10 σημάδια πως ξεπέρασες τον πρώην (Νο2)

13.09.2010
Αυτή τη φορά, μπορείς απλά να τσεκάρεις την πρόοδο που έκανες από τότε που σε έστειλε ο πρώην. Κοινώς, μάθε αν και πόσο ξεπέρασες τον πρώην αγαπημένο σου.

Τις περισσότερες φορές που διαβάζεις ένα άρθρο για χωρισμό, για τον καταραμένο εκείνο πρώην, το βάρος πέφτει στο πώς θα τον ξεπεράσεις, πόσο κολλημένη είσαι μαζί του, γιατί σε χώρισε, κι άλλα τέτοια χαρούμενα! Αυτή τη φορά, μπορείς απλά να τσεκάρεις την πρόοδο που έκανες από τότε που σε έστειλε ο πρώην. Κοινώς, μάθε αν και πόσο ξεπέρασες τον πρώην αγαπημένο σου.

6. Δεν τον κατηγορείς πια για κάθε κακό που σου συμβαίνει:

Μετά το χωρισμό σας, δεν υπήρξε ημέρα που δεν κατηγόρησες τον πρώην για κάθε δεινό στη ζωή σου. Θες το κινητό που δεν είχε σήμα, το μετρό που άργησε να έρθει, το μάθημα που δεν πέρασες στην εξεταστική, ακόμα και η μπόρα που έπιασες και είχες ξεχάσει να πάρεις ομπρέλα. Πλέον για τα προβλήματά σου δεν φταίει ο πρώην αλλά έχουν βρεθεί άλλοι υπεύθυνοι για την κατάστασή σου. Σίγουρα, θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθεις ν' αναλαμβάνεις εσύ η ίδια την ευθύνη των πράξεών σου αλλά ακόμα και το γεγονός πως δεν κατηγορείς τον πρώην για τα πάντα όλα είναι ενθαρρυντικό.

Προσοχή: για τον καιρό που χαλάει όποτε θέλει, δεν φταίει ούτε ο πρώην, ούτε εσύ, ούτε κανείς! Κράτα ομπρέλα!

7. Όταν γνωρίζεις κάποιο αγόρι, δεν το συγκρίνεις αυτόματα με τον παλιό:

Και όχι μόνο σταματάς τις συγκρίσεις αλλά ούτε καν αναφέρεις τον πρώην σου και τη σχέση που είχατε από το πρώτο ραντεβού με τον επόμενο υποψήφιο αγαπημένο. Αντίθετα, δείχνεις πραγματικό ενδιαφέρον να μάθεις περισσότερα για το αγόρι που γνωρίζεις και όταν εκείνος ρωτά να μάθει πράγματα για εσένα, τον ενημερώνεις για τα ενδιαφέροντα που έχεις τώρα πια και δεν θυμάσαι καν την εποχή που μέχρι και το κρίκετ κόντεψες να λατρέψεις απλά επειδή αποτελούσε αγαπημένο άθλημα του πρώην.

Προσοχή: αν εσύ δεν μιλάς και δεν αναφέρεσαι στον πρώην από το πρώτο ραντεβού με έναν νέο αγόρι αλλά το νέο αγόρι δεν σταματά να μιλά για την πρώην του, μην του κάνεις παρέα κυνηγώντας τα φαντάσματα του παρελθόντος σας. Πλήρωσε τον καφέ σου και σήκω φύγε!

8. Πλέον δηλώνεις ελεύθερη και όχι προσφάτως χωρισμένη:

Αρκετά τυρρανίστηκες και φορτώθηκες την ταμπέλα της φρεσκοχωρισμένης. Πλέον, δείχνεις μια διάθεση να βγεις, να διασκεδάσεις και να γνωρίσεις νέο κόσμο, όχι απλά για να σβήσεις την ανάμνηση του παλιού αλλά γιατί όντως θέλεις να προχωρήσεις. Αν όντως δείχνεις ενθουσιασμένη που είσαι πια μια Δεσποινίς Ελεύθερη κι ωραία, τότε ο Κύριος Πρώην μπήκε στο χαρτόκουτο του παρελθόντος μια και καλή!

Προσοχή: το ότι χώρισες πριν λίγο ή περισσότερο καιρό, δεν σημαίνει πως πρέπει να προσποιείσαι ότι ο πρώην δεν πέρασε ποτέ από τη ζωή σου. Κράτα τα καλά και τα κακά, δες τα σαν εμπειρίες ζωής και προχώρα.

9. Σταμάτησες να πηγαίνεις στα μέρη που ξέρεις ότι συχνάζει εκείνος:

Πλέον, σταμάτησες να γυρίζεις στα μπαράκια, στα μπουζούκια, στις ταβέρνες, στα κουτούκια και στα στέκια που πηγαίνατε μαζί (όπως τραγουδούσε το πάλαι ποτέ ο Χρήστος Αντωνιάδης). Πλέον, ψάχνεις να βρεις τα στέκια που ταιριάζουν σε σένα και το νέο σου εγώ και δεν στήνεις καρτέρι μπας και πετύχεις τον πρώην τυχαία πάντα έξω από την αγαπημένη του καφετέρια.

Προσοχή: από το να μην συχνάζεις στα μέρη που πηγαίνατε μαζί με τον πρώην ως ζευγάρι, μέχρι το να μην πατάς σε στέκια που του έμαθες εσύ του πρώην, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δηλαδή, δεν θα ξαναπάς στη Σαντορίνη επειδή έτυχε να πάτε με τον πρώην; Το θέμα είναι να περνάς καλά και όχι απλά να παραμονεύεις εκείνον που σου ράγισε την καρδιά!

10. Προσπαθείς να θυμηθείς το τηλέφωνό του και δεν μπορείς:

Συγχαρητήρια! Αυτή και μόνο η απώλεια μνήμης του τηλεφώνου του (σταθερού ή κινητού) δείχνει πως ο πρώην βγήκε επιτέλους από το σύστημά σου!

Προσοχή: επειδή υπάρχει και το Facebook, μην μπεις στον πειρασμό να τον ξανακάνεις φίλο ή να του στείλεις μήνυμα για κάτι που σε απασχολεί!

Από την Κατερίνα Πατούλια

Για το πρώτο μέρος του άρθρου, κάνε κλικ εδώ: