Το jamsu είναι το νέο trend μακιγιάζ που έχει γίνει viral

01.07.2021
Το jamsu είναι το νέο trend μακιγιάζ που έχει γίνει viral
Η τάση που έχει λατρέψει η Bella Hadid

Μπορεί να φαίνεται παράλογο να βυθίσεις το φρεσκοβαμμένο πρόσωπό σου σε κρύο νερό, αλλά αυτό ακριβώς προστάζει η νέα κορεατική τάση περιποίησης δέρματος που λέγεται Jamsu.

Το Jamsu είναι ένα κορεατικό κόλπο για το μακιγιάζ που σκοπό έχει να μας βοηθήσει να σετάρουμε το μακιγιάζ και να διατηρήσουμε το δέρμα ματ και άψογο. Στα κορεάτικα σημαίνει "βύθιση" και όχι τυχαία - αυτό που έχεις να κάνεις, είναι αφού εφαρμόσεις το foundation, το concealer και το contouring ως συνήθως (όχι όμως κάποιο προϊόν στα μάτια), προτού εφαρμόσεις την πούδρα, να βυθίσεις το πρόσωπο σου σε κρύο νερό.

Τα καλύτερα tips ομορφιάς για τον καύσωνα

Ενώ η κορεάτικη ομορφιά είναι γενικά γνωστή για το χαρακτηριστική γυάλινη επιδερμίδα, αυτή η νέα τεχνική έγινε δημοφιλής πιο πρόσφατα και έχει ήδη αγαπηθεί από την Bella Hadid. "Οι Κορεάτες λαμβάνουν πολύ σοβαρά την περιποίηση της επιδερμίδας τους και προσπαθούν πάντα να αποκτήσουν μια άψογη επιδερμίδα", λέει η Maree Kinder, ιδρυτής της Beauty & Seoul. "Ως εκ τούτου, οι εταιρείες φροντίδας δέρματος στην Κορέα επενδύουν τεράστια ποσά στην έρευνα και ανάπτυξη για να βρουν τις καλύτερες συνθέσεις για αυτήν την απαιτητική αγορά".

Πώς να ξεφορτωθείς ένα σπυράκι γρήγορα

Η Kinder εξηγεί ότι οι Κορεάτισσες χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον την τεχνική του Jamsu το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες είναι ζεστές και υγρές προκειμένου να αποφευχθεί το λιώσιμο και το ξεθώριασμα του μακιγιάζ καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ιδανικό για όσες έχουν λιπαρό δέρμα, αφού πιστεύεται ότι το κρύο νερό επιτρέπει στο foundation να "δέσει" με το δέρμα και δημιουργεί ματ αποτέλεσμα.

Αφού εφαρμόσεις πρώτα όλα τα προϊόντα επιδερμίδας, πάρτε μια ημιδιαφανή πούδρα σε ελεύθερη μορφή και κάλυψε το πρόσωπό σου με αυτή μέχρι να φαίνεται ότι έχεις ένα στρώμα σκόνης σε όλο το πρόσωπό. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πολύ κρύο νερό και βύθισε ολόκληρο το πρόσωπό σε αυτό. Για όσες έχουν ξηρό δέρμα, τα 15 δευτερόλεπτα πρέπει να είναι αρκετά, ενώ εκείνες με λιπαρό δέρμα μπορούν να μείνουν για έως και 30 δευτερόλεπτα. Όταν το πρόσωπο σου στεγνώσει, θα έχεις μια μακράς διαρκείας και ανθεκτική βάση.