Κόλαφος η απάντηση Άλεν στη λάσπη της κόρης

09.02.2014
Η πολυαναμενόμενη απάντηση του διάσημου σκηνοθέτη στις κατηγορίες της θετής του κόρης για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 7 ετών, ήρθε μακροσκελέστατη.

28 χρονών σήμερα, η Ντίλαν Φάροου (Dylan Farrow) θετή κόρη της Μία Φάροου (Mia Farrow) την εποχή που ήταν ζευγάρι με τον Γούντι Άλεν (Woody Allen) επανέφερε -φαινομενικά χωρίς αφορμή- το θέμα της σεξουαλικής της κακοποίησης από εκείνον πριν από 21 χρόνια.

Το θέμα τότε είχε φτάσει στα δικαστήρια και ο Άλεν είχε αθωωθεί.

Σε ανοικτή επιστολή που δημοσιοποίησαν οι Νew York Times την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ο Γούντι Άλεν ισχυρίζεται ότι όλη η ιστορία περί σεξουαλικής κακοποίησης είναι προϊόν μυθοπλασίας της πρώην συντρόφου του, με την οποία βρισκόταν τότε σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους.

"Εγώ δεν κακοποίησα ποτέ την Ντίλαν", επισημαίνει στην επιστολή ο Αλεν. "Την αγαπούσα και ελπίζω κάποια στιγμή να αντιληφθεί πως έχει απομακρυνθεί από έναν στοργικό πατέρα και έχει εξαπατηθεί από τη μητέρα της, η οποία νοιάζεται περισσότερο για το πώς θα ξεσπάσει το θυμό της παρά για την ευημερία της κόρης της", γράφει μεταξύ άλλων ο διάσημος σκηνοθέτης τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η επί 16 πια χρόνια σύζυγός του και θετή αδελφή της Ντίλαν, Σουν Γι, τη νοσταλγούν πολύ και εύχονται να μπορούσαν να τον ξαναδούν.

Μεταξύ των πάρα πολλών που αναφέρει ο Γούντι, στέκεται και στο θέμα του γιο τους, Ρόναν (Ronan) ο οποίος ενδέχεται να είναι παιδί του Φρανκ Σινάτρα (Frank Sinatra), πρώην συζύγου της Φάρροου, η οποία, όπως παραδέχτηκε δεν έβαλε ποτέ τέλος στη σχέση τους.

"Αν ισχύει κάτι τέτοιο, που δεν αποκλείεται καθόλου, τότε αυτό τι αποδεικνύει;", αναρωτιέται ο Άλεν. "Πρώτον ότι με είχε απατήσει κατά τη διάρκεια της σχέσης μας και δεύτερον ότι εγώ πλήρωνα τόσα χρόνια τζάμπα διατροφή για ένα παιδί που δεν είναι δικό μου".

"Αυτό το κομμάτι θα είναι η τελευταία μου κουβέντα σε αυτό το ζήτημα και κανείς άλλος δεν θα απαντήσει εκ μέρους μου σε κανένα άλλο σχόλιο που θα γίνει από καμία πλευρά. Αρκετοί άνθρωποι έχουν πληγωθεί ήδη", κλείνει κατηγορηματικά τη μακροσκελέστατη επιστολή του ο Γούντι Άλεν.

Και όντως, η απάντηση ήρθε από την Ντίλαν που... διαψεύδει τη διάψευση του θετού της πατέρα, αλλά η ιστορία φαίνεται ότι θα τελειώσει κάπως έτσι πια...