτσίνια και όλα τα συναφή. Παχαίνουν περισσότερο.
7. Mπορείτε να προσθέτετε στις σαλάτες σας κοτόπουλο ή γαλοπούλα, που είναι χαμηλά σε θερμίδες.
8. Η ισορροπημένη διατροφή δεν είναι συνώνυμο της στέρησης και της μονοτονίας.
9. Πολλές είναι οι τροφές εκείνες που αποφεύγουμε θεωρώντας ότι έχουν πολλές θερμίδες. Ωστόσο, συχνά, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Φροντίστε, λοιπόν, να επιβεβαιώσετε τις γνώσεις σας!
10. Ένα κομμένο καρότο ή ένα αγγούρι είναι ιδανικό για να "τσιμπήσετε" κάτι πριν το κυρίως γεύμα και να μειώσετε το αίσθημα της πείνας.