Τιπ μακιγιάζ για θεϊκές γωνίες στο ρεβεγιόν

24.12.2013
Χρησιμοποιώντας ενα-δυο βασικα εργαλεια του μακιγιάζ, όπως είναι το πινέλο και ένα μπρόνζερ, μπορείς να διορθώσεις το σχήμα του προσώπου σου, να τονίσεις τις γωνίες, να δημιουργήσεις σκιές· με λίγα λόγια, να αναδιαμορφώσεις την όψη του για το ρεβεγιόν! Ακολουθώντας μάλιστα τις συμβουλές και τα μυστικά για τέλειο contouring που μοιράστηκε μαζί μας ο Γιάννης Μαρκετάκης, επίσημος make-up artist της Μax Factor, με λίγη εξάσκηση δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου τι μπορείς να κάνεις!

1 Βασικός κανόνας του contouring είναι το παιχνίδι ανάμεσα στη σκιά και το φως. «Ο,τι θέλουμε να προβάλουμε το φωτίζουμε ενώ ό,τι θέλουμε να κρύψουμε, το σκιάζουμε», συμβουλεύει ο Γιάννης Μαρκετάκης.

2 Το contouring γίνεται με μια σκουρότερη απόχρωση μπρόνζερ, υποχρεωτικά ματ, ή ένα ρουζ σε χρώμα taupe (το χρώμα της τέφρας) το οποίο δίνει βάθος στο πρόσωπο χωρίς να «βάφει» και με ένα highlighter, είτε ματ είτε shimmering (δηλαδή γυαλιστερό).

3 Για να δημιουργήσετε γωνίες στα μάγουλα, ειδικά αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, τοποθέτησέ το μπρόνζερ κάθετα κάνοντας blending, ενώ αν έχεις αδύνατο, στενό πρόσωπο, μπορείς να «δημιουργήσεις» ζυγωματικά απλώνοντας το ρουζ κυκλικά στα μάγουλα και προσθέτοντας highlighter ακριβώς πάνω από τα ζυγωματικά.

4 Για ένα εφέ «lifting» άπλωσε λίγο μπρόνζερ στους κροτάφους από το κόκαλο του φρυδιού προς τα έξω και κατά μήκος του μετώπου, σύρριζα στη γραμμή των μαλλιών αμέσως θα «σηκώσει» το βλέμμα σας, σαν φυσικό lifting!

5 Αν θέλεις να λεπτύνεις τη μύτη σου, άπλωσε το μπρόνζερ κατά μήκος των δύο πλευρών της, κάνε blending ώστε να ενσωματωθεί το προϊόν στην επιδερμίδα και βάλε στο τέλος ελάχιστο highlighter κατά μήκος της μύτης.

6 Πώς θα βρεις τα σημεία που πρέπει να φωτίσεις στο πρόσωπο; 'Εχε στο μυαλό σου το εξής πείραμα: Αν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, σε απόλυτο σκοτάδι, 'αναψε ένα κερί και το πλησιάζεις στο πρόσωπό σου, τα σημεία που «αρπάζουν» περισσότερο φως (δηλαδή το κέντρο του μετώπου, η ράχη της μύτης, τα ζυγωματικά και το πηγούνι) είναι αυτά στα οποία θα κάνεις highlighting!

Από την Ιλιάδα Κλάγκου, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη