Όταν ο Τομ ερωτεύτηκε τη Τζούλια: κέρδισε προσκλήσεις

22.06.2011
Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Τομ Χανκς και Τζούλια Ρόμπερτς ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους μετά το "Charlie Wilson’s War" και συμπρωταγωνιστούν σε μια υπέροχη κωμωδία, που σκηνοθετεί ο ίδιος ο Τομ Χανκς.

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Τομ Χανκς και Τζούλια Ρόμπερτς ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους μετά το "Charlie Wilson’s War" και συμπρωταγωνιστούν σε μια υπέροχη κωμωδία, που σκηνοθετεί ο ίδιος ο Τομ Χανκς.

Λίγα λόγια για το "ειδύλλιο":

Όταν ο Λάρι Κρόουν απολύεται ανεξήγητα από τη θέση του ως υπάλληλος καταστήματος, συνειδητοποιεί ότι ήρθε η ώρα για κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Πνιγμένος στα χρέη και χωρίς προσανατολισμό, επιστρέφει στα θρανία, πηγαίνοντας ξανά στο πανεπιστήμιο. Εκεί θα κάνει παρέα με μια ομάδα μαθητών που οδηγούν βέσπες, ενώ θα νιώσει μια ιδιαίτερη έλξη για την καθηγήτριά του Μερσέντες (Mercedes Tainot).

Η ταινία αναφέρεται με γλυκό και συνάμα αστείο τρόπο στις μικρές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η ζωή, στη δύναμη για νέα ξεκινήματα και στις αλλαγές που μας καθορίζουν. Το σενάριο συνυπογράφουν οι Τομ Χανκς και Νία Βαρντάλος.

Η Αρχή του "Larry Crowne":

Για τον Τομ Χανκς, η δημιουργία της ιστορίας του "Larry Crowne" ήταν μια διαδικασία που κράτησε χρόνια. Μετά το σχολείο, ο Χανκς φοίτησε σε junior college κι οι εμπειρίες που απέκτησε εκεί είχαν τεράστιο αντίκτυπο πάνω του. “Αυτό ήταν στα μισά των ΄70s, όπου υπήρχε η αίσθηση της ρευστότητας” δηλώνει ο Χανκς. "Στην τάξη μου υπήρχε κάποιος μεσήλικας, κάποιος στα 50 του, κάποιος που μόλις είχε γυρίσει από το Βιετνάμ. Έγινα φίλος σχεδόν με όλους όσους ήταν στην τάξη, ανακαλύπτοντας έναν πλούτο βιωμάτων ανάμεσά τους. Από την εμπειρία μου στο junior college προέκυψε ο χαρακτήρας του Λάρι Κράουν. Η ζωή του αλλάζει δραστικά όταν χάνει τη δουλειά του. Τον απολύουν με την πρόφαση πως δεν υπάρχει εξέλιξη για εκείνον μιας και δεν έχει σπουδάσει σε κολέγιο".

Η ιδέα ενός εργαζομένου, που χάνει τη δουλειά του και αναγκάζεται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, ήρθε στον Χανκς πολλά χρόνια πριν την πρόσφατη οικονομική κρίση. Κατά τη διάρκεια της γραφής του σεναρίου, βλέποντας τα επακόλουθα της κρίσης που άφησε εκατομμύρια ανθρώπους σε οικονομική αναταραχή και με αβέβεαιο μέλλον, ο Χανκς δεν μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστος και ενσωμάτωσε τα στοιχεία αυτά στην ταινία.

Το WomenOnly σε συνεργασία με την ODEΟN οργανώνουν τον πιο σούπερ διαγωνισμό. Στείλε email στο [email protected] και διεκδίκησε μία από τις 30 διπλές προσκλήσεις για την Avant Premiere της ταινίας "Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΡΙ ΚΡΑΟΥΝ". Στείλε τη συμμετοχή σου μέχρι την επόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 21.00 στο Θερινό δημοτικό κινηματογράφο ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (Νευροκοπίου 2 – 4, Παπάγου 15669). Πάρε το σκουτεράκι σου κι έλα!


"Η περίπτωση Λάρι Κράουν" θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 30 Ιουνίου από την ODEON.

Δες και το τρέιλερ της ταινίας στο βίντεο που ακολουθεί.