Kendall Jenner: Μίλησε για πρώτη φορά για τις κρίσεις πανικού της

21.05.2020
Kendall Jenner: Μίλησε για πρώτη φορά για τις κρίσεις πανικού της
Η 24χρονη καλλονή μοιράστηκε τα όσα βίωνε πριν ζητήσει βοήθεια για το άγχος της.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Good Morning America, η Kendal Jenner αποκάλυψε ότι αντιμετώπισε για πρώτη φορά συμπτώματα άγχους σε πολύ νεαρή ηλικία. «Ήμουν πολύ, πολύ μικρή και θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έτρεχα στη μαμά μου και της έλεγα: “Μαμά, νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω. Κάτι δεν πάει καλά”», είπε.

Το μοντέλο θυμήθηκε πώς αντέδρασε η μητέρα της, Kris Jenner: «φυσικά με πήγε σε μια σειρά γιατρών για να βεβαιωθούμε ότι όλα ήταν εντάξει. Αλλά κανείς δεν μου είπε ποτέ ότι είχα άγχος».

Αν και τα αγχωτικά συναισθήματα υποχώρησαν τελικά, η Kendall εξήγησε ότι το άγχος της επανήλθε όταν η καριέρα της στο μόντελινγκ άρχισε να εκτοξεύεται. «Όπως πριν από τρία - τέσσερα χρόνια, όπου επέστρεψε εντελώς με όλα τα συμπτώματα και είχα τρελές κρίσεις πανικού», είπε.

Τώρα η Jenner ενώνει τις δυνάμεις της με τον Kenneth Cole για το Mental Health Coalition του σχεδιαστή μόδας. Οι δύο τους ενθαρρύνουν τους χρήστες του Instagram να κάνουν share ειλικρινά post σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν το lockdown προκειμένου να καταπολεμήσουν το στίγμα που συνδέεται με την ψυχική ασθένεια. Ο Cole εξήγησε ότι ελπίζει η εν λόγω πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα ασφαλές μέρος για όσο κόσμο θέλει να μιλήσει για τις εμπειρίες του, ειδικά σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι «προσπαθούν να βγάλουν νόημα».

Για να συνεχίσει να ευαισθητοποιεί τον κόσμο, η Kendall λάνσαρε το hashtag #howareyoureallychallenge μέσω ενός βίντεο στο Instagram που πόσταρε από το σπίτι της στο Beverly Hills. «Έχω κάνει πολλές σκέψεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας, κυρίως για την ψυχική υγεία», λέει στο κλιπ. «Έχω καλές μέρες και έχω μερικές πραγματικά ανήσυχες μέρες».

Η 24χρονη αδελφή της Kim Kardashian και ο κομμωτής Jen Atkin προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στο challenge, καθώς και οι φίλοι της Justin και Hailey Bieber.

Η Kim ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αδελφής της ανεβάζοντας στο Instagram, stories και μιλώντας με ειλικρίνεια για τον δικό της αγώνα. «Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν δυνατό ψυχικά άτομο, αλλά δυσκολεύομαι κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος» είπε. «Άρχισα να στρεσάρομαι πολύ όταν ήταν να έρθει το τέταρτο παιδί μου και έτσι το άγχος ξαναεμφανίστηκε. Έπρεπε να πηγαίνω όλα τα παιδιά μου στο σχολείο και να αναλάβω τόσα πολλά καθήκοντα που δεν ήξερα αν μπορούσα να τα καταφέρω».