Damiano David: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις τον εντυπωσιακό ροκά και το συγκρότημά του που κέρδισαν τη φετινή Eurovision

25.05.2021
Damiano David: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις τον εντυπωσιακό ροκά και το συγκρότημά του που κέρδισαν τη φετινή Eurovision
Η ιταλική μπάντα Maneskin είναι η νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για το 2021, όμως τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν αμέσως στον frontman τους τόσο για την εντυπωσιακή, ροκ εμφάνισή του όσο και για μια φημολογία από αυτές που δεν συνηθίζονται σε αυτές τις διοργανώσεις.

Οι Maneskin είναι ένα ροκ συγκρότημα που έγινε γνωστό στην Ιταλία κατά τη συμμετοχή τους στο ιταλικό X Factor το 2017. Έκτοτε έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία στην Ιταλία, φθάνοντας το 2018 μέχρι το Νο 1 με το τραγούδι Torna A Casa.

Οι Maneskin είδαν επίσης τρία τραγούδια να φτάνουν στο Νο2 στα charts και έξι από τα τραγούδια τους να γίνονται πλατινένια στην πατρίδα τους. Και είχαν μέχρι σήμερα δύο άλμπουμ Νο1 στην Ιταλία, με το ντεμπούτο τους Il Ballo Della Vita να γίνεται 3 φορές πλατινένιο.

Πλέον είναι οι νικητές για το 2021 του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Οι Maneskin έκαναν τη σκηνή να πάρει φωτιά με το πανκ-funk ροκ κομμάτι τους, που τραγούδησαν ημίγυμνοι στη μητρική τους γλώσσα.

Το κομμάτι της μπάντας Zitti E Buoni συγκέντρωσε 524 πόντους, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον James Newman's Embers, ήρθε τελευταίο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μη καταφέρνοντας να πάρει ούτε έναν πόντο.

Το ροκ συγκρότημα ελπίζει ότι η επιτυχία τους στη Eurovision να μπορέσει να τους βοηθήσει να κάνουν το δικό τους βήμα στη διεθνή αγορά, ενώ δεν ξεχνούν ποτέ ότι ξεκίνησαν την καριέρα τους τραγουδώντας στους δρόμους της Ρώμης.

Όσο για το τραγούδι που αγαπήθηκε στη Eurovision και σημαίνει «Σκάσε και συμπεριφέρσου σωστά», για την ιστορία, έχει καλές επιδόσεις σε διαγωνισμούς καθώς βοήθησε το συγκρότημα να κερδίσει και το Sanremo Music Festival τον Μάρτιο. Το κομμάτι έφτασε στο Νο2 στα ιταλικά charts και έγινε διπλά πλατινένιο. Θυμήσου το στη συνέχεια.

Ο προκάτοχος των Maneskin, ο Mahmood, τερμάτισε δεύτερος για λογαριασμό της Ιταλίας το 2019. Τραγουδώντας το Soldi, ο σόλο καλλιτέχνης πήρε 472 πόντους - μόλις 26 πίσω από τον νικητή Duncan Laurence της Ολλανδίας.

Η Ιταλία είναι πλέον τρεις φορές νικήτρια της Eurovision, με την Gigliola Cinquetti να παίρνει τον πρώτο τίτλο το 1964 με το Non Ho L'età και τον Toto Cutugno για το τον τίτλο για την Ιταλία το 1990 με το Insieme: 1992 και οι Maneskin κέρδισε το 2021.

Η Ιταλία είναι μια από τις Big Five της Eurovision από το 2010, που σημαίνει ότι προκρίνεται αυτόματα στον τελικό μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Damiano David έκανε όμως το πρώτο βήμα ως ευρωπαϊκή διασημότητα με μια κατηγορία για σκάνδαλο.

Κάποιο τηλεοπτικό πλάνο άφησε την υπόνοια ότι σνίφαρε κοκαΐνη στο τραπέζι του συγκροτήματος στο green room. Κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε έντονα. Ιδού το επίμαχο πλάνο.

Στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη νίκη του, απάντησε στις εικασίες λέγοντας : «Ο Thomas (ο κιθαρίστας Thomas Raggi) έσπασε ένα ποτήρι… Δεν χρησιμοποιώ ναρκωτικά, παρακαλώ παιδιά, μην το λέτε αυτό. Μην το λέτε. Όχι κοκαΐνη παρακαλώ, μην το πείτε αυτό»

Η μπάντα προσφέρθηκε αμέσως να κάνει αιματολογικό τεστ για τυχόν παράνομες ουσίες μετά την εμφάνιση του βίντεο. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBU, ήταν αρνητικό.