8 ποπ είδωλα που έφτασαν μέχρι τα Oscars -Ποιοι κέρδισαν και ποιοι όχι [video]

23.02.2019
8 ποπ είδωλα που έφτασαν μέχρι τα Oscars -Ποιοι κέρδισαν και ποιοι όχι [video]
Όποιος έχει δει την τελευταία έκδοση του A Star Born, δεν πρέπει να τον εκπλήσσει το γεγονός ότι η Lady Gaga είναι υποψήφια για το Oscar Καλύτερης Ηθοποιού. Παρόλο που συνηθίζαμε να βλέπουμε την ποπ σταρ με εκκεντρικές ενδυμασίες, στην ταινία έχει αλλάξει στυλιστικό look και υποδύεται μια ευάλωτη γυναίκα στο ρόλο της Ally. Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια ποπ σταρ να κάνει την εμφάνιση της στα Βραβεία της Ακαδημίας. Στην πραγματικότητα, πολλοί τραγουδιστές έχουν θέσει υποψηφιότητες για Όscar, είτε ως ηθοποιοί είτε για το τραγούδι τους στο soundtrack μιας ταινίας. Mε αφορμή τα επερχόμενα Βραβεία Oscar 2019 την Κυριακή, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα αγαπημένα αστέρια της ποπ που έχουν φλερτάρει - ή πήγαν σπίτι με - Oscar. Ίσως η Lady Gaga να συμμετάσχει σύντομα και αυτή στον κύκλο των νικητών.

Ο Justin Timberlake είχε το 2017 μια δυνατή υποψηφιότητα με ένα φιλικό προς όλη την οικογένεια, τραγούδι, το «Can’t Stop the Feeling» από την αξιολάτρευτη ταινία κινουμένων σχεδίων Trolls. Παρόλο που έδωσε μια αξιομνημόνευτη παράσταση στην τελετή των Oscar [στο βίντεο κάτω] έχασε από το «City of Stars» από το La La Land.

2. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μεγαλείο της φωνής της Adele στο τραγούδι «Skyfall» από την ταινία του James Bond με τον ίδιο τίτλο; Το 2013, το ποπ είδωλο ξέσπασε σε κλάματα καθώς δεχόταν το χρυσό αγαλματίδιο.

Διάβασε επίσης: Τα πιο παράξενα μέρη όπου οι διάσημοι κρύβουν τα Όσκαρ τους -Δεν βάζει ο νους σου [photos]

3. Ο Eminem κέρδισε το 2002 το Oscar για το τραγούδι του «Lose Yourself» από την ταινία του 8 Mile. Στη σκηνή ανέβηκε να παραλάβει το αγαλματίδιο ο συμπαραγωγός του τραγουδιού Luis Resto, επειδή ο Eminem δεν πίστευε ότι θα πάρει το βραβείο και είχε πέσει να κοιμηθεί.

4. Το ακροατήριο χειροκροτούσε όρθιο τη Cher καθώς ανέβαινε στο βάθρο με ένα μαύρο δαντελένιο φόρεμα για να παραλάβει το Oscar της για την καλύτερη ερμηνεία, για το ρόλο της στο Moonstruck το 1988. Στην ομιλία της, ευχαρίστησε την επίσης υποψήφια Meryl Streep καθώς είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην πρώτη της ταινία (Silkwood).

5. Το 1984, ο Prince πρίγκιπας αποδέχτηκε το βραβείο Oscar για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι για το Purple Rain, πλαισιωμένος από τα κορίτσια του της μπάντας του Wendy και Lisa, ενώ φορούσε ένα αστραφτερό μοβ φούτερ με κουκούλα.

Διάβασε επίσης: Το ρεκόρ των περισσότερων βραβεύσεων με Όσκαρ το κατέχει γυναίκα (και δεν είναι η Meryl Streep)

6. Η Barbra Streisand κέρδισε δύο Oscar στην καριέρα της. Το 1968, κέρδισε το Οscar Καλύτερης Ηθοποιού για την εμφάνισή της στο Funny Girl και μετά κέρδισε το Οscar Πρωτότυπου Τραγουδιού για το «Evergreen» από το A Star Born το 1977. Lady Gaga, αυτό είναι πολύ καλό για εσένα.

7. Αν και η Madonna κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο Evita, όταν ήρθε η ώρα για το βραβείο Oscar του 1996 για την Kαλύτερη Ηθοποιό, τα Oscars δεν την κάλεσαν ποτέ. Ωστόσο το τραγούδι από την Evita «You Must Love Me» κέρδισε το Oscar για το Πρωτότυπο Τραγούδι.

8. Στην ταινία Dancer in the Dark, η Björk έδωσε αποφασιστική, σοβαρή και συγκινητική ερμηνεία στον κύριο ρόλο. Αλλά η Ακαδημία δεν αναγνώρισε την προσπάθεια της. Αντίθετα, το ντουέτο της με τον frontman των Radiohead Thom Yorke, «I've Seen It All», ήταν υποψήφιο το 2001 για το Πρωτότυπο Τραγούδι. Όμως αυτή, ο Yorke και το ιστορικό φόρεμα κύκνου έχασαν από τον Bob Dylan και το τραγούδι του «Things Have Changed» από την ταινία Wonder Boys.