Στο ψυχιατρείο η Σούζαν Μπόιλ!

01.06.2009
Σε ιδιωτική κλινική λόγω της ψυχολογικής κατάρρευσης που υπέστη από το σοκ της ήττας στον τελικό του Σαββάτου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα το φαβορί του διαγωνισμού "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", Σούζαν Μπόιλ.

Σε ιδιωτική κλινική λόγω της ψυχολογικής κατάρρευσης που υπέστη από το σοκ της ήττας στον τελικό του Σαββάτου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα το φαβορί του διαγωνισμού "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", Σούζαν Μπόιλ (Susan Boyle).

Όπως έγινε γνωστό, η σκωτσέζα σταρ εισήχθη στη διάσημη ιδιωτική κλινική "Priory" την Κυριακή το απόγευμα, μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, την οποία κάλεσαν οι υπεύθυνοι του σόου αφού διαπίστωσαν ότι αντιδρούσε περίεργα όταν γύρισε στο ξενοδοχείο της μετά την εκπομπή.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν για να βοηθήσουν κάλεσαν το ασθενοφόρο, που μετέφερε με τη συνοδεία τους τη Μπόιλ στην κλινική, στο Σάουθγκεϊτ του βόρειου Λονδίνου.

Η εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ (Scotland Yard) είπε: "Δεχτήκαμε μια κλήση γύρω στις 6μ.μ., σχετικά με μια γυναίκα που βρίσκονταν υπό ιατρική φροντίδα και χρειάζονταν ψυχιατρική υποστήριξη, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου. Η αστυνομία και ένα ασθενοφόρο έφτασαν στο σημείο. Η γυναίκα μπήκε με τη θέληση της στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε κλινική. Η αστυνομία συνόδευσε το ασθενοφόρο κατόπιν συστάσεως των γιατρών".

Όπως κυκλοφόρησε χτες, η Μπόιλ προσπαθούσε να ηρεμήσει σύμφωνα με τη συμβουλή ενός γιατρού, μετά την ήττα της από τους Diversity στο σόου ταλέντων του ITV.

Η εταιρεία παραγωγής "Talkback Thames" εξέδωσε ανακοίνωση προσφέροντας της "την αμέριστη υποστήριξή" της, μετά από δημοσιεύματα που ήθελαν την Μπόιλ να παθαίνει αμόκ στα παρασκήνια μετά την ήττα της, φωνάζοντας: "Μισώ αυτό το σόου". Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Μπόιλ στη συνέχεια μπουγέλωσε έναν φλορ μάνατζερ που προσπάθησε να την ηρεμήσει.

Η ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής έλεγε: "Μετά το βραδινό σόου του Σαββάτου, η Σούζαν ήταν εξουθενωμένη και εξαντλημένη συναισθηματικά. Εξετάστηκε από τον ιδιωτικό της γιατρό που υποστηρίζει την απόφασή της να αποσυρθεί για λίγες μέρες για να αναπαυθεί και να αναρρώσει. Έχει την αμέριστη υποστήριξη μας και της ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση".

Η χωρητικότητας 52 κλινών κλινική Priory, που ειδικεύεται στην θεραπεία ψυχολογικών προβλημάτων τα οποία προκύπτουν σε διασημότητες, όπως η Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse), η Κέιτ Μος (Kate Moss) και ο Πιτ Ντέρτι (Pete Doherty) που έχουν νοσηλευτεί εκεί στο παρελθόν, δεν θέλησε να σχολιάσει το περιστατικό.

Όπως είπε ένας από τους τρεις κριτές του σόου, ο Πιρς Μόργκαν (Piers Morgan) σήμερα σε συνέντευξή του στο Associated Press, ότι η Σούζαν Μπόιλ, ήταν εξαντλημένη συναισθηματικά λόγω του ότι η πίεση που υπέστη ήταν μεγαλύτερη απ' ότι σε οποιονδήποτε άλλον διαγωνιζόμενο: "Κανείς δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει το είδος της προσοχής που αντιμετώπισε η Σούζαν. Κανείς δεν θα μπορούσε να το προβλέψει. Ήταν τρελό. Από την ανωνυμία έγινε ξαφνικά η γυναίκα με τις περισσότερες αναζητήσεις στην ιστορία του ίτνερνετ", δήλωσε ο Μόργκαν για την Μπόιλ της οποίας η πρώτη ερμηνεία στον διαγωνισμό έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, 200.000.000 αναζητήσεις στο YouTube.

