Στο...σφυρί τα τούβλα του σπιτιού του Λένον

09.11.2000
Αυτό κι αν είναι αρρώστια. Ένα τέταρτο του αιώνα έχει περάσει από την διάλυση των Beatles και η υστερία για το συγκρότημα δεν έχει τέλος. Τελευταία αφορμή για το...αμόκ των θαυμαστών στάθηκαν 150 τούβλα του σπιτιού, όπου μεγάλωσε ο Τζόν Λένον.
Αυτό κι αν είναι αρρώστια. Ένα τέταρτο του αιώνα έχει περάσει από την διάλυση των Beatles και η υστερία για το συγκρότημα δεν έχει τέλος. Τελευταία αφορμή για το...αμόκ των θαυμαστών στάθηκαν 150 τούβλα του σπιτιού, όπου μεγάλωσε ο Τζόν Λένον. Σύμφωνα με το BBC, τα τούβλα θα δημοπρατηθούν μέσω του Διαδικτύου, μια διαδικασία ιδιαίτερα κερδοφόρα,την ιδέα της οποίας είχε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Το NBC απέκτησε τα τούβλα, όταν είχε βρεθεί στο σπίτι του "σκαθαριού" για τα γυρίσματα ταινίας με θέμα τη ζωή του. Ο νυν ιδιοκτήτης του σπιτιού, προκειμένου να διευκολυνθεί το συνεργείο, δέχτηκε να γκρεμιστεί ένας εσωτερικός τοίχος. Εν συνεχεία δώρισε -ες ανάμνηση- στους παραγωγούς τα τούβλα.

Τώρα, λοιπόν επειδή η παραγωγή αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την πρωτότυπη δημοπρασία, προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ταινίας. Φυσικά, από το ποσό που θα συγκεντρωθεί ο 88χρονος ιδιοκτήτης θα εισπράξει το 50% ,ενώ ένα μέρος θα διατεθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί γαι το διάστημα 15/11 - 4/12, μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων του NBC.