Μία βόλτα στην Καλλιθέα

22.09.2008
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε.
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε.

Υπό το φως των κεριών...
Στην οδό Αραπάκη 69 βρίσκεται ένας χώρος αφιερωμένος σε όσους αγαπάνε τα χρώματα, τα αρώματα και την ξεχωριστή αίσθηση του φωτός που ξεπηδάει μέσα από ένα κερί. Σχήματα ξεχωριστά και πρωτότυπα, πανδαισία αποχρώσεων, υλικά μοναδικά. Στο «Wax & Craft» θα βρείτε μοναδικά κεριά, κατάλληλα για να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον προσωπικό σας χώρο. Με προσήλωση στη θρησκευτική παράδοση ο χαρισματικός Loucas Georgiadi στις μοντέρνες δημιουργίες έχει προσθέσει μερικές ακόμα, στις οποίες αποτυπώνονται οι μορφές αγίων και ιερών προσώπων της Ορθοδοξίας στο κερί. Στο «Wax & Craft» και οι πέντε αισθήσεις σας ανανεώνονται ευχάριστα.

Βάλε «Fantasia»
Όταν ένας χώρος φέρει ένα συγκεκριμένο όνομα, πρέπει και να είναι αντάξιος αυτού. Πράγμα σπάνιο, άλλα όχι απίθανο, όπως στην περίπτωση του καταστήματος ειδών δώρου «Fantasia» στη συμβολή των οδών Γρυπάρη και Δαβάκη, που οι προτάσεις του πραγματικά ξεπερνούν τη φαντασία. Διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα σε ανάλαφρο κλασικό στυλ που δίνουν μια διαφορετική νότα στο χώρο σας ή στο σπίτι αγαπημένων σας ανθρώπων. Το μάτι μου έπεσε στα εξαιρετικής ποιότητας πορσελάνινα μπιμπελό και στις καλαίσθητες μινιατούρες. Στα highlights του «Fantasia» οι χειροποίητες κούκλες σε διάφορα μεγέθη, αλλά και οι βενετσιάνικες μάσκες, ιδανικές για όσους λατρεύουν το ομώνυμο στυλ της Ιταλίας των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Αν παντρεύεστε σύντομα ή έρχεται στον κόσμο το πρώτο σας παιδάκι, ρίξτε μια ματιά στις χειροποίητες μπομπονιέρες της ιδιοκτήτριας Ευαγγελίας Τόντου και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε!

«Παράδεισος» γεύσεων
Στρες, αγχώδης τρόπος ζωής, γρήγορο και πολλές φορές κακής ποιότητας φαγητό... Όλο και περισσότεροι από εμάς έχουμε συνειδητοποιήσει τον ανθυγιεινό τρόπο ζώης στην καθημερινότητά μας και προσπαθούμε να τον αλλάξουμε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα βιολογικά προϊόντα έχουν εισβάλλει δυναμικά στο τραπέζι των περισσότερων οικογενειών. Ακολουθώντας τα τελευταία χρόνια έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ανακάλυψα ένα «βιολογικό παράδεισο», στον οποίο για να προμηθευτείς τα απαραίτητα δεν χρειάζεται να τα πληρώσεις... χρυσάφι. Στο ομώνυμο κατάστημα επί της οδού Χαροκόπου 109 μπορεί κανείς να προμηθευτεί ό,τι χρειάζεται για τις καθημερινές διατροφικές του συνήθειες, με τη διαφορά όμως ότι οι πρώτες ύλες είναι αγνές, απαλλαγμένες από κάθε μορφής επεξεργασία. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ψωμί, ζυμαρικά, γαλακτομικά προϊόντα και αλλαντικά, θυμαρίσιο μέλι, γλυκά του κουταλιού, ακόμη και φυτικά καλλυντικά, απορρυπαντικά και βότανα, τα πάντα βρίσκονται στο «Βιολογικό παράδεισο» της Καλλιθέας. Αν ξέρετε δε τι θέλετε, τα πράγματα έρχονται στο σπίτι σας με διανομέα!

Για κάθε εποχή...
Τα λευκά λινά τραπεζομάντιλα μου θυμίζουν τις Κυριακές γύρω από το οικογενειακό τραπέζι με το κοκκινιστό, οι δίσκοι με το κέντημα και το τζάμι το γλυκό νερατζάκι που κερνούσε η γιαγιά μου μαζί με παγωμένο νερό τα καλοκαίρια στο χωριό... Όλα αυτά τα θυμήθηκα σε μια στιγμή παρατηρώντας τη βιτρίνα του καταστήματος «Αll Seasons» στην οδό Αραπάκη 60. Δεν είχα παρά να μπω μέσα και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Λευκά είδη φτιαγμένα με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση. Κλασικά κοφτά τραπεζομάντιλα, λεπτοδουλεμένα σεμέν σαν αυτά που φυλάνε οι γιαγιάδες μας στα μπαούλα, παραστάσεις και υλικά μιας περασμένης εποχής που θυμόμαστε όλοι με νοσταλγία. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Στο «Αll Seasons» θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι, σεντόνια για την κρεβατοκάμαρα και γενικά πράγματα που κάνουν ένα χώρο οικείο και ζεστό!

Αν και στη δική σας γειτονιά, τη δική σας πόλη, οπουδήποτε στην Ελλάδα υπάρχει κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ειδοποιήστε μας. Φωτογραφίστε το και στείλτε μας τις πληροφορίες με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό.