SEX

7 κοινοί μύθοι για το σεξ που δεν ισχύουν

08.10.2018
7 κοινοί μύθοι για το σεξ που δεν ισχύουν
Αυτά που ήξερες... να τα ξεχάσεις.

Μύθος # 1: Οι άντρες έχουν πολλή περισσότερη όρεξη για σεξ

"Οι γυναίκες είναι σεξουαλικά όντα", λέει η Meika Hollender, συγγραφέας του Get on Top. Οι επιστημονικές θεωρίες δείχνουν ότι η σεξουαλική επιθυμία εμφανίζεται και στα δύο φύλα, ενώ μάλιστα οι γυναίκες είναι πιθανότερο να έχουν πολλαπλούς οργασμούς.

Μύθος # 2: Το λιπαντικό είναι για τις μεγάλες κυρίες
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το λιπαντικό μπορεί να κάνει θαύματα στο σεξ επειδή μειώνει την τριβή. Γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας λένε ότι λατρεύουν να το χρησιμοποιούν στο σεξ γιατί το κάνει "ομαλότερο" και αυξάνει την ευχαρίστηση, σύμφωνα με μια έρευνα από το Lola.

Διάβασε επίσης: Τι λέει και τι εννοεί όταν μιλάει κατά τη διάρκεια του σεξ;

Μύθος # 3: Το μέγεθος του παπουτσιού του μαρτυράει το μέγεθος του πέους του
Μακάρι να ήταν τόσο απλό! Δεν υπάρχει οριστική απόδειξη για αυτή τη συσχέτιση, λέει η Erika Schwartz, γιατρός και συγγραφέας του The Intimacy Solution. Για την ακρίβεια, μια μελέτη 104 ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι υπάρχει μηδενική συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους του ποδιού ενός άνδρα και του μήκους του πέους του.

Μύθος # 4: Τα δύο προφυλακτικά σημαίνουν περισσότερη ασφάλεια
Εάν ένας άντρας φορέσει δύο προφυλακτικά ταυτόχρονα, θα μπορούσε να δημιουργηθεί έντονη τριβή, και να σκιστούν και τα δύο, κάτι που είναι επικίνδυνο και αυξάνει τον κίνδυνο για ΣΜΝ ή για εγκυμοσύνη.

Μύθος # 5: Το γυναικείο "Squirting" είναι ψεύτικο
Στην πραγματικότητα, έως και το 54% των γυναικών μπορούν να κάνουν γυναικεία εκσπερμάτιση (μικρή ποσότητα λευκών εκκρίσεων) ή squirting (μεγαλύτερη απελευθέρωση υγρών, κυρίως ούρων) όταν ερεθίζονται στο μέγιστο, σύμφωνα με μελέτη του 2013.

Δες και αυτό: 10 πράγματα που δεν ήξερες για το γυναικείο οργασμό

Μύθος # 6: Το πρωκτικό σεξ δεν ενέχει κινδύνους
Μπορεί μην κινδυεύσεις να μείνεις έγκυος, αλλά "μπορείς εύκολα να κολλήσεις ένα ΣΜΝ ή να μολυνθείς από το πρωκτικό σεξ", προειδοποιεί η γυναικολόγος Leah Millheiser. Το πιο κοινό είναι ο ιός HPV, αλλά μπορεί επίσης να κολλήσεις τον ιό HIV, έρπητα και άλλα ΣΜΝ. Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποίησε προφυλακτικό.

Μύθος # 7: Τα Sex toys είναι για ζευγάρια με περίεργα βίτσια
Αντιθέτως. Η ποικιλία και η δημιουργικότητα είναι το αλατοπίπερο της σεξουαλικής ζωής των ζευγαριών. "Τα sex toys για ζευγάρια είναι ο τέλειος τρόπος να αλλάξετε τη ρουτίνα σας", λέει η γυναικολόγος Sherry Ross. Οι δονητές μπορούν να δονήσουν την κλειτορίδα και το σημείο G κάνοντας τον οργασμό πολύ πιο εύκολο.