Γιάννης Βογιατζής: Θα εκπλαγείς με την ηλικία του παλιού ηθοποιού [photos]

10.02.2017
Είναι αυτό που λέμε «ακούραστος εργάτης της τέχνης». Ακόμα και σε αυτή την ηλικία ο βετεράνος ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, τον οποίο ακόμα απολαμβάνουμε στις παλιές ασπρόμαυρες ελληνικές κωμωδίες στην τηλεόραση, συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις και παρακολουθεί θέατρο.

Ο Γιάννης Βογιατζής είναι από τα αγαπημένα πρόσωπα στον χώρο της υποκριτικής, σεμνός και εργατικός. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 68 ταινίες, κυρίως αξέχαστες κωμωδίες, όπως:

«Η γυναίκα μου τρελάθηκε», «Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Ένα κορίτσι για δύο», «Νύχτα γάμου», «Θα σε κάνω βασίλισσα», «Το Παιδί της Μαμάς» κ.α.

Σήμερα είναι 90 ετών και πραγματοποιεί σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Πρόσφατα βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Αμερικάνικος Βούβαλος», με τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη και Ορφέα Αυγουστίδη και φωτογραφήθηκε με τον Γιώργο Κινσταντίνου.

Ο κινηματογραφικός "Λαλάκης" Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στο Αιτωλικό το 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και για ένα διάστημα στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Είναι εξάδελφος και συνονόματος του επίσης ηθοποιού και τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή.