Η συνέχεια επί της οθόνης

22.09.2008
Μας εγκατέλειψαν για λίγο, για να κάνουν διακοπές, να ξεκουραστούν και να φορτώσουν μπαταρίες για τη νέα σεζόν. Συντροφιά με νέες περιπέτειες, νέα πρόσωπα και εξελίξεις που θα μας καθηλώσουν μπροστά στις οθόνες

Από την ΤΖΕΝΗ ΜΕΛΑ

Μας εγκατέλειψαν για λίγο, για να κάνουν διακοπές, να ξεκουραστούν και να φορτώσουν μπαταρίες για τη νέα σεζόν. Συντροφιά με νέες περιπέτειες, νέα πρόσωπα και εξελίξεις που θα μας καθηλώσουν μπροστά στις οθόνες επανακάμπτουν σε λίγες μέρες κάποιες από τις σειρές που παρακολουθήσαμε πέρυσι. Πού μας άφησαν και πού θα μας συναντήσουν ξανά οι ήρωές τους; Ας θυμηθούμε πού αφήσαμε τις ιστορίες τους πριν από το καλοκαίρι και ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στη φθινοπωρινή επιστροφή τους.

«Εξαφάνιση»
Στο τελευταίο επεισόδιο του Α' κύκλου: Ο Φίλιππος (Νίκος Σεργιανόπουλος) τσακώνεται πολύ άσχημα με τον Μάουρο (Σταύρος Ζαλμάς), ενώ η Αλεξάνδρα (Ναταλία Δραγούμη) μαζί με τα παιδιά βρίσκονται στο εξοχικό του Σταύρου (Νίκος Βερλέκης). Όμως, ο Μάουρο έχει φροντίσει να την «ενημερώσει» πως στο σπίτι της θα εμφανιστεί η Ρίτα (Μαριάννα Πολυχρονίδου), παλιά αγαπημένη του Φίλιππου, κι έτσι η Αλεξάνδρα επιστρέφει αγχωμένη. Οι δύο άντρες αρχίζουν να παλεύουν και ο Μάουρο βγάζει πιστόλι και πυροβολεί. Μόνο που η σφαίρα τραυματίζει βαριά τη Ρίτα, ενώ ο Μάουρο φεύγει τρέχοντας από το σπίτι.

Στο πρώτο επεισόδιο του Β' κύκλου: Η Αλεξάνδρα και ο Φίλιππος (Φίλιππος Σοφιανός) συνοδεύουν τη Ρίτα στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη στην κοιλιά. Ο Μάουρο, τραυματισμένος κι αυτός, έχει εξαφανιστεί. Σοκαρισμένη όμως από τα γεγονότα είναι και η Αλεξάνδρα, που θα νοσηλευτεί επίσης και θα προσπαθήσει να συνέλθει από όσα έχουν συμβεί, αλλά και να θυμηθεί τη ζωή της στο παρελθόν.

«Λατρεμένοι μου γείτονες»
Στο τελευταίο επεισόδιο του Α κύκλου: Η οικογένεια Μουστοξύδη (Κώστας Κόκλας, Άβα Γαλανοπούλου και παιδιά) έχει καταστραφεί οικονομικά και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα βόρεια προάστια και να επιστρέψει στη Νίκαια. Έτσι, αποχαιρετά την Εκάλη και τους γείτονες, δηλαδή την οικογένεια Παπάζογλου, και παίρνει το δρόμο του γυρισμού... Από την άλλη μεριά και η οικογένεια Παπαπαύλου (Γιώργος Κωνσταντής, Αριέττα Μουτούση και παιδιά), όπως έχει ανακοινώσει, θα εγκαταλείψει τα βόρεια προάστια για να μετακομίσει σε ένα άλλο σπίτι, στη Βουλιαγμένη.

Στο πρώτο επεισόδιο του Β' κύκλου: Χαράς ευαγγέλια για την οικογένεια Μουστοξύδη, καθώς ανακαλύπτουν τον απατεώνα που τους... έφαγε την περιουσία και παίρνουν τα χρήματά τους πίσω. Έτσι, επιστρέφουν μετά βαϊων και κλάδων στην Εκάλη, για να διαπιστώσουν όμως μετά από μια επεισοδιακή γνωριμία με θέμα την πισίνα των δύο κατοικιών ότι έχουν αποκτήσει νέους γείτονες, την οικογένεια Γαληνού (Χρήστος Σιμαρδάνης, Ράνια Σχίζα και παιδιά). Στο μεταξύ, ο Άρης Μουστοξύδης (σ.σ.: στο νέο κύκλο τον υποδύεται ο Θεοχάρης Ιωαννίδης) αποχαιρετά στο αεροδρόμιο τη Λίζα Παπαπαύλου (Σμαράγδα Καλλιμούκου), που φεύγει με υποτροφία στο εξωτερικό.

«Ευτυχισμένοι μαζί»
Στο τελευταίο επεισόδιο του Α' κύκλου: Η Εύα (Ιωάννα Πηλιχού), κόρη της Ελένης (Κατερίνα Λέχου), εξομολογείται στον πατριό της Διονύση (Γιάννης Μπέζος) ότι είναι ερωτευμένη με το γιο του Μάρκο (Πέτρος Μπουσουλόπουλος). Μετά από το πρώτο σοκ ο Διονύσης υπόσχεται ότι δεν θα το πει στην Ελένη κι έτσι όλοι ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Στο πρώτο επεισόδιο του Β' κύκλου: Η Ελένη και ο Διονύσης απολαμβάνουν τις διακοπές τους στη Σέριφο. Τους βλέπουμε να χαίρονται τις ημέρες στο νησί, με ανέμελες στιγμές στη θάλασσα, στην παραλία, στο ξενοδοχείο. Στο μεταξύ, τα μεγάλα παιδιά, ο Μάρκος, η Εύα και ο φίλος της Μήτσος (Κώστας Ιντζεκιάν), έχουν πάει διακοπές κάπου αλλού, ενώ τα τρία μικρότερα, ο Θανάσης (Άρης Τσάπης), ο Γιαννάκης (Σάββας Σαλίπας) και η Σίσσυ (Εύη Δαϊλή), βρίσκονται μαζί με το θείο Σπύρο (Δημήτρης Μαυρόπουλος) στο χωριό. Όταν ο Διονύσης και η Ελένη επιστρέφουν από τις διακοπές, εκείνος αρχίζει να αναρωτιέται πώς θα της αποκαλύψει το μυστικό της Εύας.

«Μια στιγμή δύο ζωές»
Στο τελευταίο επεισόδιο του Α' κύκλου: Ο Ορέστης καλεί τον Πέτρο (σ.σ.: και στους δύο ρόλους ο Γιάννης Παπαζήσης) σε μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου. Τα δίδυμα αδέρφια πρόκειται να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους, καθώς ο πλούσιος Ορέστης, γεμάτος οργή, είναι έτοιμος για όλα! Ο Πέτρος μετανιωμένος που σφετερίστηκε τη ζωή του αδερφού του βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με όλα όσα απέκτησε τον τελευταίο καιρό. Η ζωή των πλουσίων δεν του λείπει καθόλου. Αυτό που του λείπει, όμως, είναι η Πωλίνα (Ίρις Πανταζάρα). Οι δυο τους, κλεισμένοι σε μια αποθήκη, ετοιμάζονται να παίξουν ρώσικη ρουλέτα.

