Μπουκιές στο Παρίσι

03.01.2008
Μπορεί να προετοιμάζεται να μπει στο πιο δημοφιλές λεωφορείο η Πέμυ Ζούνη, καθώς σύντομα θα κάνει πρεμιέρα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, αλλά σε ένα ταξιδάκι στο Παρίσι δεν μπόρεσε να αντισταθεί.

Μπορεί να προετοιμάζεται να μπει στο πιο δημοφιλές λεωφορείο η Πέμυ Ζούνη, καθώς σύντομα θα κάνει πρεμιέρα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, αλλά σε ένα ταξιδάκι στο Παρίσι δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Πόσο μάλλον όταν αυτό το ταξίδι είναι «Μπουκιά και συχώριο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η εορταστική πρόσκληση έγινε από τον Ηλία Μαμαλάκη, που ήθελε τη γοητευτική ηθοποιό και λάτρισσα της μαγειρικής καλεσμένη στην πρωτοχρονιάτικη εκπομπή του. Η Πέμυ ακούγοντας ότι θα περπατήσει στους στολισμένους δρόμους του Παρισιού, που είναι από τις αγαπημένες της πόλεις, και θα γευτεί τις πιο ωραίες λιχουδιές, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό. Η ιδέα της πιο ρομαντικής πόλης, η θέα από τον Πύργο του Άιφελ, τα τραγούδια, που είναι η άλλη της μεγάλη αδυναμία, καθώς έχει βγάλει στο παρελθόν και CD με τραγούδια από όλο τον κόσμο και, φυσικά, από τη Γαλλία, την έκαναν να πετάξει από χαρά.

Άλλωστε, προσπαθεί πάντα να βρίσκει λίγο χρόνο να ταξιδεύει και με την οικογένειά της που υπεραγαπά. Έτσι, το πήρε απόφαση να τους λείψει για λίγο, ώστε να γευτεί τις παρισινές λιχουδιές και να γυρίσει γεμάτη λαχταριστές ιδέες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Ο «μετρ» του είδους Ηλίας Μαμαλάκης την «ξενάγησε» σε όλα τα μυστικά της γαλλικής κουζίνας, στις λιχουδιές και στα εορταστικά πιάτα, ενώ δεν παρέλειψε να της συστήσει και τα φημισμένα γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες. Η δημοφιλής ηθοποιός, γνωστή για το λεπτό της γούστο, ενθουσιάστηκε και γύρισε φορτωμένη δώρα για τους δικούς της ανθρώπους. Σίγουρα αυτό το ταξίδι θα το θυμάται για καιρό, όπως άλλωστε και οι τηλεθεατές, που θα γνωρίσουν το Παρίσι και τις ομορφιές του στην πρωτοχρονιάτικη εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη. Άλλωστε, με το αεροπλάνο το Παρίσι είναι δίπλα μας! Οπότε είναι και μια καλή απόδραση για όσους θέλουν να συνδυάσουν το ρομαντισμό με την καλή κουζίνα. Τυχαία νομίζετε ότι το αποκαλούν «Πόλη του Φωτός»; Κάτι ξέρει ο Ηλίας Μαμαλάκης που το διάλεξε για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. χ.α.