Θανάσης Τσαλταμπάσης: "Ο Γρηγόρης μού ήρθε κεραυνός"

05.10.2007
Ποιος είναι ο Θανάσης Τσαλταμπάσης; Ο νέος συμπαρουσιαστής και «κρυφός άσος» του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Κάνει ντεμπούτο φέτος με τη φιλοδοξία όχι να κάνει τον ωραίο ή τη «γλάστρα» γένους αρσενικού, αλλά με στόχο να βάλει περισσότερο γέλιο στη ζωή μας.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη


Ποιος είναι ο Θανάσης Τσαλταμπάσης; Ο νέος συμπαρουσιαστής και «κρυφός άσος» του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Κάνει ντεμπούτο φέτος με τη φιλοδοξία όχι να κάνει τον ωραίο ή τη «γλάστρα» γένους αρσενικού, αλλά με στόχο να βάλει περισσότερο γέλιο στη ζωή μας.

Πώς προέκυψε η πρόταση να είσαι φέτος στο πλευρό του Γρηγόρη;

«Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία! Ξαφνικά ένα βράδυ χτύπησε το τηλέφωνό μου. Λέω: Ποιος είναι;, μου λέει: Ο Γρηγόρης, λέω: Λάθος κάνετε, δεν ξέρω κανένα Γρηγόρη και απαντάει: Αρναούτογλου. Συνειδητοποίησα από τη φωνή ότι ήταν εκείνος κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Τη στιγμή που με έπαιρνε ήταν στην Αμερική σε πτήση προς Αθήνα και του καρφώθηκε η ιδέα να μου τηλεφωνήσει. Με είχε δει σε ένα διαφημιστικό τότε και είχε μάθει για τον αυθορμητισμό μου. Αρχικά με ήθελε με καθημερινή παρουσία στο πλατό, εξήγησα ότι δεν μπορώ επειδή κάνω και θέατρο, έχω και τις άλλες εκπομπές και συμφωνήσαμε να κάνουμε κάποια βιντεάκια από οδοιπορικά μας σε χωριά και σε δρόμους πόλεων».

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα του Γρηγόρη θαυμάζεις και ποιο είναι εκείνο που μπορεί να σε κάνει να τον μισήσεις;

«Θαυμάζω στον Γρηγόρη ότι έχει μείνει ένα πολύ απλό και καθημερινό παιδί, παρ όλο τον πανικό δημοσιότητας που υπάρχει γύρω από το όνομά του. Δεν τον έχει επηρεάσει καθόλου όλο αυτό το παιχνίδι της showbiz και της διασημότητας. Δεν περίμενα τόσο ζεστή αντιμετώπιση απέναντί μου, που ξεκινάω τώρα τα βήματά μου στην τηλεόραση. Αυτό που μπορεί να μας κάνει να τσακωθούμε είναι σίγουρα οι γυναίκες. Μπορούμε να μαλώσουμε για μια γυναίκα, γιατί βλέπω ότι έχουμε τα ίδια γούστα. Όταν κυκλοφορούμε, μας αρέσουν οι ίδιες γυναίκες».

Γιατί διώξατε όλες τις γυναίκες από δίπλα σας φέτος; Μαζευτήκατε τρεις άνδρες και δίπλα σας έχετε μόνο τη Σίσσυ Χρηστίδου

«Να σου θυμίσω ότι εγώ θα είμαι εκτός πλατό, με τον Γρηγόρη μόνο. Πάντως, αν θες τη γνώμη μου, πιστεύω ότι το έκαναν για λόγους ανανέωσης. Νέα πρόσωπα σημαίνει και πιο φρέσκια εκπομπή».

Πριν σου γίνει η πρόταση έβλεπες Γρηγόρη;

«Δεν ήμουν και καθόλου σπίτι για να τον δω Έκανα παιδικό θέατρο τις πρωινές ώρες, είχα και τη σχολή μου και δεν προλάβαινα».

Από τις γυναίκες της πρωινής ζώνης που θα παίζουν απέναντί σας, δηλαδή την Ελένη Μενεγάκη, την Ελεονώρα Μελέτη και τη Μαριέττα Χρουσαλά, ποια σου αρέσει περισσότερο σαν γυναίκα και ποια σαν παρουσιάστρια;

«Έτσι όπως μου το θέτεις μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο τρίλημμα που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου! (Γέλια.) Όλες έχουν τη δική τους προσωπικότητα. Η Ελένη είναι παλιά καραβάνα, η Ελεονώρα είναι φρέσκια και πολύ άνετη, η Μαριέττα είναι πολύ νέα. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι την Ελεονώρα και τη Μαριέττα δεν τις έχω δει πολύ, γιατί δεν είμαι στο σπίτι το πρωί».

Παράλληλα, θα σε βλέπουμε και στο νέο παιχνίδι του Mega, το «Sumusu». Τι παιχνίδι θα είναι αυτό;

«Οι παίκτες θα καλούνται να γράψουν την απάντηση σε καλλιτεχνικές ερωτήσεις που θα τους κάνω πατώντας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με τα πόδια τους τα πλήκτρα ενός τεράστιου κινητού τηλεφώνου».

Στο τρέιλερ σε βλέπουμε ως δάσκαλο του κουνγκ φου. Έχεις καμία επαφή εσύ με τις πολεμικές τέχνες;

«Πήγαινα από μικρός ταε κβον ντο και λίγο πριν από τη μαύρη ζώνη σταμάτησα επειδή είχε ένα πρόβλημα η πατούσα μου από τα ξύλα που σπάζαμε. Το Sumusu τώρα ως τίτλος προέκυψε από ένα κινέζικο όνομα sumusu. Η ιδέα προέκυψε πάντως και από το ότι ο χαμένος στο παιχνίδι δεν κερδίζει τίποτα, οπότε εμείς κάνουμε τον Κινέζο».

Πού αλλού θα σε δούμε φέτος;

«Όσον αφορά την τηλεόραση, θα παίζω για δεύτερη χρονιά στη Λούφα και παραλλαγή στη ΝΕΤ και στη νέα σειρά του Mega Ευτυχισμένοι μαζί με τον Γιάννη Μπέζο.

Στο θέατρο θα παίζω στης Κακομοίρας με τον Πέτρο Φιλιππίδη, που κάνουμε πρεμιέρα στα μέσα Οκτωβρίου».

Πώς είναι να παίζεις δίπλα σε τόσο μεγάλους ηθοποιούς;

«Το γεγονός ότι θα βρίσκομαι πάνω στη σκηνή με τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι σαν να περνάω από δεύτερη δραματική σχολή. Σαν να παίρνω δεύτερο πτυχίο. Το ίδιο νιώθω και με τον Γιάννη Μπέζο. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα φανταζόμουν ότι θα έπαιζα με τέτοιους ηθοποιούς».

Τι σε γεμίζει περισσότερο, η υποκριτική ή η παρουσίαση;

«Τα σχέδιά μου και τα όνειρά μου σχετίζονται με το να έχω μια πολύ μεγάλη καριέρα στο θέατρο και ως ηθοποιός».

Τrivia

Ηλικία: 25

Γεννήθηκε και μεγάλωσε: Στη Θεσσαλονίκη.

Ασχολείται με την υποκριτική: Από 8 χρόνων. «Μάλιστα, όλοι στη γειτονιά με φώναζαν με το όνομα του πρώτου ρόλου μου. Με έλεγαν δήμαρχο κ. Τσιμεντόπουλο».

Η πρώτη του παράσταση: «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο».

Δεν θα ξεχάσει ποτέ: Τη συμμετοχή του στη «Μελωδία της ευτυχίας» στο θέατρο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Νομίζω ότι έγινε σε άλλη ζωή αυτό. Είναι σαν μύθος».