"Η αναμονή κάνει την αγωνία να κορυφώνεται. Εκείνη, αντίθετα από άλλους διαγωνιζόμενους, υπήρξε στόχος των διεθνών μέσων ενημέρωσης και αρκετών αρνητικών δημοσιευμάτων. Ήταν μια χαρά, βασικά. Ήταν κουρασμένη και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Απλώς αποσύρθηκε για να μπορέσει να αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό της, να κοιμηθεί και να φάει, να κάνει όλα τα πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει την τελευταία εβδομάδα", συμπλήρωσε ο Μόργκαν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Μπόιλ πρόκειται να βγάλει εκατομμύρια κάνοντας καριέρα στο τραγούδι και ήδη μπαίνουν στοιχήματα για το νούμερο ένα σε πωλήσεις στην Αμερική.

Η εθελόντρια της εκκλησίας που εμφανίστηκε στο σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), έκανε τα νούμερα τηλεθέασης του βρετανικού διαγωνισμού να απογειωθούν. Ιδιαίτερα ο τελικός έγινε το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Βρετανία τα τελευταία πέντε χρόνια, με 19 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ η ήττα της προστάτεψε τα χιλιάδες γραφεία στοιχημάτων από το να πληρώσουν τα τεράστια ποσά που θα όφειλαν στους πελάτες τους αν είχε νικήσει.

Εν τω μεταξύ, η ψυχολογική πίεση που υπέστη επίσης η 10χρονη Χόλι Στιλ (Hollie Steel), η οποία ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της στον ημιτελικό, έχει ήδη θέσει το ερώτημα αν θα έπρεπε να τεθεί όριο ηλικίας στον διαγωνισμό.

Οι Diversity, που θα λάβουν ως έπαθλο 100.000 λίρες και θα χορέψουν μπροστά στην βασίλισσα Ελισάβετ, προκρίθηκαν λαμβάνοντας το 24,9% των ψήφων του κοινού, ενώ η Μπόιλ συγκέντρωσε το 20,2%. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο σαξοφωνίστας, Τζούλιαν Σμιθ (Julian Smith), με 16,4%. Σύμφωνα με το ITV, στην τηλεφωνική ψηφοφορία συμμετείχαν σχεδόν 4 εκατομμύρια άτομα.

Αμέσως μετά τον τελικό, η Μπόιλ που τραγούδησε ξανά το "I Dreamed a Dream", όπως και στην οντισιόν της τον Απρίλιο, φαίνονταν υπό έλεγχο ενώ σχολίαζε το αποτέλεσμα: "Νίκησαν οι καλύτεροι. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία", είπε χαμογελώντας πλατιά και δείχνοντας ανακουφισμένη και ήρεμη.

Ανεξάρτητα απ' όλα αυτά, το οικονομικό μέλλον της 48χρονης τραγουδίστριας, που μέχρι χτες σύντηρούνταν από το ταμείο ανεργίας, αναμένεται φωτεινό, καθώς φημολογείται ότι ο Πιρς Μόργκαν έχει έτοιμο το συμβόλαιο της με τη δισκογραφική του εταιρεία, Syco, αξίας 9 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη γίνονται συζητήσεις για τη μεταφορά της προσωπικής της ιστορίας σε ταινία του Χόλιγουντ και σε βιβλίο.΄

Μάλιστα, κάποιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει προγραμματιστεί ηχογράφιση της Μπόιλ με συλλογή από παλιές επιτυχίες, ενώ τον επόμενο μήνα θα μεταβεί στη Πράγα για ηχογραφήσεις με την Συμφωνική της πόλης.

Η περιπέτεια της έχει συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπων που ανησυχούν για την υγεία της. Ανάμεσα τους, είναι και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν (Gordon Brown), ο οποίος τηλεφώνησε προσωπικά στους υπεύθυνους της παραγωγής για να βεβαιωθεί ότι η αγαπημένη τραγουδίστρια χαίρει της καλύτερης φροντίδας.

Όμως, όπως είπε στο BBC και ο μέντορας της και δάσκαλος φωνητικής, Φρεντ Ο'Νιλ (Fred O'Neil): "Η κατάστασή της είναι τραγική. Είναι μια γυναίκα που λατρεύει πραγματικά το τραγούδι, μια αθώα γυναίκα που έχει μπλεχτεί στο παιχνίδι της διασημότητας. Ελπίζω όποια φήμη κατακτήσει χάρη σ' αυτό να της φέρει λίγη ευτυχία. Προφανώς προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν συνέβη".