Διάβασε αυτό αν σκέφτεσαι να φορέσεις φακούς επαφής με χρώμα για τις Απόκριες

21.02.2020
Διάβασε αυτό αν σκέφτεσαι να φορέσεις φακούς επαφής με χρώμα για τις Απόκριες
Τα σημαντικά tips για να προστατέψεις τα μάτια σου

Ορισμένες πτυχές μιας στολής αποκριών, όπως μια περούκα, μπορούν να φτιάξουν ή να καταστρέψουν το look σου. Τι είναι ένας κλόουν χωρίς κόκκινες μπούκλες ή η Ντόρα η εξερευνήτρια χωρίς τα καρέ μαλλιά; Το μακιγιάζ είναι εξίσου σημαντικό, αλλά ένα κομμάτι που συχνά παραβλέπεται είναι φακοί επαφής.

Δες και αυτό: Το σωστό μακιγιάζ για να αναδειχθεί το πρόσωπο σου στις φωτογραφίες

Ωστόσο, προτού αλλάξεις προσωρινά το χρώμα των ματιών σου, πρέπει να ξέρεις ορισμένες σημαντικές πληροφορίες. Μια ειδικός μιλάει για τον ασφαλέστερο τρόπο να φορέσεις φακούς επαφής αυτές τις Απόκριες:

Πώς να αγοράσεις φακούς επαφής με χρώμα

Σύμφωνα με την Dr. Weslie M. Hamada, οπτομέτρης στο LensCrafters, το να φορέσεις έγχρωμους φακούς επαφής για διασκέδαση είναι ασφαλές μόνο αν έχεις συνταγή γιατρού, αφού χρειάζεται να είναι κατάλληλοι για τα μάτια σου. Η Hamada λέει ότι η παράλειψη μιας επίσκεψης σε επαγγελματία για ένα "μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων των γρατζουνιών στο μάτι, των λοιμώξεων, της μειωμένης όρασης ή ακόμα και της τύφλωσης". Επιπλέον, αν δεν έχουν αγοραστεί από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, οι φακοί επαφής μπορεί να έχουν κατασκευαστεί με υλικά ή βαφές που δεν έχουν εγκριθεί και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στα μάτια.

Αυτό το είδες; Τα μυστικά για ματ επιδερμίδα όλη μέρα

"Οτιδήποτε πλησιάζει τα μάτια σου πρέπει να είναι πάντα ιατρικά ασφαλές και να έχει εγκριθεί", λέει η ίδια. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να αποφύγεις τους φακούς από το τοπικό κατάστημα ομορφιάς, επειδή μπορεί να μην ταιριάζουν στο σχήμα των ματιών σου - ή χειρότερα - ίσως να μην είναι αποστειρωμένοι.

Συμβουλές για όσους φορούν φακούς επαφής για πρώτη φορά
"Εάν τους φοράς για πρώτη φορά, είναι καλύτερο να τους φορέσεις για λιγότερο από πέντε ώρες ή ό, τι συστήνει ο γιατρός για τα μάτια σου", εξηγεί η Hamada. "Μπορεί να αυξήσεις σταδιακά το χρόνο φθοράς, αλλά ποτέ να μην κοιμηθείς φορώντας τους", προειδοποιεί.

"Ποτέ μην μοιράζεσαι τους φακούς σου - ακόμα κι αν έχουν καθαριστεί", προειδοποιεί, σημειώνοντας ότι η ανταλλαγή ακόμη και για μια στιγμή μπορεί να μεταφέρει βακτήρια και να προκαλέσει ερεθισμούς και λοίμωξη.

Διάβασε επίσης: Αυτή είναι η απόχρωση σκιάς που κολακεύει όλα τα χρώματα ματιών