Κάρολος- Camilla: Η ιστορία αγάπης τους ξεκίνησε από ένα ερωτικό «τετράγωνο»

30.10.2022
Κάρολος- Camilla: Η ιστορία αγάπης τους ξεκίνησε από ένα ερωτικό «τετράγωνο»
Μετά από αρκετές δεκαετίες γεμάτες σκάνδαλα και μια πολύχρονη σχέση που οδήγησε σε αποτυχία δύο γάμους, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Camilla ετοιμάζονται για τη στέψη. Το χρονοδιάγραμμα της σχέσης τους είναι πραγματικά περιπετειώδες και κυρίως λόγω ενός ερωτικού τετράγωνου που περιλαμβάνει και την αδερφή του Καρόλου, την πριγκίπισσα Άννα. Αλλά ας θυμηθούμε τι συνέβη.

Ο Κάρολος και η Camilla γνωρίστηκαν μέσω μιας πρώην κοπέλας του Καρόλου

Σύμφωνα με το βιβλίο «Diana» της Sarah Bradford, ο Κάρολος ήταν 23 ετών όταν συνάντησε τη Camilla (τότε γνωστή ως Camilla Shand) και συστήθηκαν μέσω της «κοπέλας του στο πανεπιστήμιο, της Lucia Santa Cruz».

Το βιβλίο της Bradford περιγράφει την Camilla ως «μια όμορφη, πνευματώδη, με αυτοπεποίθηση ξανθιά», ενώ μια φίλη που κράτησε την ανωνυμία της είπε στη συγγραφέα ότι ήταν «πολύ δυνατή σεξουαλικά».

Σε κάθε περίπτωση η Camilla γνώριζε ότι η προγιαγιά της ήταν ερωμένη του προπάππου του Καρόλου (γνωστού και ως βασιλιά Εδουάρδου Ζ') και το είπε στον Κάρολο όταν συναντήθηκαν: «Η προγιαγιά μου ήταν η ερωμένη του προπροπάππου σου. ..."

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε έναν αγώνα πόλο

Η συνάντηση έγινε στο γήπεδο πόλο Smith's Lawn στο Windsor Great Park, όπου όπως η Bradford γράφει, «ξεκίνησαν τα “περισσότερα” ρομάντζα του Καρόλου». Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Camilla είχαν ένα «στιγμιαίο» δέσιμο, το οποίο ενθάρρυνε ο μέντορας του Καρόλου, λόρδος Mountbatten, που «είδε την Camilla ως το ιδανικό στυλ ερωμένης».

Η Camilla ήταν ερωτευμένη με κάποιον άλλο

Ενώ η Camilla και ο Κάρολος έδειξαν ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον, υπήρχαν κάποιες επιπλοκές. Πρώτα απ' όλα, ο ο λόρδος Mountbatten ενώ την ενέκρινε ως ερωμένη, δεν πίστευε ότι η Camilla ήταν αρκετά αριστοκρατική για να γίνει βασιλική νύφη. Αλλά επίσης, η ίδια ήταν ερωτευμένη με τον Andrew Parker Bowles και έβγαινε μαζί του συνέχεια από το 1967 - παρόλο που λέγεται ότι την απατούσε συνεχώς. Και πάνω από όλα αυτά, ο Andrew φέρεται να είχε σχέση με την αδερφή του Καρόλου, την πριγκίπισσα Άννα.

Camilla & πριγκίπισσα Anne: Ο Κάρολος δεν είναι ο μόνος άντρας που συνδέει τη σύζυγο και την αδελφή του

Η Sarah Bradford μίλησε για το ερωτικό τετράγωνο σε μια φίλη της Camilla που θυμάται: «Μπορώ να θυμηθώ το τρίγωνο όταν ο Andrew Parker Bowles ήταν εκεί. Η πριγκίπισσα Άννα ήταν ερωτευμένη με τον Parker Bowles, η Camilla ήταν ερωτευμένη με τον Andrew, ο Κάρολος ήταν ερωτευμένος με την Camilla, η Camilla έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά ήταν επίσης τρελή για τον Andrew—και όλη αυτή η ίντριγκα συνεχιζόταν».

Όπως όλοι γνωρίζουν, η Camilla παντρεύτηκε τον Andrew Parker Bowles — αλλά αυτή και ο Κάρολος δεν σταμάτησαν ποτέ να δείχνουν ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Cirencester Polo Ball το 1980. Όπως λέει στην Bradford μια από τις πρώην του Καρόλου:

«Ο Κάρολος πέρασε όλο το βράδυ με την Camilla. Ο Κάρολος και οι Parker Bowlses μοιράζονταν το ίδιο τραπέζι και ο Κάρολος πέρασε όλο το βράδυ χορεύοντας με την Camilla. Φιλιόντουσαν με πάθος καθώς χόρευαν, αυτό γινόταν συνέχεια, φιλιόταν ο ένας με τον άλλον, φιλιόνταν γαλλικά, ο ένας χορός μετά τον άλλον».

Ο Andrew δεν ενοχλήθηκε από αυτό, σύμφωνα με τη συγγραφέα, προφανώς επειδή είχε «άλλα πράγματα να κάνει» και κολακευόταν που η γυναίκα του σχετιζόταν με έναν μελλοντικό βασιλιά.

Το θέμα είναι ότι τα πράγματα έγιναν παθιασμένα μετά τον γάμο της Camilla. Και, όπως όλοι γνωρίζουν, συνέχισαν να παραμένουν παθιασμένα και μετά τον γάμο του Κάρολου με την πριγκίπισσα Diana το 1981. Kαι η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή.

H στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' θα γίνει στις 6 Μαΐου 2022