Τα ρουζ που θα σε κάνουν να κοκκινίζεις!

12.11.2010
Τερακότα ή ροζ; Ιριδίζον ή ματ; Ρουζ εδώ, ρουζ εκεί και ρουζ παραπέρα! Έχεις χαθεί σε ένα σωρό από ρουζ και δεν ξέρεις ποιο είναι αυτό που θα γίνει μόνιμο εργαλείο του μακιγιάζ σου και το βασικό συστατικό του νεσεσέρ της ομορφιάς σου;

Τερακότα ή ροζ; Ιριδίζον ή ματ; Ρουζ εδώ, ρουζ εκεί και ρουζ παραπέρα! Έχεις χαθεί σε ένα σωρό από ρουζ και δεν ξέρεις ποιο είναι αυτό που θα γίνει μόνιμο εργαλείο του μακιγιάζ σου και το βασικό συστατικό του νεσεσέρ της ομορφιάς σου; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις όλα όσα οφείλεις να ξέρεις για το πιο βασικό εργαλείο του μακιγιάζ σου.

Απαλά, απλά, έγιναν όλα απαλά: το φυσικό μακιγιάζ δεν είναι μυστικό ότι μας έχει κατακτήσει ήδη εδώ και δύο σεζόν, οπότε αυτό που έχεις να κάνεις τώρα είναι να επενδύσεις στο natural λουκ και στα μάγουλα σου! Τα μάγουλα χρειάζονται τώρα μόνο ένα πέρασμα ρουζ και μάλιστα πολύ διακριτικό. Άπλωσε στο πινέλο σου μια στρώση ρουζ και φύσηξε έτσι ώστε να φύγει η μεγάλη ποσότητα. Μετά μπορείς αν απλώσεις στα μαγουλάκια.

Ροζ μυστικά: είναι η λέξη -κλειδί! Φέτος ότι και αν κάνεις πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις τουλάχιστον ένα ρουζ σε ροζ απόχρωση. Απαλό ροζ-κουφετί, ροζ τριανταφυλλί ή πιο έντονο ροζ είναι οι αποχρώσεις που ενισχύουν τέλεια το natural λουκ.

Τιπ: το ροζ ρουζ χαρίζει λάμψη υγείας στο πρόσωπο σου , πράγμα που σημαίνει ότι όταν βλέπεις την επιδερμίδα σου άτονη- π.χ. μετά από ξενύχτι ή μια κουραστική μέρα- προτίμησε το έναντι κάποιου άλλου ρουζ, αφού θα δώσει στο προσωπάκι σου την τέλεια απόχρωση!

Για να πατάς γερά στη γη: το φθινοπωρινό και χειμερινό μακιγιάζ σου είναι ζεστό και γήινο πράγμα που σημαίνει ότι καλά θα κάνει να επενδύσεις στους τόνους του μελιού που έχει μέσα και λίγο καφέ και γλύκα μελιού! Ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας σου και το χρώμα των μαλλιών σου επίλεξε την απόχρωση εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα.

Ροδακινί ομορφιά: οι παλ αποχρώσεις του ροδάκινου χαρίζουν χρώμα στα μαγουλάκια σου και λάμψη στο προσωπάκι σου! Η συγκεκριμένη απόχρωση στην πιο απαλή εκδοχή της ταιριάζει τέλεια σε σένα άσχετα αν είσαι κοκκινομάλλα, μελαχρινή ή ξανθιά και καλά θα κάνεις να φροντίσεις να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα ρουζ σε αυτή την απόχρωση!

Διαχρονικό τιπ: ο πιο ανέξοδος και φυσικός τρόπος να δώσεις στα μάγουλα σου το επιθυμητό χρώμα είναι να τα τσιμπήσεις λιγάκι και θα τα δεις αμέσως να παίρνουν την πιο τρέντι ροζουλί απόχρωση! Μην ξεχνάς ότι αυτή είναι η απόχρωση που απογειώνει το φυσικό λούκ και δε θα σου πάρει πάνω από λίγα δευτερόλεπτα να το πετύχεις χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις πινέλο!

Μην ξεχνάς: το ρουζ παραδοσιακά χρησιμοποιείται στα μάγουλα όμως με ένα πέρασμα στη μυτούλα, το μέτωπο και το πηγούνι δίνει ακόμη πιο φυσικό τόνο στο μακιγιάζ σου.

Από την Ελένη Αναστασάκη