Ο προπονητής των Warriors είπε όλα όσα νιώθουμε για το μακελειό στο Τέξας - Το συγκινητικό ξέσπασμά του έγινε viral

26.05.2022
Ο προπονητής των Warriors είπε όλα όσα νιώθουμε για το μακελειό στο Τέξας - Το συγκινητικό ξέσπασμά του έγινε viral
Ο εγκέφαλος ακόμη δεν μπορεί να επεξεργαστεί την τραγική είδηση για την εν ψυχρώ δολοφονία 19 μαθητών δημοτικού και δύο δασκάλων τους όταν ένας 18χρονος μπήκε στο σχολείο τους και άνοιξε τυφλό πυρ εναντίον όποιου βρισκόταν μπροστά του.

Μουδιασμένος ο κόσμος όλος άκουσε για ακόμη ένα μακελειό σε σχολικό έδαφος, σε έναν χώρο όπου παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έπρεπε -εκ προοιμίου- να νιώθουν τη μέγιστη ασφάλεια. Όμως όχι!

Ο 18χρονος Salvador Rolando Ramos αποφάσισε διαφορετικά εκείνη τη μέρα. Πήρε το όπλο του -και αφού είχε μαλλώσει και πυροβολήσει ήδη τη γιαγιά του στο πρόσωπο - ξεκίνησε για το σχολείο όπου μπήκε και ξεκίνησε να πυροβολεί αδιάκριτα, ενώ πρώτα είχε μοιραστεί το "πρόγραμμά" του στο Facebook. "Πάω να πυροβολήσω σε ένα δημοτικό σχολείο", έγραψε συγκεκριμένα.

19 παιδιά και δυο δασκάλες έχασαν τις ζωές τους από τις σφαίρες του πριν ο ίδιος πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που είχαν φτάσει στο δημοτικό σχολείο του Uvalde στο Texas, η οποία είναι, παρεμπιπτόντως, πατρίδα του Matthew McConaughey.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν και εξέφρασαν δημόσια συναιθσήματα και σκέψεις σχετικά με το μακελειό, τονίζοντας πως "για μία ακόμη φορά αδυνατούμε να διαχειριστούμε τις ελευθερίες που μας έχουν χαρίσει".

Εκφράζοντας την οδύνη και τη συμπαράστασή του για τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους με τόσο τραγικό τρόπο, κάλεσε τους πατριώτες του να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες και να δράσουν επιτέλους ενάντια στο θέμα της οπλοκατοχής που αποτελεί "γάγγραινα" του συστήματος χρόνια τώρα.

Ήταν πολλοί, διάσημοι και μη, που τοποθετήθηκαν δημόσια σχετικά με την τραγωδία αυτή -που, δυστυχώς, δεν είναι πρωτόγνωρη- όμως οι περισσότεροι αναπαρήγαγαν το ξέσπασμα του προπονητή της ομάδας μπάσκετ των Warriors ο οποίος συγκλόνισε με τις αλήθειες που ξεστόμισε και μίλησε εξ ονόματος όλων μας!

Λιγο πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε παιχνίδι, ο Steve Kerr κλήθηκε να μιλήσει για τις τακτικές της ομάδας στον επικείμενο αγώνα -και τα σχετικά- όμως εκείνος, από τις πρώτες του κιόλας κουβέντες, κατέστησε σαφές ότι δεν θα μιλούσε για μπάσκετ τη στιγμή που τόσο κοντά τους σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι. Και όχι μόνο αυτό.

Ο Kerr, ο οποίος ήταν εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος και λόγω της προσωπικής του τραγωδίας, καθώς έχασε τον πατέρα του, καθηγητή σε πανεπιστήμιο της Βηρυττού, από πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του, το 1984.

"Αρκετά", φώναξε ο Kerr, χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι. "Πότε θα κάνουμε κάτι γι' αυτό; Κουραστηκα. Κουράστηκα να έρχομαι εδώ και να προσφέρω τα συλληπητήριά μου στις χαροκαμένες οικογένειες κάθε φορά... Βαρέθηκα τις στιγμές της σιωπής... Φτάνει πια", φώναξε με τρεμάμενη φωνή τονίζοντας πως όλο το έθνος βρίσκεται υπό την ομηρία 40 γερουσιαστών που δεν δέχονται να βάλουν στην άκρη τα όποια συμφέροντα περί οπλοκατοχής.

Ο λόγος του Kerr συγκλόνισε και κοινοποιήθηκε αμέτρητες φορές. Μεταξύ εκείνων που παρέθεσαν τα όσα είπε εκείνος πλάι στα δικά τους συναισθήματα η Jennifer Lopez, η Michelle Pfeiffer, η Alysa Milano και άλλοι πολλοί.