Μια νέα εποχή αρχίζει

03.01.2008
Σημαντικές πολιτικές και οικονομικές αλλαγές, κοινωνικές αναταραχές, αλλά και ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένουμε τη νέα χρονιά. Πρόκειται για μια σημαντική χρονιά, που, εκτός των άλλων, αναμένεται να φέρει αποσταθεροποίηση, ένταση, το τέλος μιας εποχής, αλλά και την αρχή μιας άλλης.

Από τον ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ

Το 2008 σημαδεύεται από την προσχώρηση δύο μεγάλων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, του Δία πρώτα και του Πλούτωνα μετά, στο ζωδιακό χώρο του Αιγόκερω. Ο πρώτος θα παραμείνει εκεί σε όλη τη διάρκεια του έτους, ο δεύτερος κάνει τη δοκιμαστική του είσοδο, γυρίζει για λίγο πίσω στον Τοξότη και επιστρέφει στον Αιγόκερω αργότερα, για να εγκατασταθεί για τα επόμενα 17 χρόνια. Αλλαγές στη διεθνή πολιτική σκηνή και μεγάλα διαστήματα έντασης ή και κρίσης τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και στις κατά τόπους οικονομίες διάφορων κρατών θα φέρουν κυρίως ο Δίας και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, καθώς θα περάσουν από το σημείο του χειμερινού ηλιοστασίου.

Σημαντικές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις
Η χρονιά αυτή θα φέρει ποικίλες εξελίξεις πολιτικής και οικονομικής φύσεως.

Από αυτή την αλλαγή θα επηρεαστούν πολλοί τομείς και αυτό θα το παρατηρήσουμε στη δημόσια διοίκηση, στο ασφαλιστικό, στις τραπεζικές τακτικές και στη διαφορετική αντιμετώπιση των οικονομικών χρεωστικών εκκρεμοτήτων. Από την άλλη πλευρά, η αντίθεση του Κρόνου από την Παρθένο με τον Ουρανό από τους Ιχθύς θα επηρεάσει την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας, την υγεία, θα αυξήσει τα κυκλοφορικά και κυτταρολογικά προβλήματα αλλά και την ανεργία σε πολλά σημεία του πλανήτη. Από την πλευρά του Ουρανού, τώρα, πρέπει να περιμένουμε νέες επαναστάσεις και διαμαρτυρίες κοινωνικών τάξεων απέναντι στα διάφορα κυβερνητικά σχήματα, αλλά και νέες προόδους στον τομέα της ηλεκτρονικής και της τεχνολογίας.

Ευκαιρίες για ανασυγκρότηση
Ο κίνδυνος της νέας χρονιάς είναι η απώλεια της ψυχικής ηρεμίας μέσα από συμπτώσεις και γεγονότα. Η ευκαιρία του 2008, αντίθετα, είναι η τύχη που θα έχουν πολλοί να ανεφοδιαστούν από απώλειες που υπέστησαν, εφεδρείες που καταναλώθηκαν και οικονομικές ζημιές που έζησαν. Ωστόσο, ο Δίας γίνεται αρκετά βοηθητικός και γεφυροποιός σε αυτή την αντίθεση Ουρανού Κρόνου, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να μπορέσουν μέσα στο 2008 να αποτινάξουν από πάνω τους τις κρόνιες δεσμεύσεις και απελευθερωμένοι πλέον να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους εκείνους που εκπροσωπούν τις πραγματικές τους επιθυμίες. Εν κατακλείδι, η χρονιά αυτή είναι σημαντική στο διάβα της πρώτης δεκαετίας, της οποίας οι εξελίξεις καθορίζονται από τις ζωδιακές θέσεις δύο μεγάλων πλανητών, του Κρόνου στο ζώδιο της Παρθένου και του Δία στο ζώδιο του Αιγόκερω. Είναι η στιγμή που υπερέχει το στοιχείο της Γης και βοηθάει στην οργάνωση και την εκτέλεση των καθηκόντων.

«Διαστημικές» επιτυχίες
Πάντως, η σημαντικότερη πλανητική μετακίνηση είναι αυτή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, η οποία εγκαινιάζει μια νέα εποχή, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να εξερευνήσει βαθύτερα το Διάστημα και να αυξήσει τις διαστημικές αποστολές. Τη χρονιά αυτή θα επηρεαστούν τα ΜΜΕ και η βιομηχανία του θεάματος. Θα δούμε ανατροπές την άνοιξη στην τιμή του δολαρίου και αλλαγή της πετρελαϊκής πολιτικής. Στη χώρα μας θα έχουμε προβλήματα εσωτερικά, αλλά και εξωτερικής πολιτικής. Μέσα σε όλα θα πληθύνουν τα διάφορα κοινωνικά δράματα και φαινόμενα, ενώ αναμένεται να αυξηθούν η βία και η εγκληματικότητα. Μεγάλες μορφές της πολιτικής και της τέχνης θα φύγουν, ενώ καινούργιοι αστέρες θα κάνουν την εμφάνισή τους στο στερέωμα της τέχνης αλλά και της πολιτικής σκηνής. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν θα εκλείψουν, όπως και η αύξηση των δυσάρεστων συνεπειών σαν αποτέλεσμα της εκδήλωσής τους. Οι ανθρώπινες σχέσεις επηρεάζονται και, μεταξύ άλλων, θα παρατηρηθεί αύξηση διαφωνιών, διαζυγίων και λήξεις παλαιών συνεργασιών.

Ελένη Μενεγάκη
Ως κλασική Σκορπιός που είναι, θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τα συμφέροντά της και να διατηρεί τον τίτλο που επάξια της έχει δοθεί. Εξελίξεις θα ζήσει στην οικογενειακή της ζωή, που δεν θα βγουν όμως προς τα έξω. Θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα βασικά πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης.

Μάρα Ζαχαρέα
Συμπαθητική η χρονιά αυτή για την κύρια Ζαχαρέα με νέες ευκαιρίες που θα τις δοθούν τους προσεχείς μήνες. Ωστόσο, στην αρχή του 2008, όπως και τους καλοκαιρινούς μήνες της ίδιας χρονιάς, θα την απασχολήσουν προβλήματα στο στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον. Η ίδια θα μπορέσει να ξεπεράσει πολεμικές παρασκηνιακές τακτικές εις βάρος της και πικρίες κοινωνικών και συναισθηματικών απογοητεύσεων.

Έλλη Στάη
Πρόκειται για μια σημαντική χρονιά, που ξεκινάει λίγο ρευστά και περίεργα και εξελίσσεται πολύ πιο θριαμβευτικά μετά το Μάιο. Το 2008 αποτελεί σταθμό για την κυρία Στάη, κυρίως για την επαγγελματική και την κοινωνική της ζωή. Πολλά θα μεσολαβήσουν για να την οδηγήσουν σε προώθηση και προβολή, που φαίνεται να συμβαίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2008. Τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν θα της δώσουν ευκαιρίες προβολής, εάν τα διαχειριστεί και τα παρουσιάσει με έναν εξυπνότερο τρόπο.

Όλγα Τρέμη
Έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει. Η χρονιά αυτή τη βοηθάει σε ένα γενικότερο ανεφοδιασμό, τόσο συναισθηματικό όσο και οικονομικό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στα επαγγελματικά θα συμβούν διάφοροι τριγμοί, τους οποίους θα αντιμετωπίσει έξυπνα και αποτελεσματικά. Θα υπάρχει μια επαγγελματική προσφορά ή μια καινούργια πρόταση, αλλά δεν θα παρασυρθεί να ανταποκριθεί αμέσως.

Νίκος Χατζηνικολάου
Σταθερή πορεία και μεγαλύτερη ενίσχυση στη βάση της ζωής του. Ο Δίας στον Αιγόκερω τον βοηθάει να βελτιώσει συνθήκες διαβίωσης και να ενισχύσει τα επαγγελματικά του συμφέροντα αμυνόμενος καλύτερα απέναντι σε πολλούς παρασκηνιακούς εχθρούς που έχει αποκτήσει. Σημαντική εξελίσσεται και η οικογενειακή του ζωή. Προσοχή ίσως να χρειαστεί στη διαχείριση των χρημάτων του.

Νίκος Ευαγγελάτος
Συνεχίζεται η τηλεοπτική ακμή του γνωστού παρουσιαστή, αλλά στις συνθήκες εργασίας και στο σχετικό περιβάλλον θα προκύψουν προβλήματα και εσωτερικές δυσκολίες. Τα περισσότερα από αυτά δεν θα γίνουν ποτέ γνωστά στο ευρύτερο κοινό, ο ίδιος όμως θα αναγκαστεί να αλλάξει συμπεριφορά και τακτική απέναντι σε κάποιους ανθρώπους που επηρεάζουν είτε την ισορροπία του είτε το συμφέρον του. Νευρικό είναι το ξεκίνημα του 2008 για αυτόν και αρκετά προβληματικό θα αποδειχτεί το προσεχές καλοκαίρι.

Τατιάνα Στεφανίδου
Το 2008 της δίνεται μια σειρά ευκαιριών να ανανεώσει το τηλεοπτικό και επαγγελματικό προφίλ της. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα αλλά και κουραστική χρονιά για την κυρία Στεφανίδου. Θα καταβάλλει συνεχείς αγώνες για να διατηρήσει σε ισορροπία τις εσωτερικές αντιθέσεις μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Γενικότερα, όμως, συγκαταλέγεται στην ομάδα εκείνων που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν το αντικείμενο της δουλειάς τους και που έχουν δυνατότητες για νέες επιτυχίες ή αποκλειστικότητες.

