Το μυστικό του Έκτορα Μποτρίνι

02.12.2010
Τι έχει στο μυαλό του ο Έκτορας Μποτρίνι; Ο σεφ που πρώτος κατάφερε να συνδυάσει στην Ελλάδα τη μαγειρική με το ριάλιτι ετοιμάζει για άλλη μια φορά κάτι πρωτοποριακό.

Τι έχει στο μυαλό του ο Έκτορας Μποτρίνι; Ο σεφ που πρώτος κατάφερε να συνδυάσει στην Ελλάδα τη μαγειρική με το ριάλιτι ετοιμάζει για άλλη μια φορά κάτι πρωτοποριακό. Μια νέα εκπομπή για να βοηθήσει νεαρά άτομα απεξαρτημένα από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και πρώην φυλακισμένους να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους, από την κουζίνα!

Λατρεύει τη δουλειά του και το πόσο αυτή προσφέρει στην κοινωνία το έχει αποδείξει ο γνωστός σεφ μέσα από τον «Εφιάλτη» στην κουζίνα του. Τι κι αν κάποιοι κακοπροαίρετοι έσπευσαν να πουν ότι το παιχνίδι είναι στημένο; Εκείνος κάνει τη δουλειά του και με τις συμβουλές του έχει καταφέρει πολλούς επιχειρηματίες που βρίσκονταν στο χείλος της καταστροφής να σταθούν στα πόδια τους.

Αυτή τη φορά σχεδιάζει μια πολύ πιο ανατρεπτική εκπομπή, που πιθανότητα θα έχει τον τίτλο «Botrini’s help». Μέσα από αυτή ο αγαπητός σεφ θέλει να περάσει ένα ακόμα μήνυμα στον κόσμο: Να μην καταδικάζουν κάποιους ανθρώπους επειδή σε μια φάση της ζωής τους φάνηκαν αδύναμοι ή έκαναν κάποιο λάθος για το οποίο πλήρωσαν.

Το νέο αυτό concept αφορά ένα δικό του εστιατόριο, όπου το προσωπικό του θα είναι νέοι άνθρωποι που έχουν απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά ή έχουν αποφυλακιστεί και προσπαθούν να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Όπως λένε άτομα που τον ξέρουν, οι νέοι τον αγαπούν πολύ και λαμβάνει εκατοντάδες γράμματα και e-mail. Ιδιαίτερα όμως τον έχουν συγκινήσει αυτά που του στέλνουν νεαρά άτομα από φυλακές ή από κέντρα απεξάρτησης, που δείχνουν ότι αυτοί οι νέοι ελπίζουν και θέλουν να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή τους, αλλά βιώνουν τον «κοινωνικό αποκλεισμό».

Γι’ αυτό ο Έκτορας Μποτρίνι αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Όπως λένε κάποιοι που τον γνωρίζουν, είναι αποφασισμένος να ανοίξει ένα εστιατόριο και να πάρει ως προσωπικό νεαρά άτομα που προσπαθούν να επανενταχθούν στην κοινωνία και να τους μάθει τα μυστικά της δουλειάς. Έπειτα θα τους αφήσει να συνεχίσουν μόνοι το έργο του, ελπίζοντας ότι θα τα πάνε καλά. Όλες αυτές τις προσπάθειες θα τις βλέπει το κοινό ? θα είναι κάτι σαν «Big Brother» της μαγειρικής.

Σ’ αυτή την προσπάθεια ο Έκτορας βρήκε «σύμμαχο» το διεθνούς φήμης Βρετανό σεφ Τζέιμι Όλιβερ, γνωστό και ως «Τhe Naked Chef». Λέγεται λοιπόν ότι είναι ενημερωμένος πλήρως για ό,τι έχει σχέση με τις εκπομπές μαγειρικής που παίζουν σε Ευρώπη και Αμερική και έχει σταθεί ιδιαίτερα στις εκπομπές του πολυβραβευμένου Τζέιμι Όλιβερ, καθώς έχουν κάποια από τα στοιχεία που σκέφτεται να προσαρμόσει στα ελληνικά πρότυπα. Σε συνδυασμό λοιπόν και με τις δικές του «φρέσκες» ιδέες θέλει να δημιουργήσει μια ελληνική εκπομπή που θα συζητηθεί!

Αν και ο «Εφιάλτης στην κουζίνα» στον Alpha έχει ακόμα πολλά επεισόδια για να ολοκληρωθεί, τα γυρίσματα έχουν γίνει κι έτσι ο Έκτορας είναι ελεύθερος να σχεδιάσει, όπως λένε οι τηλεοπτικές πηγές, ένα ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία, για να γνωρίσει από κοντά το συνάδελφό του, που τον έχει εντυπωσιάσει.