Γιώργος Χρυσοστόμου: "Εμπορικοί, κουλτουριάρηδες και κουραφέξαλα..."

30.01.2017
Μπορεί ο ίδιος να έχει βραβευτεί με το βραβείο Χορν κερζίζοντας έτσι τον τίτλο του "ποιοτικού" αλλά δε δέχεται ταμπέλες και διαχωρισμούς.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου που φέτος τον απολαμβάνουμε στη γνωστή τηλεοπτική σιερά του Alpha "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα" στο πλευρό της Νάντιας Κοντογιώργη, ξεκαθαρίζει πως γι΄αυτόν δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ενώ θεωρεί τον εαυτό του τυχερό πυο σε καιρούς κρίσης έχει προτάσεις για δουλειά με αισθητική, ανεξάρτητα με το εάν είναι κουλτουριάρικες ή εμπορικές.

«Η αλήθεια είναι πως, όταν κέρδισα το Βραβείο «Χορν», δεν έγραφε από κάτω «δεν θα ξαναπαίξεις στην τηλεόραση»! Από τη στιγμή, λοιπόν, που ακόμα και στα χρόνια της κρίσης έχω δουλειά και οι προτάσεις που έρχονται στα χέρια μου μού αρέσουν, θα δουλέψω. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές... Τα πάντα είναι θέμα αισθητικής, και αισθητική μπορεί να υπάρξει σε όλους τους χώρους. Εμπορικοί και κουλτουριάρηδες και κουραφέξαλα.

Έχω δει και εμπορικούς στην Επίδαυρο και κουλτουριάρηδες στην τηλεόραση και το αντίστροφο. Τι σημαίνει αυτό; Η τέχνη είναι μία. Και ο στόχος μας πρέπει να είναι το να καταφέρουμε να βάλουμε την τέχνη σε όλα τα μέσα, με όλους τους τρόπους. Είδα και τη δεκαετία του ‘90 πολλούς να αφορίζουν την τηλεόραση γιατί έκαναν ποιότητα και στη συνέχεια να γεμίζουν θέατρα από την τηλεόραση. Οπως είδα και εμπορικούς τηλεοπτικούς να είναι το όνομά τους δίπλα σε μεγάλα ονόματα στις θεατρικές μαρκίζες. Αρα;», λέει στο Tv Έθνος.