Όσα ζηλεύεις στην κολλητή & δε θα έπρεπε

25.09.2015
Είναι στιγμές που πιάνεις τον εαυτό σου να σκας από τη ζήλια για όσα η φύση έδωσε απλόχερα στην κολλητή κι όχι σε εσένα. Θέλεις να χαρείς με την επιτυχία της μα δε μπορείς.

Προσπαθείς διαρκώς να κάνεις συγκρίσεις και ν΄αναμετρηθείς μαζί της αλλά πραγματικά, έχει νόημα;

Έχει κορμί αγαλματένιο ενώ εσύ τα έχεις τα κιλάκια σου

Η ζήλια δε βοηθά σε τίποτα! Αν θαυμάζεις τόσο το κορμί της φίλης γιατί δεν παίρνεις τα μέτρα σου κι εσύ; Το γυμναστήριο και η διατροφή κάνουν θαύματα! Σηκω λοιπόν από τον καναπέ, φόρα τα αθλητικά σου κι έφυγες...

Ξέρει από στιλ κι έχει σεξ απίλ

Ας μην κοροιδευόμαστε, αυτός δεν είναι λόγος ζήλιας. Μπορείς να ενημερωθείς για τις τάσεις της μόδας και να φτιάξεις το στιλ που σου αρέσει και μπορείς να υποστηρίξεις χωρίς ιδιαίτερα έξοδα κια κόπο. Σε αυτό μπορεί μάλιστα να σε βοηθήσει και η φίλη "ίνδαλμα" αρκεί να ζητήσεις τις συμβουλές της.

Έχει σύντροφο (ίσως και παιδί) ενώ εσύ όχι

Κανόνας: Οι σχέσεις και τα παιδιά δεν έρχονται κατά παραγγελία. Μάθε να βλέπεις τη θετική πλευρά του νομίσματος και να μη μοιρολατρείς. Άλλωστε, είσαι ελεύθερη, εργένισσα κι εκεί έξω υπάρχει το άλλο σου μισό, αρκεί να ψάξεις να το βρεις.

Περιστοιχίζεται από αρκετούς φίλους

Δεν έχετε κάνει συμβόλαιο αποκλειστικότητας. Ως κοινωνικό ον η φίλη έχει κάθε δικαίωμα να συναναστρέφεται με κόσμο, να έχει φίλους και γνωστούς.

Είναι οικονομικά ευκατάστατη

Ειδικά σε καιρούς κρίσης το οικονομικό είναι ζήτημα που... πονάει. Κάποιοι στάθηκαν περισσότερο τυχεροί κι άλλοι καλούνται να ανταποκριθούν σε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Αν ανήκεις στους δεύτερους, η ζήλια δε θα λύσει τα προβλήματα αλλά θα προσθέσει ένα έξτρα βάρος, αυτή τη φορά ψυχολογικό και θα προκαλέσει προβλήματα στη σχέση σας.

Είναι επαγγελματικά καταξιωμένη

Αντί να φθονείς τους φίλους, προσπάθησε να κάνεις κι εσύ τα όνειρά σου πραγματικότητα. Η ζήλια είναι τοξικό συναίσθημα και δε βοηθά να εξελιχθείς καθώς απορροφά όλη σου την ενέργεια. Κάνε τη λοιπόν κινητήριο μοχλό για τη δικιά σου εξέλιξη.