Γιορτή της μητέρας: Κάνε τη να χαμογελάσει!

08.05.2016
Ένα γλυκό φιλί είναι αρκετό για να κάνει τη μαμά σου να χαμογελάσει...

Είναι το αποκούμπι σου, ο "σάκος του μποξ" όπου ξεσπάς κάθε φορά που έχεις νεύρα, η αγκαλιά που θα αποζητήσεις όταν πνίγεσαι από το άγχος ή τη θλίψη, ο άνθρωπος που αγαπάς όσο τίποτα άλλο στη ζωή. Θυμήσου όλα όσα οφείλεις στη μαμά σου, κάνε της ένα γλυκό δώρο και και χάρισέ της το χαμόγελο.

Σκέψου πόσες φορές σε γλίτωσε από κακοπροαίρετο σχολιασμό και το βατερλό, αποτρέποντάς σε να φορέσεις ρούχα που δε σε κολάκευαν ή με τι θέρμη σε υπερασπίστηκε σε τρίτους, ακόμη κι αν γνώριζε πως έχεις άδικο. Σε αντίθεση με τις φίλες, η μανούλα θα μιλήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα λέγοντάς σου πως κάτι σε παχαίνει ή δε σε κολακεύει ενώ θα γίνει προσωπική σου ασπίδα και μαινόμενος ταύρος αν αντιληφθεί πως κάποιος σε απειλεί – έστω και λεκτικά.

Θα προσπαθήσει να σε γλιτώσει από αρνητικά συναισθήματα, θλίψη κι απογοητεύσεις και με στωικότητα θ’ ακούσει τ’ άγχη και τα προβλήματά σου. Είναι πάντα εκεί για να φιλτράρει τη γκρίνια σου και να σε συμβουλέψει, ακόμη κι αν κάποιες στιγμές, από υπερβολική αγάπη ή και «μαμαδίστικη νοοτροπία» ξεπεράσει τα όρια.

Είναι ο άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς απόλυτα και θα σε στηρίξει έμπρακτα – ψυχολογικά ίσως κι οικονομικά - ειδικά στη σημερινή εποχή της κρίσης και της ανεργίας. Θα συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της, θα κλάψει με τη λύπη σου και θα χαρεί με τη χαρά σου. Θα κορδώνεται από περηφάνια, διατυμπανίζοντας τα επιτεύγματα σου, ακόμη και τα μικρά κι ανούσια, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι μοναδική.

Ακόμη κι αν η σχέση σας είναι ταραχώδης – ειδικά αν είστε κι οι δύο γυναίκες με έντονη προσωπικότητα κι εκρηκτικό χαρακτήρα – σίγουρα μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε. Θα γελάσετε και θα τσακωθείτε, θα συμφωνήσετε και θα διαφωνήσετε, η σχέση σας θα περάσει από 40 κύματα αλλά τα συναιθήματα που θα τρέφει για εσένα θα παραμείνουν ανέπαφα. Είσαι το μικρό της κοριτσάκι κι έτσι θα παραμείνεις ακόμη κι αν πατήσεις τα 50...

Για όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμη που παραλείψαμε, αξίζει και φέτος, αυτή την Κυριακή, την ημέρα της μητέρας να της πεις «Χρόνια πολλά» και να της δείξεις ότι όχι μόνο αναγνωρίζεις αλλά κι εκτιμάς όσα έχει κάνει για εσένα! Πες το με ένα φιλί, με ένα δωράκι ή μια ξεχωριστή κίνηση που θα της δείξει έμπρακτα πόσο την αγαπάς και πόσο μοναδική είναι για εσένα.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα