Ρουτίνα, αγάπη μου...

23.09.2008
Το γεγονός ότι κανένας δεν προτιμάει τη ρουτίνα της καθημερινότητάς του από τις διακοπές δεν σημαίνει ότι δεν του αρέσει που βρίσκεται πάλι πίσω στο σπίτι του, στις συνήθειές του, στους ρυθμούς του.

Το γεγονός ότι κανένας δεν προτιμάει τη ρουτίνα της καθημερινότητάς του από τις διακοπές δεν σημαίνει ότι δεν του αρέσει που βρίσκεται πάλι πίσω στο σπίτι του, στις συνήθειές του, στους ρυθμούς του. Σχετική έρευνα μάλιστα έδειξε ότι οι άνθρωποι μετά τις διακοπές τους βλέπουν με άλλα μάτια την καθημερινότητά τους: είναι πιο θετικοί απέναντί της, νιώθουν πιο ασφαλείς, πιο δημιουργικοί, πιο γήινοι, με την έννοια ότι συνειδητοποιούν ότι αυτή είναι η αληθινή ζωή τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, γιατί παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, αυτή την καθημερινότητα την έχουμε σε μεγάλο βαθμό διαμορφώσει εμείς οι ίδιοι. Δεν μπορεί λοιπόν παρά να την αγαπάμε. Απλώς έχουμε την τάση να εστιάζουμε περισσότερο στις αρνητικές πλευρές της, με αποτέλεσμα να γκρινιάζουμε και να χάνουμε τις όμορφες στιγμές που μπορεί να μας προσφέρει.

Δεν είναι τυχαίο, υποστηρίζουν, το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μετά τις διακοπές τους είναι πιο αποφασιστικοί και τολμηροί στις αλλαγές της ζωής τους, πειθαρχούν πιο εύκολα σε δίαιτες αδυνατίσματος, είναι πιο επαρκείς στις επαγγελματικές και τις άλλες τους υποχρεώσεις, επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνιση, το σπίτι τους και να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες.

Με δυο λόγια, για να αγαπήσετε τη ρουτίνα σας, πηγαίνετε διακοπές!

Το καλύτερο φαγητό του Σεπτεμβρίου
Όσοι αγαπάνε τις μελιτζάνες ξέρουν ότι η καλύτερή τους εποχή είναι ο Σεπτέμβριος.

Εκτός όμως από πολύ νόστιμο λαχανικό, οι μελιτζάνες είναι και πολύ ωφέλιμες. Περιέχουν ανθοκυανίνες, γλυκοαλκαλοειδή, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, βιταμίνες Β1, Β3, Β6 και φολικό οξύ, ουσίες που βοηθούν στην καλή λειτουργίας της καρδιάς, του συκωτιού και του εντέρου και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης. Εννοείται, βέβαια, ότι ο καλύτερος τρόπος να τις τρώμε δεν είναι ο μουσακάς ή τα παπουτσάκια, ούτε να τις τηγανίζουμε. Οι μελιτζάνες είναι νοστιμότατες αν τις ψήσετε στη σχάρα ή στο φούρνο ή αν τις μαγειρέψετε στην κατσαρόλα με ρύζι και φρέσκια ντομάτα. Δεν χρειάζεται μάλιστα να τις στερηθούν ακόμα και όσοι προσπαθούν να αδυνατίσουν. Γιατί παρά το γεγονός ότι έχουν λίγο περισσότερες θερμίδες από άλλα λαχανικά, αυτό που κάνει τα φαγητά που τις περιέχουν παχυντικά δεν είναι οι μελιτζάνες, αλλά ο τρόπος που τις μαγειρεύουμε βούτυρα, λάδια, τυριά κ.λπ. Αντίθετα, δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο και υγιεινό από το να συνοδεύετε τα ψητά της δίαιτάς σας με μελιτζάνες ψημένες στο γκριλ.

Ενυδάτωση: «όπλο» κατά των ρυτίδων
Όσο πιο αφυδατωμένο είναι το δέρμα μας, τόσο πιο εύθραυστο γίνεται, τόσο πιο εύκολα «σπάει».

Ο ήλιος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το στρες, η ζέστη, το μακιγιάζ ταλαιπωρούν την επιδερμίδα μας, την αφυδατώνουν, τη θαμπώνουν, την κάνουν ευερέθιστη. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, μετά το καλοκαίρι, η επιδερμίδα του προσώπου αλλά και το δέρμα σε όλο το σώμα μας «διψάνε». Γι αυτό και χρειάζεται να τα φροντίζουμε πιο εντατικά.

Κάθε τρεις μέρες κάνετε ένα πίλινγκ, ώστε να απαλλάξετε την επιδερμίδα σας από τα νεκρά κύτταρα. Αμέσως μετά και αφού καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας, βάλτε μια ενυδατική μάσκα. Μετά τη μάσκα βάλτε την κρέμα ημέρας ή νύχτας, ανάλογα με το αν είναι πρωί ή βράδυ. Υπάρχουν μάλιστα ορισμένες μάσκες προσώπου που μπορούν να μείνουν όλη νύχτα στο πρόσωπό σας, καθώς εκτός από ενυδατικές είναι και θρεπτικές. Την επόμενη μέρα, αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας, θα διαπιστώσετε ότι, εκτός από βελούδινη υφή, η επιδερμίδα σας κυριολεκτικά λάμπει.

Για να ενυδατώσετε το δέρμα του σώματός σας, κάντε καθημερινά μπάνιο χρησιμοποιώντας ένα σκληρό φυσικό σφουγγάρι και μετά κάντε μασάζ με μια κρέμα σώματος, επιμένοντας ιδιαίτερα στις φτέρνες, στα γόνατα και στους αγκώνες. Αν έχετε ξηρό δέρμα, για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα βούτυρο σώματος είναι πολύ πιο ενυδατικό, αλλά χρειάζεται να περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί και πριν φορέσετε τα ρούχα σας.

Αν αρχίσατε δίαιτα...
Για να μπορέσετε να ακολουθήσετε τη δίαιτα που ξεκινήσατε με το που επιστρέψατε για όσο καιρό χρειάζεται, εκτός από τη διατροφή σας, θα πρέπει να φροντίσετε και για μερικούς άλλους πολύ σημαντικούς παράγοντες:

Να κοιμάστε καλά.

Να μην αγχώνεστε.

Να μη βιάζεστε να χάσετε τα περιττά κιλά.

Να μην πανικοβάλλεστε όταν κολλάει η ζυγαριά.

Αν μια μέρα κάνετε παρασπονδία, την επομένη απλώς αφαιρέστε λίγη από την ποσότητα του φαγητού που τρώτε σε κάθε σας γεύμα.

Αν παρά το γεγονός ότι πειθαρχείτε στο πρόγραμμα αδυνατίσματος δεν χάνετε ούτε κιλά ούτε πόντους, μην μπείτε στον πειρασμό να μειώσετε τις μερίδες του φαγητού σας ή να αφαιρέσετε ένα από τα γεύματα. Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα. Το περπάτημα για 40 λεπτά καθημερινά είναι ό,τι πρέπει.