Ελεονώρα Μελέτη
Καθοριστική θα αποδειχτεί η χρονιά αυτή για την Ελεονώρα Μελέτη. Δεν θα είναι εύκολη, αλλά μια περίοδος που θα τη βοηθήσει να πάρει μεγάλες αποφάσεις για την εξέλιξή της. Όπως άλλωστε διαφαίνεται, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην ακολουθήσει για πολλά χρόνια την τηλεοπτική καριέρα, όπως έκαναν οι προκάτοχές της. Αυτό θα κριθεί τόσο το 2008 όσο και στη διάρκεια του 2009. Περισσότερο προνοητική επίσης πρέπει να γίνει και για τα αισθηματικά της.

Λάκης Λαζόπουλος
Ο δημοφιλής ηθοποιός ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου και ενισχύεται πολύ από το ζώδιο των Διδύμων. Το 2008 πέρα από την παρουσία του στην τηλεόραση θα τον διευκολύνει να έχει επιτυχείς επιδόσεις και σε άλλους τομείς της τέχνης, ιδίως στο χώρο του θεάτρου, αλλά και γενικότερα σε τομείς που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση ή την επιχειρηματικότητα. Δεν θα λείψουν οι αντιξοότητες από τη ζωή του λόγω συγκυριών, αλλά ούτε και οι αντιθέσεις με μερικούς από τους πολέμιους που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Ωστόσο, το 2008 τον βοηθάει να βάλει νέους στόχους, να διατηρεί υψηλή τη δημοτικότητά του και τον εξυπηρετεί στην έκφραση και σε νέες συνεργασίες.

Γρηγόρης Αρναούτογλου
Θα ταλαιπωρηθεί λίγο μέσα στη νέα χρονιά στον επαγγελματικό τομέα, αλλά θα έχει ευκαιρίες συναισθηματικού ανεφοδιασμού και οικονομικής βελτίωσης. Ίσως είναι μια χρονιά καθοριστική για το μέλλον του δημοφιλούς τηλεοπτικού σταρ.

Γιώργος Παπαδάκης
Παραμένει σταθερός να υπηρετεί τον τομέα της ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι θα έχει μερικές διαφωνίες με συνεργάτες ή και με την εργοδοσία του. Δεν αποκλείεται μια νέα πρόταση δουλειάς στην προσεχή τηλεοπτική σεζόν, αλλά στον ίδιο έγκειται αν θα πάρει τη μεγάλη απόφαση. Θα τον απασχολήσουν περισσότερο πρόσωπα και ζητήματα της ιδιωτικής και οικογενειακής του ζωής, τα οποία παραμένουν μακριά από το χώρο τηλεθέασης.

Σοφία Αλιμπέρτη
Η δημοφιλής παρουσιάστρια, που ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων, θα συνεχίζει να έχει επιτυχία στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις. Ωστόσο, μετά την άνοιξη του 2008 γεγονότα και συγκυρίες εξωτερικές αλλάζουν λίγο την πορεία της καθημερινότητάς της. Το προσεχές καλοκαίρι θα περάσει μια δοκιμασία, τόσο στο συναισθηματικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Το φθινόπωρο τη βρίσκει αλλαγμένη και με νέα σχέδια. Της δίνεται η ευκαιρία να ξανασκεφτεί την εκδοχή να παίξει στο θέατρο.

Ανδρέας Μικρούτσικος
Αποτελεί σταθερή αξία στο χώρο της τηλεόρασης. Ο Κρόνος, όμως, στο ζώδιο της Παρθένου τον αναγκάζει να αναθεωρήσει μερικές από τις επαγγελματικές του συνήθειες και συνεργασίες. Το δεύτερο μισό του 2008 αλλάζουν οι παράμετροι και οι προοπτικές. Είναι τότε που πρέπει να σκεφτεί έξυπνα και προνοητικά για το δικό του συμφέρον. Ένα νέο είδος ψυχαγωγίας στην τηλεόραση είναι αυτό που θα του δώσει την επόμενη ευκαιρία.

Χρήστος Φερεντίνος
Το 2008 είναι μια συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς για τον πολύ συμπαθή Χρήστο Φερεντίνο. Προβλέπεται ότι θα αλλάξουν ορισμένα πράγματα στη ζωή του προς το καλύτερο, αλλά ο ίδιος θα προβληματιστεί για το επαγγελματικό του μέλλον. Το 2008 είναι η χρονιά που του δίνει την ευκαιρία να συνδυάσει δύο διαφορετικά είδη δουλειάς ή να περάσει σε ένα επόμενο καινούργιο είδος τηλεοπτικού παιχνιδιού.

Δημήτρης Κοντομηνάς
Ο γνωστός επιχειρηματίας έχει μια σημαντική χρονιά. Ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων και διαμορφώνει σύμφωνα με τη συγκυρία της εποχής την τακτική των νέων δραστηριοτήτων του. Παράλληλα, αλλάζει υφή και η προσωπική του ζωή. Έτσι, λοιπόν, το 2008 προσφέρεται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό, το οποίο εφοδιάζει εκ νέου τα συναισθηματικά και τα οικονομικά του δεδομένα.