10 ιδέες για ένα μικρό και διακριτικό πρώτο τατουάζ

20.02.2024
Photo: @hula.tatts
Photo: @hula.tatts
Μήπως είσαι από αυτούς που αρέσκονται στην ιδέα ενός τατουάζ αλλά φοβούνται στην ιδέα του μόνιμου; Αν ναι, μη σκας. Υπάρχουν λύσεις για να ελαχιστοποιήσεις το όποιο πρόβλημα και μάλιστα να το κάνεις με στυλ και κομψότητα.

Αρχικά να ξεκινήσουμε λέγοντας πως ένα τατουάζ δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλο ή περίτεχνο για να είναι και όμορφο. Αν για κάποιον λόγο διστάζεις να δεσμευτείς με τη μονιμότητα κάποιου «έντονου» σχεδίου για όλη σου τη ζωή (γιατί περί αυτού πρόκειται) όμως σε γοητεύει η ιδέα ενός πιο διακριτικού σχεδίου, σου έχουμε μερικές προτάσεις που μπορεί να σου δώσουν τη λύση που ψάχνεις.

Οι ειδικοί της δερματοστιξίας (έτσι λέγεται το τατουάζ ελληνιστί) διαβεβαιώνουν πως ένα μικρό και διακριτικό σχέδιο είναι ιδανικό για τους διστακτικούς «πρωτάκηδες» καθώς «Αν το βαρεθούν ή δεν τους αρέσει στο μέλλον, αυτό το τατουάζ μπορεί πολύ πιο εύκολα να καλυφθεί, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι που βαριέσαι πιο δύσκολα, γενικότερα».

Όσο για την έμπνευση; Αυτή μπορεί να έρθει και από αγαπημένους celebrities που όλο και κάποιο μικρούλι τατουάζ κάνουν ανάμεσα στα πιο έντονά τους, αλλά αν δεν καλύπτεσαι, δες και μερικές ιδέες που συγκεντρώσαμε στο διαδίκτυο για σένα.

1. Μικρή καρδούλα

{https://www.instagram.com/p/Cv8lVfOPswN/}

Ένα τατουάζ με κόκκινο μελάνι μπορεί να φέρει και το πιο απλό σχέδιο σε άλλο επίπεδο ενώ η συγκεκριμένη πρόταση με το περίγραμμα καρδιάς είναι μια πολύ κομψή πρόταση που μπορεί να βρει τη θέση του σε όποιο σημείο του σώματος θέλει κανείς.

2. Αστερα΄κι πυξίδα

{https://www.instagram.com/p/C2Fq5fgN7t4/}

Μία ακόμη λύση έρχεται σε μορφή πυξίδας με τη λάμψη των αστεριών τριγύρω.

3. Smiley Tattoo

1_155.png

Μία διακριτκή φατσούλα σε emoji μπορεί να σταθεί σε όποιο σημείο του σώματος.

4. Κεραυνός

6_47.png

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια που έρχεται σε διάφορα μεγέθη. Διάλεξε το δικό σου όσο πιο μικρό γίνεται.

5. Καλλιγραφικά αρχικά

56_17.png

Μία πολύ διακριτική και κομψή επιλογή είναι κάποιο αρχικό που μπορεί να «χτυπηθεί» ακόμη και στα δάχτυλα. Και αν θέλεις να γίνει πιο «κρυφό», κάνε το κάτω από κάποιο διαχτυλίδι,

6. Δαχτυλίδι χωρίς να είναι δαχτυλίδι

{https://www.instagram.com/p/C3CjBEQpBgz/}

Σε συνέχεια της προηγούμενης σ΄κέψης η πρόταση του φιόγκου (που μπορεί να είναι και πιο μικρός) ενδέχεται να σου ταιριάζει περισσότερο.

7. Πεταλούδα

{https://www.instagram.com/p/Cw-kFnsNxVe/}

6_48.png

Μία ή και δύο μικρές πεταλουδίτσας μπορούν να είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για... πρωτάρηδες, επίσης.

8. Γραμμικοί φοίνικες

7_8.png

Η πρόταση εδώ δεν αφορά μόνο στο σχέδιο, που είναι ιδιαίτερα διακριτικό, αλλά και στο σημείο που προτείνεται. Στο πίσω μέρος του αστραγάλου μπορείς να βρεις το κατάλληλο σημείο για το πρώτο τατουάζ σου.

9. Οι φάσεις της σελήνης

89_10.png

Σε συνέχεια της προηγου΄μενης σκέψεις αυτό το πολύ διακριτικό τατουάζ σε σχέση με το φεγγάρι, μας αρέσει πολύ.

10. Όνομα

{https://www.instagram.com/p/C10iqzxoO8M/}

Τέλος, ένα όνομα (ειδικά αν είναι μικρό) προτείνεται για να τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του σώματος, μόνο για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να το σβήσεις κάποια στιγμή, καλό είναι να είναι το δικό σου ή, το πολύ πολύ, του παιδιού σου. Όλα τα άλλα, η αλήθεια είναι, πως δεν μπορεί να θεωρηθούν μόνιμα!

Τελευταία τροποποίηση στις 19.02.2024 - 17:33