Τα λάθη με το κραγιόν που πρέπει να αποφύγεις στο εορταστικό σου μακιγιάζ

31.12.2019
Τα λάθη με το κραγιόν που πρέπει να αποφύγεις στο εορταστικό σου μακιγιάζ
Τι να μην κάνεις, αν θέλεις άψογο αποτέλεσμα με διάρκεια

Πρόκειται για ένα από τα must haves του νεσεσέρ μας και κάθε σχεδόν επιτυχημένου εορταστικού μακιγιάζ. Παρόλα αυτά, ακόμη και το κραγιόν έχει τα μυστικά του, προκειμένου να έχει διάρκεια και να δείχνει τέλειο πάνω στα χείλη μας.

Δες και αυτό: Το trick της Meghan Markle για σαρκώδη χείλη

Παρακάτω θα βρεις 4 σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο γιορτινό σου look:

Λάθος απόχρωση στο μολύβι χειλιών
Πολλοί makeup artists προτείνουν να χρησιμοποιούμε ένα μολύβι χειλιών στην ίδια (ή κοντινή) χρωματική απόχρωση με το κραγιόν που έχουμε επιλέξει για το look μας.

Overlipping
Σίγουρα τα ζουμερά χείλη της Angelina Jolie είναι αξιοζήλευτα, όμως, σε κάθε περίπτωση πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στα δικά μας δεδομένα. Περιόρισε το overlipping και “δούλεψε” με το μολύβι χειλιών και το κραγιόν πάνω στο φυσικό περίγραμμα των χειλιών σου.

Αυτό το είδες; Η απόχρωση σκιάς που θα είναι το μεγαλύτερο trend του χειμώνα

Απολέπιση
Όπως στο σώμα, έτσι και στα χείλη μας, η απολέπιση είναι η σωστή αρχή αν θέλουμε να παραμένουν απαλά, χωρίς λεπτές γραμμές και να μην ξεφλουδίζουν. Γι αυτό το λόγο μία/ δύο φορές την εβδομάδα δεν ξεχνάμε να κάνουμε απολέπιση, προκειμένου να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους.

Ενυδάτωση
Ιδιαίτερα σημαντικό τώρα που το κρύο είναι αισθητό να ενυδατώνουμε τα χείλη μας, απλώνοντας τακτικά lip balm/ lip butter. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τα προστατεύουμε από το να ”σκάνε”, αλλά φροντίζουμε να δημιουργούμε την τέλεια βάση για να έχει διάρκεια το κραγιόν μας.

Διάβασε επίσης: Πώς να κάνεις το foundation σου να φαίνεται σα δέρμα