Το Idol που ήρθε να τους ξελασπώσει...

03.05.2010
Τα σιδερένια κλουβιά, τα τυπωμένα t-shirts, τα φαν-κλαμπ και άλλα παραλειπόμενα από την πολυσυζητημένη πρεμιέρα της Ρούλας Κορομηλά στο «Greek idol» του Alpha

Η Ρούλα Κορομηλά, ένα διαχρονικό Greek Idol, ήταν εκείνη που κατάφερε τελικά να σώσει το πολύπαθο τάλεντ σόου του Alpha. Το μεγάλο πρότζεκτ-στοίχημα του σταθμού, που επλήγη αρχικά από το καρβελο-φιάσκο, δεν κατάφερε στιγμή να ορθοποδήσει με την αντιστάρ Αντα Λιβιτσάνου στο τιμόνι και την «άχρωμη» κριτική επιτροπή.

Ως από μηχανής Θεός, η Ρούλα Κορομηλά, που φάνηκε αντάξια του τηλεοπτικού της μύθου, έδωσε το φιλί της ζωής στο «Greek Idol», βάζοντας τη σφραγίδα της στο 4ωρο σόου της πρεμιέρας, την περασμένη Δευτέρα, αποδεικνύοντας ότι το one woman show της παραμένει μοναδικό. Αλλωστε πρόκειται για ένα πρότζεκτ που είχε από την αρχή αγκαλιάσει και που αποτέλεσε την αφορμή για το μεγάλο της καμ μπακ, έπειτα από τέσσερα χρόνια ηθελημένης απουσίας. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Alpha καλεί τη Ρούλα για να τον ξελασπώσει.

Η τηλεοπτική πορεία της στον σταθμό ξεκίνησε χλιαρά το 2001 με την εκπομπή «Εντεκα και κάτι» και αργότερα με το «Καλώς τους». Υστερα από ένα τρίχρονο διάλειμμα που βρέθηκε στο STAR για την εκπομπή «Ολε», η Ρούλα επέστρεψε στον Alpha για τις «Τρεις ευχές», ένα πρότζεκτ σχετικό με φιλανθρωπίες στο οποίο η ίδια είχε πιστέψει πολύ, παρά το γεγονός πως το σόου που μετονομάστηκε γρήγορα σε «Ζωή σαν όνειρο» δεν έτυχε καλής υποδοχής από το τηλεοπτικό κοινό. Από το 2007, η Ρούλα ως σύμβουλος προγράμματος έχει βάλει την υπογραφή της σε πολλές από τις ψυχαγωγικές εκπομπές του σταθμού, ανάμεσά τους το «TV Stars, Παρουσιάστε!», το «Μες στην καλή χαρά» και φέτος το «Δέστε τους».

Στην πρεμιέρα του σόου, από νωρίς, οι φίλοι και οι οικογένειες των 15 διαγωνιζομένων καθώς και οι γνωστοί-άγνωστοι που απαρτίζουν το κοινό των τάλεντ σόου συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο των Studio Prο στην Παλλήνη και σιγά σιγά σε μπουλούκια έμπαιναν στο πλατό, χωρίς να αποφευχθεί η καθιερωμένη «κλωτσοπατινάδα».

Μπροστά από τα σιδερένια κλουβιά του σκηνικού που πλαισιώνονταν από αναρίθμητα leds, νεαρά αγόρια και κορίτσια που έδειχναν να έχουν πλήρη γνώση της διαδικασίας υπάκουαν στις προσταγές του φλορ μάνατζερ σαν εκπαιδευμένοι κομπάρσοι.

Την ατμόσφαιρα συμπλήρωναν τα... ηχητικά εφέ από κόρνες και ουρλιαχτά 13χρονων, τα πλακάτ και πανό με τα ονόματα των διαγωνιζομένων και συνθήματα, και τα t-shirts με τυπωμένα σλόγκαν. Από Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες επαρχιακές πόλεις περίπου 700 άτομα είχαν έρθει με σκοπό να υποστηρίξουν τον «δικό» τους υποψήφιο στην προσπάθειά του να γίνει το επόμενο «Greek Idol», τη στιγμή που όλοι μας είμαστε υποψήφιοι στο μεγάλο Greek φιάσκο.

Ανάμεσα στους χειροκροτητές, σε παράταξη το... Ηνωμένο Βασίλειο του Alpha. «Οποτε θέλεις σε καλώ να έλθεις στην εκπομπή μου», είπε η Ελένη Μενεγάκη στη Ρούλα Κορομηλά, που πρώτη την καλωσόρισε στο σόου της, προσφωνώντας την ως «βασίλισσα της πρωινής ζώνης». Από τις ατάκες της βραδιάς που ξεχώρισαν ήταν το σχόλια του Πέτρου Κωστόπουλου για τα μαλλιά ενός διαγωνιζόμενου που τα χαρακτήρισε ως... λασπωτήρα.