Στο πρώτο επεισόδιο του Β' κύκλου: Το παιχνίδι της ρώσικης ρουλέτας δεν έχει νικητή. Ο Ορέστης και ο Πέτρος ανταλλάσσουν σκληρές κουβέντες. Ο πρώτος έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ζωή του δεν βασιζόταν στα γερά θεμέλια που πίστευε. Οι άνθρωποι γύρω του, όλοι αυτοί που θεωρούσε οικογένειά του, είναι τώρα «άγνωστοι» και για όλα φταίει ο αδερφός του Πέτρος. Αναρωτιέται και ψάχνει τους λόγους που κανείς γύρω του δεν κατάλαβε το παραμικρό. Εκτός απ όλα όσα έχουν συμβεί, οι δυο τους έχουν να παλέψουν και για τον έρωτά τους για την Πωλίνα.

«Μαύρα μεσάνυχτα»
Στο τελευταίο επεισόδιο του Α' κύκλου: Ο Αποστόλης (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) φορώντας κουκούλα μπαίνει κρυφά στο σπίτι του, στο οποίο μένει πλέον ο αδερφός του Θράσος (Στέλιος Μάινας) με την οικογένειά του. Καθώς ψάχνει για τα κρυμμένα διαμάντια, γίνεται αντιληπτός από τη νύφη του Λένα (Μπέσυ Μάλφα), που νομίζει ότι είναι κλέφτης και φωνάζει τον άντρα της για βοήθεια. Εκείνος, που πιστεύει επίσης ότι έχει να κάνει με κλέφτη, τον πυροβολεί. Όταν του βγάζει την κουκούλα, διαπιστώνει έντρομος ότι έχει σκοτώσει τον αδερφό του, τον οποίο όλοι θεωρούσαν πεθαμένο!

Στο πρώτο επεισόδιο του Β' κύκλου: Πανικός επικρατεί στο σπίτι, καθώς ο Θράσος και η Λένα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Το πρώτο που σκέφτονται είναι να μεταφέρουν τον τραυματία στο νοσοκομείο, αλλά τελικά αλλάζουν γνώμη, καθώς πρέπει να κρατήσουν μυστική την ταυτότητα του Αποστόλη. Κανείς δεν πρέπει να μάθει ότι ο Αποστόλης ήταν ή... είναι ζωντανός, γι αυτό και δεν ειδοποιούν ούτε το δικηγόρο ούτε τους δύο μπράβους. Αυτή κυρίως που δεν πρέπει να μάθει τίποτα για τον Αποστόλη είναι η Συλβί (Παναγιώτα Βλαντή).

«Φίλα το βάτραχό σου»
Στο τελευταίο επεισόδιο του Α' κύκλου: Ο Στέφανος (Θοδωρής Αθερίδης) και η Όλγα (Σμαράγδα Καρύδη) φεύγουν μαζί με το σκάφος, ελεύθεροι πια να ζήσουν τον έρωτά τους. Η «αρραβωνιαστικιά Νάντια» (Ισαβέλα Κογεβίνα) έχει φύγει από τη μέση και μαζί της έχουν φύγει και κάποια άλλα... εμπόδια για τη σχέση του ερωτευμένου ζευγαριού. Όμως, μια έκρηξη στο σκάφος δείχνει πως όλα πια έχουν τελειώσει.

Στο πρώτο επεισόδιο του Β' κύκλου: Ο Στέφανος και η Όλγα γλιτώνουν από θαύμα. Εκείνος, για να μην την ανησυχήσει, προσπαθεί να την πείσει ότι επρόκειτο για ατύχημα. Πρέπει όμως να ανακαλύψει ποιος είναι αυτός που θέλει να τον σκοτώσει, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τη Νάντια, που δεν υποχωρεί εύκολα και διψάει για εκδίκηση. Στο μεταξύ, η Όλγα εργάζεται ως στέλεχος στο ξενοδοχείο, ενώ ο Στέφανος μένει άνεργος στο σπίτι. Αυτή η αλλαγή στους ρόλους και στο πρόγραμμά τους δημιουργεί νέες εντάσεις και προβλήματα. Όσο για τον επίδοξο δολοφόνο του Στέφανου, τον Γιώργο (Αντώνης Καρυστινός), έχει προσληφθεί στο ξενοδοχείο ως διευθυντής!