Όλα για το κόμμα!

15.10.2004
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Σε εκλογικό πυρετό βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και σε μία τέτοια σημαντική στιγμή το Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να ήταν απών.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Σε εκλογικό πυρετό βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και σε μία τέτοια σημαντική στιγμή το Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να ήταν απών. Διάσημοι αστέρες, αλλά και κινηματογραφικοί παραγωγοί έχουν πολιτικοποιηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζοντας είτε το κόμμα των Συντηρητικών είτε το κόμμα των Δημοκρατικών. Το τελευταίο, μάλιστα, έχει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία του Χόλιγουντ καθώς η πλειοψηφία των αστέρων είναι δημοκρατικοί. Θέλεις και νούμερο; 850 αστέρες υποστηρίζουν τον Τζον Κέρι, αρκετοί εκ των οποίων έχουν «δωρίσει» στο κόμμα σεβαστά ποσά για την καμπάνια.

Οι πιο γενναιόδωροι «δημοκρατικοί» είναι ο Πολ Νιούμαν, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Ματ Ντέιμον, ο Μάικλ Ντάγκλας, ο Κέβιν Μπέικον και ο Στιβ Μπνγκ. Ο πιο κουβαρντάς, δε, «δημοκρατικός» είναι ο Μπινγκ (πατέρας του παιδιού της Λιζ Χάρλεϊ), ο οποίος δυσκολεύτηκε να αναγνωρίσει τον γιο του και να δώσει χρήματα, όμως για το κόμμα έδωσε εύκολα 9 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά βλέπει η Χάρλεϊ κι εύχεται να βγει ο Μπους (φευ!). Οι υπόλοιποι προαναφερθέντες δεν έχουν την οικονομική άνεση του Μπινγκ (δεν είναι δα και φτωχαδάκια), γι αυτό και τα χρήματα που προσέφεραν ήταν κατά πολύ λιγότερα.

Συγκεκριμένα, ο Ντε Νίρο έδωσε περίπου 29 χιλιάδες δολάρια, ο Μπέικον 18 χιλιάδες και ο Ντάγκλας (ως πατέρας τριών παιδιών και με γυναίκα την Κάθριν) προσέφερε μόλις 15 χιλιάδες δολάρια. Ο εργένης και φανατικός δημοκράτης Ντέιμον προσέφερε 27 χιλιάδες, ενώ ο Πολ Νιούμαν δε λιμπίστηκε τα λεφτά (μη φανταστείς τίποτε υπερβολές) και συνείσφερε με 54 χιλιάδες δολάρια. Αυτό θα πει πολιτικοποιημένα όντα, οι οποίοι προκειμένου να δουν το κόμμα τους και πάλι στην εξουσία και τον Μπους σπιτάκι τους, δίνουν λίγες από τις οικονομίες τους.

Τι να ευχηθώ τώρα; Είθε να πιάσουν τόπο;