4 περίεργα μέρη για να πάρεις μαθήματα φιλίας

01.08.2016
Αν θέλεις να γίνεις καλύτερη φίλη και να επενδύσεις σωστά στις προσωπικές σου σχέσεις, σου δίνουμε μερικές ιδέες για να πάρεις μαθήματα φιλίας στα πιο περίεργα μέρη! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις την καθημερινότητα, να πάρεις παραδείγματα προς μίμηση αλλά και προς αποφυγή.

Ξεκινάμε το μάθημα και την περιήγηση...

1. Παιδική χαρά

Θυμήσου τα χρόνια που ήσουν παιδί όταν ανέμελη έτρεχες στην παιδική χαρά. Το να κάνεις φίλους δεν ήταν κατά πολύ ευκολότερο σε σχέση με όταν ήσουν παιδί; Αυτό επειδή δεν είχες τόσες πολλές άμυνες και εμπιστευόσουν ευκολότερα. Ως ενήλικες έχουμε βιώσει το ψέμα και την προδοσία και σαν αποτέλεσμα δύσκολα αφενόμαστε και εμπιστευόμαστε κάποιον. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί βέβαια να αφήνουμε χώρο για την ανάπτυξη νέων σχέσεων.

2. Η δουλειά

Θα μείνεις έκπληκτη διαπιστώνοντας πόσα πολλά μπορείς να μάθεις αν παρατηρήσεις τους ανθρώπους σε ένα γραφείο, πώς κινούνται και πώς ελίσσονται. Με ποιό τρόπο διατηρούνται οι ισορροπίες; Πώς επιλέγουν να διαφωνήσουν και να επιλύσουν τις διαφορές τους; Το γραφείο ή οποιοσδήποτε άλλος χώρος εργασίας - μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα κατάστημα ή καφετέρια - είναι μέρη που αναγκαζόμαστε να συνεργαστούμε και να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που όχι μόνο δεν είναι φίλοι μας αλλά πιθανότατα να μην ταιριάζουμε.

3. Το σινεμά

Οι ταινίες και η τηλεόραση δίνουν επίσης ένα καλό μάθημα φιλίας. Μπορεί το σενάριο να μη στηρίζεται σε πραγματικές ιστορίες, πόσες φορές όμως δεν έχεις ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές; Για παράδειγμα αν έχεις μαλώσει με ένα φίλο και δε μιλιέστε, μια ταινία με παρόμοια σκηνή θα σου δώσει κίνητρο να κάνεις το πρώτο βήμα ενώ βλέπεις πως ακόμη κι οι καυγάδες είναι μέσα στη ζωή.

4. Λέσχες ανάγνωσης

Στην Ελλάδα οι λέσχες ανάγνωσης έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους αλλά ξετρύπωσαν μία-μία σαν τα μανιτάρια! Η λογική είναι απλή: κάθε εβδομάδα η ομάδα οφείλει να διαβάσει ένα βιβλίο μέχρι την επόμενη συνάντησή της όπου θα συζητήσουν πάνω στην θεματική. Επέλεξε ένα καλό βιβλίο με θέμα τη φιλία, φέρε το στο τραπέζι και συζητήστε. Από το διάλογο θα βγουν πολλά...