Χωρίς AGB εκπλήξεις ολοκληρώνεται η σεζόν

23.05.2008
Με μονοψήφια ξεκίνησε, με μονοψήφια ολοκληρώθηκε. Ο λόγος για την εκπομπή της Έλενας Κατρίτση «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», που στην τελευταία της προβολή, το Σάββατο 17 Μαϊου, και με προσκεκλημένο το δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 9,9%.

Με μονοψήφια ξεκίνησε, με μονοψήφια ολοκληρώθηκε. Ο λόγος για την εκπομπή της Έλενας Κατρίτση «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», που στην τελευταία της προβολή, το Σάββατο 17 Μαϊου, και με προσκεκλημένο το δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 9,9%. Ως γνωστόν, το συμβόλαιο της Έλενας Κατρίτση με τον Alpha λήγει στο τέλος της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου και η παρουσιάστρια φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με το Αlter.

Στο τέλος της περιόδου λήγει και το συμβόλαιο του Ανδρέα Μικρούτσικου στον Alpha και, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει θέμα με την παραμονή του παρουσιαστή στο κανάλι. Όσον αφορά, τώρα, τα ραβασάκια της ΑGΒ για τις δύο πρωινές εκπομπές του Σαββατοκύριακου 17-18 Μαϊου, τη μία μέρα είχαμε καθαρή υπεροχή του «Αυτός μας έλειπε», ενώ τη δεύτερη ισοπαλία. Συγκεκριμένα, το Σάββατο το πρωινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Alpha παρακολούθησε το 21,1% των τηλεθεατών, ενώ το «Καλομελέτα κι έρχεται» με τη Σοφία Αλιμπέρτη στον ΑΝΤ1 σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 16,5%. Την επόμενη μέρα η εκπομπή της Σοφίας πέρασε οριακά μπροστά με 16,9% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ανδρέα και το «Αυτός μας έλειπε», το οποίο παρακολούθησε το 16,3% των πρωινών τηλεθεατών.

Προβληματισμός για τον «Δαρβίνο»
Είναι αυτό που λένε «η καλή μέρα απ το πρωί φαίνεται» και το αντίστροφο Ούτε το τελευταίο πολυδιαφημισμένο concept που «έριξε» ο ΑΝΤ1 στη μάχη της prime time κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Το ιταλογενές «Γεια σου, Δαρβίνε» με παρουσιαστή τον Βαγγέλη Περρή δεν φέρνει στο κανάλι τα νούμερα που θα επιθυμούσε ο Γιάννης Λάτσιος. Τα μέτρια νούμερα της πρεμιέρας επαναλήφθηκαν και το προηγούμενο Σάββατο, όπου ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 14,1%, ενώ στο κοινό 15-44 έφτασε το 16,1%. Στις σκέψεις της διοίκησης του ΑΝΤ1 είναι το σόου να συνεχιστεί μέχρι και τον Ιούνιο και η τύχη του να αποφασιστεί ανάλογα με τα νούμερα της AGB.