Το «Greek Idol» έδωσε πρωτιά στον Alpha για το prime time με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό (Alpha 34,7, Mega 20,5, ANT1 16,6, Star 9,6%, Alter 3,3). Το σόου κατέγραψε χθες ποσοστό τηλεθέασης 37,3%, στο κοινό 15-44, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό σημειώθηκε στις γυναίκες 25-44 ετών όπου συγκέντρωσε 44%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Greek Idol» παρακολούθησαν, έστω και για ένα λεπτό, 5.718.416 τηλεθεατές στο σύνολο και 2.395.449, στο κοινό 15-44. H Ρούλα και το στέμμα της... διχόνοιας

Η Ρούλα Κορομηλά που με την επανεμφάνισή της απέδειξε πως παραμένει δικαίως τηλεοπτικό αστέρι πρώτου μεγέθους. Ισως το κορυφαίο και το διαχρονικότερο στο είδος της. Η δε 4ετής αγρανάπαυση φαίνεται πως της έκανε καλό. Παρά την κακή ενδυματολογική επιλογή, το χτένισμα που δεν την κολάκευε, παρά το λαχάνιασμα της αρχής και το εμφανές και εύλογο τρακ των πρώτων λεπτών, παρουσιάστηκε ωριμότερη από ποτέ και διαχειρίστηκε τους πάντες με μαεστρία, και έδωσε λάμψη σ’ αυτό το πρώτο live του «γκρίζου» μέχρι τώρα «Greek Idol» του Alpha.

Κατά τα λοιπά, φρόντισε να μοιράσει και «στέμματα»... διχόνοιας. Αρχικώς... ανέβασε στον 7ο ουρανό την παρευρισκόμενη (με το ζόρι;) στο πλατό του τάλεντ σόου Ελένη Μενεγάκη προσφωνώντας την... ως συνήθως «βασίλισσα της πρωινής ζώνης». Στο καπάκι όμως, πρωτοτυπώντας, έχρισε με τον ίδιο τίτλο τόσο τη Βίκυ Χατζηβασιλείου του «Πακέτου» αλλά και την Κατερίνα Καραβάτου του «Κους κους». Τη μεν πρώτη ως εβδομαδιαία «βασίλισσα της βραδινής ζώνης», τη δεύτερη ως «βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης».

Ηξερε -εκτός των άλλων- πως μ’ αυτή την «ίντριγκα» θα έδινε «τροφή» για σχόλια και θα εξασφάλιζε την αναπαραγωγή και τις σημειολογικές συζητήσεις σε όλα τα μεσημεριανάδικα, τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων κοινωνικής και παρατηλεοπτικής κριτικής μέχρι το λάιβ της ερχόμενης Δευτέρας.

Και κάτι ακόμα: Η πύλη εισόδου παρουσιάστριας, κριτών και διαγωνιζομένων ήταν μάλλον κακό­γουστη και παρέπεμπε στην ταινία Γκοστμπάστερς. Αδίκως, αφού η επανεμφάνιση της Ρούλας κάθε άλλο παρά σε φάντασμα του παρελθόντος παρέπεμπε. Βεβαίως, το ρίσκο της επα­νεμφάνισης για τη Ρούλα παραμένει ρίσκο. Το κοινό έχει αλλάξει... Οπως και η ίδια προς το καλύτερο. Γι’ αυτό μπορεί να κερδίσει και τους νέους σαν να ‘ναι και η ίδια... καινούργια».

Αντώνης Πρέκας


Σταθμοί στην καριέρα της Ρούλας Κορομηλά

Η Ρούλα Κορομηλά ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 μέσα από την κρατική τηλεόραση («Μια καλημέρα είναι αυτή») και στη συνέχεια στην ιδιωτική καθιέρωσε προγράμματα που για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους στη μικρή οθόνη, όπως οι πρωινές εκπομπές, τα βραδινά σόου και οι τηλεμαραθώνιοι.

Το 1991 εγκατέλειψε την κρατική τηλεόραση για να σερβίρει τον πρωινό καφέ στη μακροβιότερη έως σήμερα πρωινή εκπομπή, που τερμάτισε μόλις πέρυσι την πορεία της στη μικρή οθόνη. Στην ίδια εκπομπή, την παρουσιάστρια διαδέχτηκαν αργότερα η Πόπη Χατζηδημητρίου, η Ελένη Μενεγάκη, η Ελεονώρα Μελέτη, το δίδυμο Κατερίνα Ζαρίφη - Νίκος Μουτσινάς και η Βίκυ Καγιά.

Το 1992, στον ΑΝΤ1, ξεκίνησε να παρουσιάζει το πρώτο σόου της ελληνικής τηλεόρασης με τον τίτλο «Ciao ANT1», παραδίδοντας τη σκυτάλη δύο χρόνια αργότερα στον Γιώργο Μαρίνο.

Το 1994 σπάει το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1, ξεκινώντας δικαστική διαμάχη με το κανάλι, για να βρει τηλεοπτική στέγη στο Mega. Εκεί παρουσιάζει την εκπομπή «Μπράβο», ένα εβδομαδιαίο βραδινό σόου, που, με κάποιες μικρές αλλαγές, διαρκεί έξι χρόνια και σημειώνει ιδιαίτερα υψηλές τηλεθεάσεις. Παράλληλα, στο Mega παρουσιάζει τις απογευματινές εκπομπές «Bravissimo» και «Ε, ναι λοιπόν», ενώ καθιερώνει και τους τηλεμαραθώνιους για κοινωφελείς σκοπούς.

Ο πρώτος από τους τηλεμαραθώνιους που έχει παρουσιάσει αφορούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες, μεταδόθηκε το 1996 και διήρκεσε 30 ώρες. Απ’ τον συγκεκριμένο τηλεμαραθώνιο συγκεντρώθηκαν 650.000.000 δραχμές, για την ανέγερση πρότυπου κέντρου αποκατάστασης παιδιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.

Στο Mega, μέσω του «Μπράβο», παρουσιάζει εορταστικά προγράμματα και πανηγυρικές εκπομπές, με αξιοσημείωτες αυτές που έβγαιναν ζωντανά από το Δημαρχείο της Σύρου.

Νατάσα Παπανικολάου