Whats new, pussycat?

30.10.2008
Μπορεί στην Αμερική λόγω της κρίσης να γίνεται πολύς λόγος αυτές τις ημέρες για τις... fat cats (σ.σ.: επενδυτές με μεγάλα χαρτοφυλάκια), που αδυνάτισαν, ωστόσο οι Αμερικανοί φαίνεται πως ενδιαφέρονται περισσότερο για τις Pussycat Dolls.

Μπορεί στην Αμερική λόγω της κρίσης να γίνεται πολύς λόγος αυτές τις ημέρες για τις... fat cats (σ.σ.: επενδυτές με μεγάλα χαρτοφυλάκια), που αδυνάτισαν, ωστόσο οι Αμερικανοί φαίνεται πως ενδιαφέρονται περισσότερο για τις Pussycat Dolls. Πρόκειται για το συγκρότημα με τις έξι πανέμορφες τραγουδίστριες της r n b που κάνουν καυτά σόου, χορεύουν λάγνα, έχουν σέξι παρουσία και η αξία τους κάνει limit up στο χρηματιστήριο της τηλεθέασης.

Οι Pussycat Dolls μόλις κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Doll Domination» και πλέον πολλοί τις χαρακτηρίζουν ως το πιο ανερχόμενο αλλά και σέξι συγκρότημα της διεθνούς ποπ σκηνής. Ο δρόμος προς τη δόξα βέβαια δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τις κυρίες. Κάθε άλλο μάλιστα και το παραδέχονται και οι ίδιες.

Το συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του το 1995, έχοντας από την πρώτη στιγμή φανατικούς οπαδούς αλλά και πολέμιους. Με την καθοδήγηση της χορογράφου, σκηνοθέτριας και ηθοποιού Ρόμπιν Άντιν και με την ετικέτα της χορευτικής μπάντας, έκαναν τελικά αίσθηση κυρίως μέσα από τις τολμηρές παρουσίες τους επί σκηνής.

Οι συνεργασίες τους επίσης πολυσυζητημένες: Κάρμεν Ελέκτρα, Κριστίνα Αγκιλέρα, Γκουέν Στεφάνι, Μπρίτανι Μέρφι και Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Το 2003 οι Άσλεϊ Ρόμπερτς, Τζέσικα Σούτα, Κίμπερλι Γουάιατ και Μέλοντι Θόρτον πήραν στην ομάδα την Κάρμιτ Μπακάρ και μαζί τους ως βασική τραγουδίστρια έφεραν τη Νικόλ Σέρζινγκερ.

Η «αρχηγός» της r n b band Νικόλ, που παράλληλα εκτελεί και χρέη παραγωγού του συγκροτήματος, συχνά αναφέρει: «Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις το κοινό πως, εκτός από ομορφιά, διαθέτεις και ταλέντο». Της αρέσει να βρίσκεται πίσω από την κονσόλα ήχου, αλλά παράλληλα δεν χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει επί σκηνής τα κάλλη της. Υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές της το 2007 θέλησε να τολμήσει να κάνει σόλο καριέρα, αλλά λόγω της παταγώδους αποτυχίας που είχε το πρώτο single της, οι φιλοδοξίες της μπήκαν αυτόματα στο χρονοντούλαπο της μουσικής ιστορίας. Αυτάρεσκα οι Pussycat Dolls δηλώνουν μια πολύ δυνατή ομάδα στο χώρο της μουσικής και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «ΡCD» έκανε τεράστια επιτυχία παντού. Η μεγάλη αποδοχή τους από το κοινό, αλλά και το πλασάρισμα των τραγουδιών τους στις πρώτες θέσεις των charts τις ώθησε το Μάρτιο του 2007 να αποδεχθούν την πρόταση του τηλεοπτικού δικτύου CW να συμμετάσχουν σε reality show.

To πρόγραμμα είχε θετική αποδοχή από τηλεκριτικούς και τηλεθεατές, με αποτέλεσμα από τις πρώτες εβδομάδες προβολής του να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης. Το «Ρussycat Dolls Present the Search for the Next Doll» είχε στόχο να βρει το έβδομο μέλος του συγκροτήματος. Το reality ολοκληρώθηκε, αλλά η σύνθεση της μπάντας δεν άλλαξε, καθώς η νικήτρια αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα και αποχαιρέτησε τις υπόλοιπες χωρίς να μπουν καν στον κόπο να συζητήσουν για συνεργασία.

Αποχωρήσεων συνέχεια
Τον προηγούμενο Μάρτιο, όμως, την ομάδα εγκατέλειψε και η Κάρμιτ Μπακάρ και πλέον οι κούκλες συνεχίζουν την πορεία τους ως πεντάδα.

Με ανεβασμένες μετοχές και πολλά προπωλημένα σόου στις ΗΠΑ, λόγω του εντυπωσιακού θεάματος που παρουσιάζουν επί σκηνής, οι Pussycat Dolls συνεχίζουν παράλληλα και την τηλεοπτική τους καριέρα. Τον περασμένο χειμώνα λοιπόν παρουσίασαν το δεύτερο κύκλο του reality στο οποίο πρωταγωνιστούν με τίτλο «Ρussycat Dolls Present: Girlicious», ενώ παράλληλα, βλέποντας ότι το όνομά τους συνεχίζει να πουλάει, σχεδίασαν και ρούχα που φέρουν την υπογραφή τους. Πλέον προγραμματίζουν και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις οποίες προς το παρόν δεν αποκαλύπτουν!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